Σελίδες

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Σε βρετανικά χέρια η Ολυμπιακή φλόγα.

Στο δρόμο για το Λονδίνο βρίσκεται πλέον η Ολυμπιακή Φλόγα, μετά την παράδοσή της στην Πριγκίπισσα Αννα και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Η Ελλάδα βρέθηκε για δύο ώρες στο επίκεντρο του κόσμου με την τελετή παράδοσης, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή και το πιο σημαντικό, αυτό της αφής με ένα λαμπρό ουράνιο τόξο να μοιάζει με ζωγραφιά στον γκρίζο ουρανό της Αθήνας.
Η Πριγκίπισσα Άννα και ο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, είδαν τον Πύρρο Δήμα μαζί με τον Κινέζο χρυσό Ολυμπιονίκη Λιν Νινγκ να ανάβουν τον βωμό στο κέντρο του Καλλιμάρμαρου μέσα σε αποθέωση και ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
 Η τελετή ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, ενώ ακολούθησε ο εθνικός ύμνος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Εθνικό μας Ύμνο τραγούδησε ο διεθνής τενόρος, Μάριος Φραγκούλης.
Νωρίτερα ο Ολυμπιονίκης του πόλο, Τάσος Παπαναστασίου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Βασίλης Τσολακίδης και η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου μετέφεραν τη δάδα με το Ολυμπιακό Φως.

 Διαβάστε περισσότερα παρακάτω και δείτε πλούσιο υλικό καθώς και βίντεο με ολόκληρη την τελετή :



 "Εκ μέρους του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε εσάς τους Έλληνες", ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε. Στη συνέχεια ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρέδωσε στα χέρια της πριγκίπισσας Άννας, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ιππικό τρίαθλο το Ολυμπιακό Φως.

Όπως ήταν φυσικό όμως, το ενδιαφέρον και τα φλας τράβηξε ο σούπερ σταρ των γηπέδων, Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα μόνο γι'αυτόν τον σκοπό και έφτασε λίγες ώρες πριν την τελετή παράδοσης. Ευδιάθετος, συνηθισμένος άλλωστε και στον "βρετανικό καιρό" που επικρατούσε χθες στην Αθήνα, χαιρετούσε χαμογελώντας τον κόσμο που παρευρέθηκε στο Παναθηναϊκό στάδιο και στην συνέχεια αποχώρησε μαζί με την Πριγκίπισσα Άννα και το Ολυμπιακό φως. Ο Μπέκαμ ενδέχεται να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες με την Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου και θα είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους που θα τρέξουν με την Ολυμπιακή φλόγα στο Λονδίνο. Το Ολυμπιακό Φως θα φτάσει επί αγγλικού εδάφους την Παρασκευή (18/5) και από εκεί θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία. Θα διασχίσει 12,875 χιλιόμετρα, θα τη μεταφέρουν 8,000 λαμπαδηδρόμοι με πρώτο τον Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Μπεν Έινσλι και τελευταίο σταθμό το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου την 27η Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: