Σελίδες

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοί θα ''Ορκιστούν'';

 του Παναγιώτη Μουλόπουλου

Από τον Ιούλιο γίνονται συζητήσεις, ώστε ο ALPHA να επενδύσει ξανά, μετά από τρία χρόνια «απουσίας», στην ελληνική μυθοπλασία που είναι προς… εξαφάνιση!


Στις άμεσες προτεραιότητες των ιθυνόντων του σταθμού, είναι ένα concept, το οποίο θα θυμίζει αρκετά την επιτυχημένη σειρά αυτοτελών επεισοδίων, «Ορκιστείτε παρακαλώ», όπως σας είχαμε αποκαλύψει, πρώτοι, σε παλαιότερο θέμα μας.
Ανάμεσά στους σεναριογράφους που ζητήθηκε να καταθέσουν σενάριο, είναι το «δίδυμο» Έλενα Σολωμού και Κωστής Παπαδόπουλος, οι οποίοι είχαν γράψει τις –τοπ!- κινηματογραφικές ταινίες «Νήσος» και "Νήσος 2 - Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού" που γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του citypress.gr, μέσα από το κανάλι, το σενάριο των Σολωμού-Παπαδόπουλου, άρεσε στον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος, θα έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της σειράς.
Πληροφορίες από τον φιλικό περίγυρο των δύο σεναριογράφων μας επέτρεψαν να μάθουμε ότι οι δυο τους έχουν «κολλήσει» σε φιλικό επίπεδο εδώ και 15 χρόνια, ενώ τα τελευταία επτά, η χημεία τους έχει περάσει και σε επαγγελματικό επίπεδο, αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον. Οι γνώσεις του Κωστή για τον κινηματογράφο, αλλά και οι άπειρες ταινίες που παρακολουθεί ανελλιπώς για να ενημερώνεται διαρκώς καθώς και η τηλεοπτική εμπειρία της Έλενας στη συγγραφή σειρών (50- 50, 10η Εντολή, Μαμά & γιος κ.τ.λ. εδώ και πολλά χρόνια βοηθούν ακόμα περισσότερο, ώστε να δώσουν οι δυο τους στην τηλεόραση έναν άλλο τρόπο γραφής που εγγυάται την επιτυχία του εκάστοτε project. Μην ξεχνάμε ότι είχαν γράψει την πρώτη μεταφυσική κομεντί της ελληνικής τηλεόρασης ¨Πλάκα μου κάνεις" για τον ΑΝΤ1. (Που αντέγραψαν με μεγάλη επιτυχία οι Ισπανοί).
 Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, ότι όταν προβλήθηκε η πρώτη «Νήσος» στις κινηματογραφικές αίθουσες και βλέποντας τις εισπράξεις που έκανε, υψηλόβαθμα στελέχη ιδιωτικών καναλιών, μετάνιωσαν που είχαν κλειδώσει στα συρτάρια τους την εν λόγω πρόταση όταν είχε κατατεθεί για τηλεοπτική.
Η νέα σειρά του Alpha προορίζεται για το β’ μισό, ώστε να προλάβει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στα εσωτερικά του καναλιού της Κάντζας, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και οι πρώτες οντισιόν, για να βρεθούν οι καταλληλότεροι.
Ελπίζουμε να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες, ώστε να δοθούν δουλειές και σ’ άλλους ικανούς σεναριογράφους, οι οποίοι βλέπουν τα σήριαλ τουρκικής παραγωγής να «πρωταγωνιστούν» στη μικρή οθόνη, αλλά οι επαναλήψεις ελληνικών σειρών να κάνουν ακόμα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης.
Τέλος, για την ίδια σειρά, σενάριο έχουν καταθέσει και η Μαρία Γεωργιάδου με τον Πάνο Έξαρχο, ενώ σε στάση αναμονής βρίσκεται και ο Στράτος Μαρκίδης.

Πηγή : citypress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: