Σελίδες

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Την Πέμπτη (17/05) η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Την Πέμπτη (17/05) η Ελλάδα θα βρίσκεται στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθώς στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Τον επικεφαλή και πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής και χρυσό Ολυμπιονίκη στον στίβο, Σερ Σεμπάστιαν Κόε, θα συνοδεύσουν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η πριγκίπισσα Άννα. Ο Άγγλος σούπερ σταρ θα πραγματοποιήσει υπερατλαντικό ταξίδι-αστραπή ώστε να βρεθεί αύριο Πέμπτη στην Αθήνα αποκλειστικά και μόνο γι'αυτόν τον σκοπό.

Ο διασημότερος Άγγλος αθλητής θα είναι ένα από τα μέλη της αγγλικής αποστολής που θα καταφτάσει στην ελληνική πρωτεύουσα για να παραλάβει την Ολυμπιακή φλόγα από τους Έλληνες.Ο Μπέκαμ δεν θα είναι βρίσκεται μεταξύ των λαμπαδηδρόμων όταν το αεροπλάνο της British Airways προσγειωθεί στην Αγγλία. Πρώτος λαμπαδηδρόμος επί βρετανικού εδάφους θα είναι ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας, Μπεν Έινσλι.

 Διαβάστε παρακάτω και το πρόγραμμα της τελετής : 



Η Ολυμπιακή φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην κολύμβηση, Σπύρο Γιαννιώτη, και από τότε έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με σταθμούς όπως η Λάρισα, η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Έβρος κ.ά. ενώ σήμερα το μεσημέρι έφτασε στον Πειραιά. Απόψε θα διανυκτερεύσει στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου τον βωμό θα ανάψει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους, Δημήτρης Χονδροκούκης. Αύριο (17/05) το απόγευμα θα κατέλθει από την Ακρόπολη και στις 19:00 θα εισέλθει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο οποίος είχε ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.
Το ιερό φως θα παραλάβουν κατά σειρά από τους Χριστίνα Γιαζιτζίδου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας), Βασίλη Τσολακίδη (παγκόσμιο πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής) και Αλεξάνδρα Τσιάβου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας).

Το σύνθημα της βραδιάς, "Ελλάδα μπορείς" θα κυριαρχήσει αύριο στο Καλλιμάρμαρο, γι'αυτό ας είμαστε όλοι εκεί, να δώσουμε βροντερό παρών. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για το Λονδίνο την Παρασκευή (18/05) από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».


Το αυριανό (17/05) πρόγραμμα της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας είναι το ακόλουθο:
18:45 - Πέρας προσέλευσης επισήμων
18:50 - Άφιξη της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Άννας του Ηνωμένου Βασιλείου
18:55 - Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια
19:00 - Ολυμπιακός Ύμνος
- Εθνικός Ύμνος Ηνωμένου Βασιλείου
- Εθνικός Ύμνος Ελλάδας
- Άφιξη Λαμπαδηδρόμων-Αφή βωμού
- Είσοδος Ιερειών στο Στάδιο
- Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου  Καπράλου
- Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδου Sebastian Coe
- Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας
- Αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας
20:00 - Αποχώρηση του Προέδρου Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια
- Ακολουθεί Εκδήλωση

Πηγή : onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: