Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η επιστροφή του ALPHA στην μυθοπλασία!

Ύστερα από 3 χρόνια «απουσίας», έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και θέλουν υψηλόβαθμα στελέχη του ALPHA να εντάσσουν στο νέο τους πρόγραμμα, σειρές ελληνικής μυθοπλασίας.
Έτσι, εκτός από τις «Οικογενειακές ιστορίες», οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας (και) άνοδο στον μέσο όρο του σταθμού, οι ιθύνοντες καλοβλέπουν το ενδεχόμενο ένταξης, μίας σειράς, η οποία αναμένεται να συζητηθεί.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του citypress.gr, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την τηλεοπτική «αναβίωση» σειράς αυτοτελών επεισοδίων, τύπου, «Ορκιστείτε παρακαλώ» και «Η Θέμις έχει κέφια». Η ιστορία, ωστόσο, και αυτής της σειράς θα διαδραματίζεται στα δικαστήρια. Παραγωγές χαμηλού budget και οι οποίες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, καθώς μικροί και μεγάλοι επέστρεφαν σπίτια τους, προκειμένου να τις παρακολουθήσουν.
Η μεν πρώτη βασίστηκε στο βιβλίο του –δημοσιογράφου- Μανώλη Καραμπατσάκη, «Ορκίζομαι να πω την αλήθεια», με τον Γιάννη Μιχαλόπουλο να «κλέβει» τις εντυπώσεις ως πρόεδρος, την Ελένη Φιλίνη ως δικηγόρος και την Βίνα Ζούρα ως εισαγγελέα. Η σειρά προβαλλόταν το 1982-1987, αποτελούμενη από 90 επεισόδια. Η δε «Θέμις έχει κέφια» βασιζόταν στα ευθυμογραφήματα του Δημήτρη Ψαθά –από τον οποίο και προσαρμόστηκε-, ενώ, προβλήθηκε το 1975 (25 επεισόδια).
Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν προς τα τέλη του μήνα, αφού αυτή την περίοδο αναζητούνται οι συντελεστές (σεναριογράφοι, σκηνοθέτες) που θα αναλάβουν το στήσιμο της παραγωγής.
Εμείς, ευελπιστούμε να προχωρήσει η υλοποίηση της εν λόγω –εσωτερικής- παραγωγής του ALPHA, γιατί είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη της ελληνικής μυθοπλασίας. Ειδικότερα, σε μία εποχή, που οι ελληνικές σειρές μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού… Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για «δοκιμασμένες» και επιτυχημένες «συνταγές»…

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου

Πηγή : citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: