Σελίδες

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αθερίδης-Μακρυπούλια-Ζουγανέλης "χτυπούν" στο Παλλάς!

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου


Αν και όλοι περιμέναμε να δούμε το θεατρικό «πάντρεμα» του Θοδωρή Αθερίδη και του Γιάννη Ζουγανέλη στο Μικρό Παλλάς, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αφού οι δύο γνωστοί ηθοποιοί πήραν μεταγραφή-βόμβα για το Παλλάς! Τι εννοούμε;
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Ζέτα Μακρυπούλια θα είναι το εκρηκτικό "τρίο" του μιούζικαλ «Μερικοί το προτιμούν καυτό» που θα ανέβει στο Παλλάς τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ο Θοδωρής Αθερίδης θα υποδυθεί τον “Joe” (δες Tony Curtis), ο Γιάννης Ζουγανέλης τον “Jerry” (δες Jack Lemon), ενώ η Ζέτα Μακρυπούλια την "Sugar" (δες Marilyn Monroe).
Πολλά ήταν τα μιούζικαλ που έπεσαν στο τραπέζι των… συσκέψεων της Ελληνικής Θεαμάτων και τουΣταμάτη Φασουλή ώστε να αναζητήσουν αυτό που θα κέντριζε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού μετά το «Καμπαρέ» το οποίο ακυρώθηκε.
* Στις 23 Οκτωβρίου του 2012 η Ζέτα Μακρυπούλια φωτογραφίζεται από τη στενή συνεργάτιδα & φίλη της, Ρούλα Ρέβη, ως άλλη… Marilyn Monroe, για τις ανάγκες του εορταστικού περιοδικού «Hello!», το οποίο έκλεινε 7 χρόνια κυκλοφορίας. Τώρα, η ηθοποιός καλείται να ενσαρκώσει έναν από τους πιο επιτυχημένους ρόλους της Monroe.


Info:
Έχοντας τον χαρακτηρισμό «η καλύτερη κωμωδία όλων των εποχών», η ταινία παραγωγής του ’59 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τους Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις κ.ά. στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.  Ενώ το «Καυτό» αποτέλεσε μία επανέκδοση της γαλλικής ταινίας «Fanfare d’ amour» παραγωγής του ’35.
Έτσι, μετά από όλη αυτή την επιτυχία και βασιζόμενος στην υπόθεση της ταινίας, ο Peter Stone δημιούργησε το μιούζικαλ «Sugar» σε μουσική Jule Styne και στίχους του Bob Merrill. Το εν λόγω έργο παρουσιάστηκε το 1972 στο Broadway, το 1992 στο West End, το 2011 στη Δανία, το 2012 στο Σαν Φρανσίσκο και το 2013 (ξανά) στην Ελλάδα και δη στη σκηνή του Παλλάς.
Και λέμε ξανά, γιατί το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» είχε παρουσιαστεί την καλλιτεχνική περίοδο 1978-1979 στο Θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία του Αλέκου Αλεξανδράκη, με τους: Νόνικα Γαληνέα, Αλέκο Αλεξανδράκη, Μίμη Φωτόπουλο, Ντίνο Ηλιόπουλο κ.ά. Ενώ και το 1994-1995 είχε παρουσιαστεί στο Θέατρο Βέμπο με τους Κώστα Αρζόγλου, Έλενα Ακρίτα, Ελένη Γερασιμίδου, Γιώργο Κυρίτση, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Γιάννη Βούρο, Εβελίνα Παπούλια κ.ά., σε σκηνοθεσία των Κώστα Αρζόγλου-Γιάννη Βασιλειάδη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Υπόθεση: Όταν 2 μουσικοί από το Σικάγο, ο Joe και ο Jerry γίνονται τυχαία μάρτυρες ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ τοπικών γκάνγκστερ, άμεσα επιβιβάζονται σε ένα τρένο με κατεύθυνση την Φλόριδα. Όταν κατεβαίνουν από το τρένο, όμως, είναι πλέον η Josephine και η Daphne, τα δύο νέα μέλη ενός γυναικείου jazz συγκροτήματος. Η κάλυψη τους είναι τέλεια…μέχρι τη στιγμή που η μια απογοητευμένη από την αγάπη τραγουδίστρια πέφτει πάνω στη Josephine, ένας παλιός playboy ερωτεύεται τη Daphne και ένα αφεντικό του υποκόσμου αρνείται να πειστεί για την απάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: