Σελίδες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

My Excuse: «Τώρα δικαιωνόμαστε για τις επιλογές μας!»

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Φωτογραφία: Βασίλης Νάτσιος (http://christinapoliti.com)

Οι εμφανίσεις των «My Excuse» στο μαγαζί του Αντώνη Κανάκη, στη Χαλκιδική, στάθηκαν αφορμή για να ανοίξει η πόρτα του… «LAV@Κέντρο Αθηνών» από την Άννα Βίσση και να βρεθούν μαζί της στη σκηνή. Ένα συγκρότημα που «ταράσσει» τα μουσικά δρώμενα της χώρας μας, δίνοντας το κάτι καινούριο. Συναντήσαμε τους «My Excuse» στη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρηθεί πριν λίγες μέρες και μιλάνε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη citypress.gr για τη συνεργασία τους με την Άννα Βίσση, για το μέλλον του συγκροτήματος, αλλά αποκαλύπτουν και τα επόμενά τους επαγγελματικά σχέδια με τον μεγαλύτερο παραγωγό στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Γιατί «My Excuse» το όνομά του συγκροτήματος σας;
Έψαχνα καιρό να βρω κάτι που θα μας χαρακτηρίζει. Το «My Excuse» είναι η δικαιολογία για τη μουσική μας και τα πράγματα που αποφύγαμε να κάνουμε όλο αυτό τον καιρό.

Έχετε μετανιώσει για πράγματα που αποφύγατε μέχρι τώρα;
Όχι, καθόλου! Ίσα- ίσα, τώρα δικαιωνόμαστε για τις επιλογές μας!

Ποιο είναι το είδος μουσικής που εκπροσωπείτε;
Το ροκ, αγγλόφωνο, τραγούδι.

Θεωρείτε ότι η ροκ μουσική έχει να «δώσει» κάτι παραπάνω στην Ελλάδα;
Ως κάτι mainstream σίγουρα δεν έχει μέλλον. Είναι όμως ένα μόνιμο είδος μουσικής στην Ελλάδα για πάρα πολλά χρόνια και δε νομίζω πως θα σταματήσει να υπάρχει, απλά δεν προωθείται και τόσο πολύ στη χώρα μας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Άννα Βίσση;
Ψάχναμε καιρό κάτι πιο επαγγελματικό και μεγάλο. Το καλοκαίρι είχε έρθει η Άννα στο μαγαζί του Αντώνη Κανάκη, στη Χαλκιδική, μας άκουσε και έτσι έγινε η πρώτη πρόταση.

Σας αγχώνει το γεγονός ότι θα βρεθείτε στην ίδια σκηνή με την απόλυτη ελληνίδα star;
Δεν μας αγχώνει καθόλου! Είναι μια πρόκοληση για εμάς στην οποία θα ανταποκριθούμε. Maς πορώνει ότι θα ανέβουμε στην ίδια σκηνή και θα τα…σπάσουμε!

Πολλά συγκροτήματα ξεκίνησαν, αλλά στη πορεία διαλύθηκαν. Σας προβληματίζει αυτό για το μέλλον των «My Excuse»;
Ξεκινήσαμε τα τελευταία 8 χρόνια να παιζουμε μουσική σαν παρέα. Ακόμα και αν στο μέλλον δεν υπάρξει κάποια μορφή εξέλιξης ή κάποια επιτυχία, θα συνεχίσουμε να παίζουμε σαν παρέα, όπως ακριβώς κάναμε μέχρι τώρα. Ο βασικός μας στόχος δεν είναι να πετύχουμε, αλλά να παίζουμε τη μουσική μας!

INFO:
Οι «My Excuse» αποτελούνται από τους: Στέφανο (τραγουδιστής-frontman), Μάρκο (κιθάρα), Βασίλη (drums), Τάσο (πλήκτρα), Θοδωρή (μπάσο) και σχηματίστηκαν από τον Στέφανο στη Θεσσαλονίκη.
Από το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, οι My Excuse επιστρέφουν στη σκηνή του «LAV@ Κέντρο Αθηνών» όπου θα εμφανίζονται, μαζί με την Άννα Βίσση, τη Demy και τον Νίκο Ζωιδάκη.
Το τελευταίο τους single ονομάζεται «Silent Revolution» σε παραγωγή του Ron Saint Germain-ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία (Jimi Hendrix, Red Hot Chilly Peppers, Tool κ.ά.). Μάλιστα, στο video clip  έχει ένα ρόλο-έκπληξη και ο Αντώνης Κανάκης.
Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες της Αμερικής, για την κυκλοφορία του νέου τους album.
Κάθε Τρίτη εμφανίζονται στο «Rock nRoll» στο Κολωνάκι και κάθε Κυριακή στο Limani Rock nRoll bar στη Θεσσαλονίκη, ενώ την άνοιξη θα πραγματοποιήσουν την 2η περιοδεία τους στην Αμερική και την πρώτη σε Καναδά και Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: