Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά η Ισπανία, 4-0 την Ιταλία στον τελικό του Euro 2012!!

Επίδειξη ισχύος έκανε η κορυφαία εθνική ομάδα όλων των εποχών, Ισπανία που συνέτριψε τους Ιταλούς χθες βράδυ στον μεγάλο τελικό του Euro με 4-0 και στέφθηκε Πρωταθλήτρια  Ευρώπης για δεύτερη σερί διοργάνωση.


Οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε συνέτριψαν στον τελικό την Ιταλία κι έγιναν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε για τρίτη φορά τον τίτλο, αλλά και η πρώτη που έχει τρεις διαδοχικές κατακτήσεις σε ισάριθμους τελικούς μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης (δύο Euro, ένα Μουντιάλ), κάτι που είναι πραγματικά μοναδικό και εξαιρετικά δύσκολο.
Παρέμειναν όμως πανάξια στο θρόνο τους οι Ισπανοί, προσφέροντας κατά διαστήματα ποδόσφαιρο επιπέδου... Μπαρτσελόνα και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της κάκιστης μέρας που βρέθηκαν οι Ιταλοί, πέρασαν ένα απρόσμενα ακόμα και για αυτούς, εύκολο βράδυ. Σίλβα, Αλμπα, Τόρες και Μάτα οι σκόρερ των θριαμβευτών που δεν σταμάτησαν να... κυνηγούν το γκολ, ακόμα και όταν οι Ιταλοί πέταξαν λευκή πετσέτα, αφού έμειναν υποχρεωτικά με δέκα παίκτες, έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές τους, μετά τον τραυματισμό του Μότα στο 62.

Το σκορ άνοιξε ο Σίλβα στο 14'. Οι Ιταλοί, προς τιμήν τους, αντέδρασαν ώριμα και άκρως ποδοσφαιρικά. Mε το DNA της μεγάλης ομάδας να κυλά στις φλέβες των ποδοσφαιριστών της, η ομάδα του Πραντέλι βγήκε μπροστά και έπαιξε ποδόσφαιρο δημιουργίας κόντρα σ' ένα σύνολο που σπανίως επιτρέπει κάτι τέτοιο στον αντίπαλο. Η Ιταλία, που από το 20' είχε αλλαγή στην ενδεκάδα της λόγω του τραυματισμού του Κιελίνι, τα κατάφερε αλλά στην τελική προσπάθεια επενέβαινε πάντα σωτήρια ο Ικερ Κασίγιας.
Και αφού οι "ατζούρι" έπεσαν πάνω σε βράχο, οι Ισπανοί φρόντισαν πολύ σοφά να τελειώσουν τον αγώνα από το πρώτο, κιόλας, ημίχρονο. Ενα καταπληκτικό σπριντ του Ζόρντι Αλμπα και μία έξοχη ασίστ από το μετρ του είδους Ινιέστα αρκούσε για να γίνει το 2-0 από το πρώτο (αφού τα κενά της ιταλικής άμυνας ήταν, πλέον, πολλά).
 Με 10 παίκτες για μισή ώρα με δύο γκολ στην πλάτη κόντρα σ' αυτήν την Ισπανία καμία γήινη ομάδα δεν τα κατάφερνε. Και φυσικά η Ιταλία δεν το έκανε.
Με εντυπωσιακή ακρίβεια η πρωταθλήτρια Ευρώπης άλλαζε την μπάλα, κούραζε περισσότερο τον ήδη κουρασμένο αντίπαλο και ένα ακόμη τρόπαιο (το τρίτο συνεχές) πήρε το δρόμο για τα γραφεία της ισπανικής ομοσπονδίας.
Το κερασάκι στην τούρτα του ισπανικού θριάμβου έβαλαν ο Τόρες με το γκολ στο 84' που τον έκανε τον πρώτο παίκτη στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που σκοράρει σε δύο συνεχόμενους τελικούς Euro και ο Μάτα στο 88'.

ΠΗΓΗ : contra.gr

Δείτε τα γκολ της Ισπανίας και φωτογραφικό υλικό :








Δεν υπάρχουν σχόλια: