Σελίδες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Turisas : Οι Σκανδιναβοί που...τα σπάνε!!

Η Φινλανδία φημίζεται για τα συγκροτήματά της εδώ και πολλά χρόνια, και κυρίως για την metal μουσική. Ανάμεσα στα μεγάλα και πολλά ονόματα, έρχονται να προστεθούν και οι Turisas.




Οι Φινλανδοί folk metallers Turisas, ιδρύθηκαν το 1997 από τον Mathias Nygård και τον Jussi Wickström. Το όνομά τους προέρχεται από τον αρχαίο Φινλανδό θεό του πολέμου.
Η μουσική τους είναι ένα κράμα από progressive metal , power metal , folk metal με δόσεις από επικό δημιουργώντας ένα κράμα εκρηκτικό.
Έχουν μεγάλη απήχηση στις Βορειοευρωπαϊκές χώρες, και όχι μόνο, αφού και στην χώρα μας οι λάτρεις και γνώστες της metal μουσικής τους έχουν ήδη ανακαλύψει. Το πρώτο τους άλμπουμ "Battle Metal", στην ουσία, καθιέρωσε τον ομώνυμο όρο και το δεύτερο είναι εμπνευσμένο από μία επική ιστορία του 11ου αιώνα για ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τις ακτές της Βαλτικής, πέρασε από το Κίεβο και κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη. Ταυτόχρονα διασκευάζουν το disco hit των 80s, "Rasputin", των BONEY M με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο.

Τα ίδια τα μέλη παρομοιάζουν τους εαυτούς ως «βαμμένους στα χρώματα του πολέμου ποιητές-πολεμιστές που τραγουδούν για μάχες, κατορθώματα ηρώων, μύθους που μπερδεύονται με την πραγματικότητα και εξειδανικευμένες περιπέτειες από τη θάλασσα, χωρίς δηλαδή τις κακουχίες και τα βάσανα που αυτές συνεπάγονται».

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα για το συγκρότημα :



Οι Turisas αποτελούνται από τους  Mathias Nygård, Jussi Wickström, Tude Lehtonen, Jukka-Pekka Miettinen, Olli Vänskä και Robert Engstrand. Το 2011 κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο που έκανε..πάταγο. Το όνομα του, "Stand up and fight", σε προτρέπει να κάνεις αυτό που φαντάζεσαι. Να..πάρεις ένα τσεκούρι και να τρέξεις στην μάχη!Ένας δίσκος που θα μπορούσε να είναι soundtrack σε ένα musical που θα είχε ως θέμα κάποια ιστορική μάχη. Με το άλμπουμ αυτό δημιούργησαν μια υπερπαραγωγή κάνοντας το όνομά τους να ακουστεί μέχρι και την Ιαπωνία!

Νωρίτερα, το 2007, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "The Varangian way". Και αυτό το άλμπουμ σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο studio για την ηχογράφηση του νέου, τέταρτου κατά σειρά, album τους. Σύμφωνα, με δηλώσεις του group, η νέα τους δουλειά αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013.Αξίζει να προσέξετε και να ακούσετε αυτό το συγκρότημα καθώς είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα της Φινλανδίας και όχι μόνο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και να ακούσετε το "Stand up and fight" . Εμείς με την σειρά μας, ελπίζουμε να τους δούμε και live κάποια στιγμή στην Αθήνα, τι λέτε?


Περισσότερες πληροφορίες για τους Turisas μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω σελίδες :

Facebook Official Page :  https://www.facebook.com/turisas
Official Site : http://www.turisas.com






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά είναι ένα συγκρότημα που αξίζει να ασχοληθεί κάποιος!
Ευχαριστώ!