Σελίδες

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Γιώργος Μαζωνάκης και τα...εισοδήματά του

Πολλά ήταν τα δημοσιεύματα που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και αφορούν τα εισοδήματα γνωστών καλλιτεχνών, για το 2008 και το 2009.

 Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις του κοινού ήταν άμεσες, όπως επίσης και σχετικές ανακοινώσεις από τους συνεργάτες των καλλιτεχνών.

Έτσι, στο πλαίσιο της αποκατάστασης, της αλήθειας, πριν λίγη ώρα έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία, ανακοίνωση από τους συνεργάτες του Γιώργου Μαζωνάκη, όπου και υπήρξε αναφορά στο όνομα του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα στοιχεία που αφορούν τον γνωστό τραγουδιστή, δεν είναι ακριβή, αφού τα 45.176 ευρώ που φαίνονται ως δηλωθέν εισόδημα το 2009, ανήκει στο 2007 και αφορούν την ατομική δήλωση του τραγουδιστή (δικαιώματα από πωλήσεις δίσκων κ.λ.π).

Σας παραθέτουμε τη συνέχεια της ανακοίνωσης:
«Το σύνολο της επαγγελματικής δραστηριότητας του Γιώργου Μαζωνάκη, όπως συμβαίνει με το σύνολο των καλλιτεχνών στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και όπως προβλέπει ο νόμος καλύπτεται από την εταιρική δραστηριότητά του, όπου ασφαλώς δεν υπάρχει καμία σχέση με τα αναγραφόμενα ποσά. Πέραν όμως τούτου, η επαγγελματική δραστηριότητα του τραγουδιστή για τα συγκεκριμένα έτη (αριθμός εμφανίσεων) ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Η εταιρική δραστηριότητα του Γιώργου Μαζωνάκη καλύπτεται από εταιρεία με έδρα φυσικά την Ελλάδα, δεν είναι off shore, δεν είναι κυπριακή, δεν έχει έδρα τα νησιά Fiji αλλά την Νίκαια του Πειραιά. Για όλα αυτά τα έτη φυσικά έχει καταβληθεί κάθε είδους φόρος (Φ.Π.Α. , φόρος εισοδήματος) και έχουν καταβληθεί τα ποσά των περαιώσεων.
Ουδέποτε σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε οποιοσδήποτε έλεγχος πέραν των συνήθων ή η παραμικρή βεβαιωμένη φορολογική παράβαση.
Κατασκευασμένα κείμενα ή αναφορές με ελλιπή ή παραποιημένα φορολογικά στοιχεία και ταυτόχρονη αναφορά σε λίστες φοροφυγάδων, off shore εταιρείες ή οτιδήποτε άλλο παράνομο που περιέχει και το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη θα αντιμετωπιστεί με όλα τα δικαιώματα που μας παρέχει ο νόμος μέχρι την πλήρη τιμωρία των συκοφαντών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: