Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τρέλανε όλη την Ευρώπη και Ελλάδα ο Ολυμπιακός, πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ!!!

"Άλωσε" την Πόλη ο Θρύλος!!!Μια από τις επικότερες και μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ πέτυχε χθες βράδυ ο Ολυμπιακός στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης, κερδίζοντας στην εκπνοή το μεγαλύτερο φαβορί της διοργάνωσης, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με 62-61. Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στο παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο με μια διαφορά στο -19 και με τον Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή του αγώνα, νίκησε την ΤΣΣΚΑ και έστειλε τον κόσμο του Ολυμπιακού και όλη την Ελλάδα στον 7ο ουρανό!!!Συγκλονιστικός ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος ήταν για άλλη μια φορά ο ηγέτης της ομάδας και βραβεύτηκε ως MVP του Final Four. Πολύτιμος ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό σε πολύ κρίσιμα σημεία. "Ήρωας" του αγώνα ο Γιώργος Πρίντεζης.

Αυτό που συνέβη χθες δεν έχει προηγούμενο. Ολόκληρη η Ευρώπη παραμιλάει για την μεγάλη ανατροπή μιας ομάδας που στην αρχή της χρονιάς κανένας σχεδόν δεν την πίστευε, και κυρίως, κανένας δεν περίμενε να φτάσει μέχρι το Final Four. Τα "μωρά" του Ντούσαν Ίβκοβιτς όμως διέψευσαν τους πάντες και τα πάντα και τρέλαναν ολόκληρη την Ευρώπη χωρίς υπερβολές. Για τρία δεκάλεπτα η ΤΣΣΚΑ βρισκόταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να αντιδράσει και όλοι πίστευαν πως ο αγώνας έχει τελειώσει. Το τελευταίο δεκάλεπτο όμως έμελλε να σπάσει καρδιές αφού συνέβη αυτό που φάνταζε απίθανο και να γίνεται μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Διαβάστε παρακάτω λεπτομέρειες και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο!



Επέστρεψε από τον -19 σ' έναν τέτοιο τελικό και κατέκτησαν την ευρωπαϊκή κορυφή για πρώτη φορά μετά το 1997 και τη Ρώμη. Από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη. Δύο πόλεις που συνδέθηκαν ιστορικά, τις συνδέει τώρα και ο Ολυμπιακός. Μέχρι το 30' η ομάδα του Ίβκοβιτς είχε αφεθεί στην τύχη της. Ο Ντόρσεϊ φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ, πολλά λάθη, ο τραυματίας Λο και οι απουσία των ψηλών οι οποίοι δεν κατάφερναν να αποτρέψουν τους αντίπαλους ψηλούς. Η μόνη βοήθεια του Σπανούλη ήταν ο Παπανικολάου. 3 διαδοχικά τρίποντα του Τεόντοσιτς σκότωναν τον Ολυμπιακό . Ο Ολυμπιακός όμως δεν τα παράτησε και ξεκίνησε την αντεπίθεση,έστω και στο τέλος,γιατί άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά. Από το 34-53 υπέρ της ΤΣΣΚΑ, μέσα σε 3 λεπτά, το σκορ έφτασε στο 48-53. Οι παίχτες του Καζλάουσκας που έδειχναν να τα έχουν χαμένα, δε μπορούσαν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό και με μορφές τους Πρίντεζη-Παπανικολάου το σκορ έφτασε στο 58-60, ένα λεπτό πριν το φινάλε. 2 βολές του Παπανικολάου και 1 του Τεόντοσιτς από τους Ρώσσους έφτασαν το σκορ στο 60-61 και στη συνέχεια αφού αστόχησε ο Σισκάουσκας στις βολές,η μπάλα έφτασε στον Σπανούλη ο οποίος με μια μαγική πάσα έδωσε τη μπάλα στον Πρίντεζη και με καλάθι από τα πλάγια έκανε το 62-61, έστειλε τους Ολυμπιακούς και τους Έλληνες στα ουράνια και κατέκτησε την κούπα!!!Πανάξια και αντρίκεια!!!

Η συνέχεια γνωστή για παίχτες και κόσμο, έξαλλοι πανηγυρισμοί σε όλο το γήπεδο και σε όλη την Ελλάδα, πολλά χαμόγελα, μεγάλη υπερηφάνεια γι'αυτή την ομάδα η οποία διαθέτει εκτός από τα άλλα και ελληνική ψυχή!!!Ο αρχηγός και MVP, Βασίλης Σπανούλης σήκωσε το τρόπαιο μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο μέσα στο "Σινάν Ερντέμ", δίπλα στην Αγιά Σοφιά!!! Μετά την απονομή οι παίχτες διασκέδασαν σε club της Κωνσταντινούπολης, την ώρα που στον Πειραιά και σε άλλες πόλεις ο κόσμος κυριολεκτικά έκανε τη νύχτα μέρα, με επίκεντρο το Πασαλιμάνι όπου μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες επικρατούσε ο απόλυτος χαμός. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, τόσο στον μεγάλο τελικό χθες όσο και στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα την Παρασκευή.

Για την ΤΣΣΚΑ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς με 15 πόντους, ακολούθησε ο μεγάλος σταρ Αντρέι Κιριλένκο με 12π.
Για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, πρώτος σκόρερ ο Κώστας Παπανικολάου με 19 πόντους, ο Βασίλης Σπανούλης με 15 και ο Γιώργος Πρίντεζης με 12!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: