Σελίδες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πολυδυναμικό ρεπερτόριο για το Θέατρο Τέχνης

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου για το Θέατρο Τέχνης, το οποίο παρουσιάζει 7 καινούριες θεατρικές παραγωγές, μεταξύ αυτών και μία συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, ενώ θα επαναληφθούν και 3 μεγάλες επιτυχίες για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν- Υπόγειο
Για τον Οκτώβριο έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του «Τερέζα Ρακέν», του Εμίλ Ζολά, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Στη σκηνή, θα δούμε την Πέγκυ Σταθακοπούλου, τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο, τον Θανάση Κουρλαμπά και την Αλίκη Αλεξανδράκη.
Το Νοέμβριο, το θέατρο Τέχνης σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, παρουσιάζουν τον «Πατέρα» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και μετάφραση του Νίκου Γκάτσου. Παίζουν οι: Γιάννης Φέρτης, Μαρίνα Ψάλτη, Έρση Μαλικένζου, Δημήτρης Μυλωνάς, Φαίδων Καστρής, Παναγιώτης Νάτσης και η Ιουλία Γεωργίου.
Τέλος, στο Υπόγειο του θεάτρου Τέχνης, θα ανέβει και το "Δέρμα στις φλόγες" του Γκιγιέμ Κλουά, σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2013.
Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν- Φρυνίχου (παραστάσεις Τετάρτη-Κυριακή)
Η Λένα Κιτσοπούλου διασκευάζει και σκηνοθετεί την «Χαίρε Νύμφη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, με τους: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννο Περλέγκα, Γιάννη Κότσιφα, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρο Τσώτση, Ντάννυ Γιαννακοπούλου, Γιάννη Καπελλέρη. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο.
«Love, love, love» του Μάικ Μπάρλετ είναι το έργο που θα παρουσιάσει από τον Δεκέμβριο, η Μαριάννα Κάλμπαρη (μετάφραση-σκηνοθεσία). Παίζουν: Άννα Κουτσαφτίκη, Διαμαντής Καραναστάσης, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Κώστας Συλβέστρος κ.ά.
Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2013, θα «ανέβει» το έργο «Καρακορουμ» του Ανδρέα Στάικου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη, με τους: Μαριάνθη Σοντάκη, Εβελίνα Παπούλια, Γιάννη Πολιτάκη.
Παραστάσεις, ωστόσο, θα παρουσιάζονται και κάθε Δευτέρα-Τρίτη, με τις πρεμιέρες να προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο, Ιανουάριο (2013) και Μάρτιο (2013).
Πιο συγκεκριμένα, «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ, θα σκηνοθετήσει ο Κωστής Καπελώνης και θα παίζουν: Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Πιστιόλα, Εύα Οικονόμου.
Τον Ιανουάριο του ’13, η Ελένη Καστάνη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Χρήστου Παληγιαννόπουλου, θα παρουσίασει τον μονόλογο «Σουελ», από το ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάννη.
Τέλος, σε συμπαραγωγή με την ομάδα αποφοίτων της σχολής του θεάτρου Τέχνης «Πεδίο Τέχνης» και σε θεατρική διασκευή της Βένιας Σταματιάδου, θα «ανέβει» το έργο «Όταν ο ήλιος» της Ζωρζ Σαρρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: