Σελίδες

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, 3-1 την Μονπελιέ!!

Χαλί... πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης έστρωσαν οι ερυθρόλευκοι νικώντας 3-1 την Μονπελιέ, βγάζοντας στο γήπεδο αντίδραση μεγάλης ομάδας μετά την ισοφάριση των Γάλλων. Άνοιξε το σκορ ο Μασάντο (4'), ισοφάρισαν με πέναλτι οι Γάλλοι (66'), ο Γκρέκο έκανε το 2-1 στο 80', ενώ ο Μήτρογλου με ένα καταπληκτικό γκολ (82') εξασφάλισε τη νίκη. Στους 6 πόντους ο Θρύλος και πλησίασε Άρσεναλ και Σάλκε στην βαθμολογία.



Οι Πειραιώτες έπαιξαν με τη... φωτιά αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν, καθώς μετά το γρήγορο τέρμα του Μασάντο στο 4’ έδωσαν χώρο στους Γάλλους, οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 66’ με το πέναλτι του Μπελχαντά. Ωστόσο, η αντίδραση των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν εξαιρετική, έβαλαν την μπάλα κάτω, πίεσαν και πήραν ένα σπουδαίο «τρίποντο». Από εκτέλεση κόρνερ του Αμπντούν, οι αμυντικοί της Μονπελιέ δεν έδιωξαν σωστά και ο Γκρέκο μέσα από την περιοχή με πλασέ, «έγραψε» το 2-1 στο 80'. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν καθαρό προβάδισμα για τη νίκη, όταν ο Χολέμπας κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Μήτρογλου και αυτός με δυνατό σουτ στην κίνηση, τίναξε τα δίχτυα του Ζουρντρέν για το 3-1, το οποίο έβαλε... φωτιά στις εξέδρες.

Το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ εξασφάλισε – σε μεγάλο βαθμό – την τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League, αλλά πλέον, ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, καθώς Σάλκε και Άρσεναλ του... έκαναν το χατίρι, μένοντας στο 2-2. Έτσι, οι Γερμανοί έφτασαν τους 8 βαθμούς, οι «κανονιέρηδες» έχουν έναν λιγότερο και ακολουθούν κατά... πόδας οι «ερυθρόλευκοι» με έξι.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την Σάλκε στην Γερμανία παίρνει χαρακτήρα... τελικού για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ταξιδεύουν με στόχο τη νίκη που θα τους θέσει επικεφαλής στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τους «16» του θεσμού.

onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: