Σελίδες

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΣΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ"

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και γι’ αυτό δεν επαναπαύεται στις νίκες του.

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Ο λόγος για τον Αντίνοο Αλμπάνη, ο οποίος ύστερα από δύο επιτυχημένες σεζόν στο πλευρό της Ναταλίας Τσαλίκη και τον «Γυάλινο κόσμο» που σκηνοθέτησε η Κατερίνα Ευαγγελάτου έκλεισε τη νέα του δουλειά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.gr, ο Αντίνοος θα  βρίσκεται από τέλη Οκτωβρίου στο «Κουρδιστό πορτοκάλι» που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Κακλέας για την Ελληνική Θεαμάτων και το Θέατρο Αποθήκη.

Στην εν λόγω παραγωγή δεν θα έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, αλλά πολλούς. Όπως και η Ευδοκία Ρουμελιώτη. Να σημειωθεί ότι στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Άρης Σερβετάλης, όπως πρώτοι σας είχαμε γράψει.

Το «Κουρδιστό πορτοκάλι» αναφέρεται σε μια συμμορία νεαρών κακοποιών με αρχηγό τον δεκαπεντάχρονο Alex σε μια ζοφερή φουτουριστική Αγγλία. Η εν λόγω συμμορία καθημερινά επιδίδεται σε πράξεις ωμής βίας και βανδαλισμών, χαμένη σε ένα κόσμο ναρκωτικών, βίαιων ενστίκτων και πλήξης.
Ωστόσο, μετά από προδοσία των «φίλων» του, ο κεντρικός ήρωας του έργου Alex, αφού συλλαμβάνεται και τιμωρείται με ποινή πολλών ετών αποφασίζει να συμμετάσχει σε ένα μυστικό κρατικό πείραμα σωφρονισμού με το οποίο η «επανένταξη» στην κοινωνία θα γίνει ταχύτατα. Μέσω του ιδιότυπου αυτού πειράματος θα κερδίσει την ελευθερία του, αλλά θα απωλέσει την ικανότητά του να εκτελεί βίαιες πράξεις από μια κυβέρνηση που αφαιρεί την ελευθερία και την πρωτοβουλία από τον λαό της με παραπλανητικά τεχνάσματα.

Το εν λόγω μυθιστόρημα συμπεριλαμβάνεται στα 100 μυθιστορήματα της αγγλικής γλώσσας του 20ου αιώνα, ενώ στηριζόμενος στο βιβλίο, ο Stanley Kubrick, του έδωσε σάρκα και οστά, μεταφέροντας το στις κινηματογραφικές αίθουσες (1971).

Δεν υπάρχουν σχόλια: