Σελίδες

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Σκιαδαρέσης-Κυριακίδης,λίγο πριν την αυλαία...

Πέφτει η αυλαία για δύο επιτυχημένες παραστάσεις που είχαν ανέβει στο ''Coronet''.Οι συντελεστές,όμως,ανανεώνουν το...ραντεβού τους!

Την Κυριακή 25 Μαρτίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της ''Ανδρικής νοημοσύνης,οξύμωρο;'',στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Ύστερα,από μία σειρά εμφανίσεως,η αυλαία πέφτει και...μετακομίζει στο ''Αριστοτέλειον'' της Θεσσαλονίκης για 6 παραστάσεις.Συγκεκριμένα,30-31/3,1/4 και 6-8/4.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Μάνος βρήκε επιτέλους την γυναίκα της ζωής του, τη Στέλλα, και αποφάσισε να δεσμευτεί. Παραμονές των αρραβώνων τους, όμως, κάτι συμβαίνει και η Στέλλα τον εγκαταλείπει. Τι συνέβη; Γιατί τον εγκατέλειψε; Όταν έφευγε την ρώτησε: - Δεν καταλαβαίνω Στέλλα, έχω μπερδευτεί. Τι ακριβώς θέλεις; - Μάνο, θέλω αυτό που θέλει κάθε γυναίκα. Είναι απλό. Βρες το μόνος σου. Από εκείνη τη στιγμή αυτό προσπαθεί να βρει ο ήρωας της παράστασης! Τι θέλουν οι γυναίκες. Όμως η ανδρική νοημοσύνη του δεν τον βοηθάει...

Κάντε κλικ για να διαβάσετε περισσότερα!Ποιά άλλη παράσταση ολοκληρώνεται;
ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ : ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ 
Σκληροπυρηνικός καραβανάς. Αν και απόστρατος, εξακολουθεί να δίνει μάχες στον πόλεμο των δύο φύλλων. Μέχρι στιγμής δεν έχει κερδίσει καμία. Πιστεύει ότι οι γυναίκες θέλουν ειλικρίνεια. Όχι όμως υπερβολική ειλικρίνεια. Μπορείς να πεις σε μια γυναίκα, «αγάπη μου απόψε θα αργήσω», δε χρειάζεται να της πεις και το λόγο που θα αργήσεις. 

ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ Αιώνιος φοιτητής. Σπουδάζει φιλοσοφία στο Παρίσι, αλλά έχει φάει κόλλημα με την Ελλάδα και τα καλοκαίρια «τη βγάζει» στο νησί. Παραμυθιάζει τις γυναίκες με βαριά κουλτούρα. Στη θεωρία τα πάει καλά, στην πράξη όμως τα βρίσκει μπαστούνια. Ευτυχώς είναι κουλ τύπος και έτοιμος ανά πάσα στιγμή να παραμυθιάσει την επόμενη. 

ΤΖΙΜΗΣ «Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ» Καψούρης με την ταχύτητα και το θηλυκό γένος. Ξέρει ότι τα καλά παιδιά δεν έχουν τύχη με τις γυναίκες. Έχει προσωπική εμπειρία. Κι αυτός καλό παιδί ήτανε, αλλά έφαγε απόρριψη. Όμως έπαθε κι έμαθε. Τώρα αφοσιώνεται με πάθος στις γυναίκες, αλλά τις εγκαταλείπει πρώτος. Τις απορρίπτει πριν τον απορρίψουν. 

Ο ΚΥΡΙΟΣ «ΠΡΥΤΑΝΗΣ» Είναι 123 ετών συνταξιούχος εργένης. Υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι όπως τα ψάρια. Για να τσιμπήσουν χρειάζονται το κατάλληλο δόλωμα. Έχει εφεύρει τα δικά του δολώματα. Το «ψάρεμα» το έχει εξελίξει σε επιστήμη. Είναι «Πρύτανης» στα δολώματα. Η θεωρία του είναι: Περιμένω άρα υπάρχω. Αυτός περιμένει τη τέλεια γυναίκα. Ακόμα δεν την έχει βρει, αλλά δεν απελπίζεται έχει καιρό. 

ΣΙΦΗΣ «Ο ΑΓΚΑΛΙΤΣΑΣ» Ναυαγοσώστης, ξεναγός, γκαρσόνι και τώρα ταξιτζής. Πιστεύει ότι αυτό που θέλουν οι γυναίκες είναι ευαισθησία. Να τους λες «Σ’ αγαπάω». Ξέρει ότι για τους άντρες είναι δύσκολο. Αλλά όσο πιο πολύ το λες, τόσο πιο εύκολο γίνεται. Επιπλέον δεν κοστίζει. Για αυτό τις αγαπάει όλες. Ο Μάνος όμως εξακολουθεί να είναι μπερδεμένος. Οι επιρροές που έχει δεχθεί δεν τον βοηθάνε και πολύ. Απλώς του μεγαλώνουν την σύγχυση. -Θα μπορέσει τελικά να κάνει την υπέρβαση; -Να ανακαλύψει τι θέλουν οι γυναίκες; 

ΠΑΙΖΕΙ ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη Σκηνικά – Κοστούμια : Αθηνά Πουρέα Μουσική : Πάνος Φορτούνας Φωτισμοί : Peter Arnessen Video – Animation : Αντώνης Ντούσιας Βοηθός Σκηνοθέτη : Βανέσσα Πάνου Παραγωγή : Coronet Theatre & Bill Franzblau Productions


Από την μία ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης,από την άλλη ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με τον ''Caveman'',όπου για 5 χρόνια δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.Έτσι,οι παραστάσεις του ξεκαρδιστικού μονολόγου ολοκληρώνονται την Κυριακή 8/4,στο ''Coronet''.


Δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο R. Becker έπλασε τον «Caveman», τον κεντρικό ήρωα.

Παντρεμένος με τη Μαίρη, έχει τσακωθεί μαζί της και βρίσκεται έξω από το σπίτι να... μονολογεί. Πώς μπορεί να καταλάβει κανείς το γυναικείο μυστήριο; 

Λίγο πριν φτάσει στα όρια της τρέλας, ο Σωτήρης δέχεται τη βοήθεια του Caveman, προκειμένου να βρει απαντήσεις σε μερικές -τουλάχιστον- απορίες του. Όλα άρχισαν χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ο άντρας ήταν κυνηγός και η γυναίκα συλλέκτρια. 

Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε... Πώς θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε την προσκόλληση των ανδρών σε ένα κανάλι στην τηλεόραση; Μα φυσικά σχετίζεται με την εστίαση σε έναν και μοναδικό στόχο. Στον αντίποδα βρίσκονται φυσικά οι γυναίκες, οι οποίες έχουν βαλθεί να συλλέξουν, ως συλλέκτριες που είναι, πληροφορίες από όλα τα κανάλια. Το zapping, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να είναι ένα από τα αγαπημένα τους «αθλήματα»... 

Αυτές και πολλές ακόμη ξεκαρδιστικές αλήθειες και παρεξηγήσεις περί αρσενικού και θηλυκού φύλου αποδεικνύουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες απλά είναι προγραμματισμένοι διαφορετικοί. 

Γεμάτος ενέργεια, ετοιμολογία στο «φλερτ» με το κοινό του, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης τραβάει το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Η συμμετοχή του κοινού, που είναι καθοριστική σε όλη αυτή την διαδρομή, οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις, με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου. 

Η αλήθεια του «Caveman» έγκειται στο να μάθουμε να ζούμε με τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι οποίες ίσως τελικά να καθιστούν λιγότερο βαρετή τη ζωή μας. Μόνο μην πέσετε στην παγίδα της προσπάθειας να κατανοήσετε το αντίθετο φύλο. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : Μετάφραση : Ερατώ Τάττη Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη Σκηνικά – κοστούμια : Ειρήνη Παγώνη Μουσική: Πάνος Φορτούνας Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater Στο ρόλο του Caveman ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: