Σελίδες

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ελισάβετ Μουτάφη: «Μία σχέση δεν μπορεί να βασιστεί στο ψέμα»


Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Είναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, ενώ έχει τον τρόπο να «κλέβει» τις εντυπώσεις. Είτε πρόκειται για τηλεόραση, είτε για θέατρο. Ο λόγος για την Ελισάβετ Μουτάφη, η οποία μιλά αποκλειστικά στη «City Press» για την τηλεόραση, τις σχέσεις, την θεατρική παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε». Επιπλέον, αναρωτιέται τι είναι  η σόου μπιζ, ενώ παραδέχεται ότι έχει δεχτεί πρόταση για πρωινή εκπομπή.

Πολλοί θεώρησαν ότι τα «Κλεμμένα όνειρα» θα υπέκυπταν στα μεγαλοπρεπή νούμερα του «Σουλεϊμάν». Σε ανησύχησε η αλλαγή ώρας;
 «
Δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτή την ιστορία. Το θέμα είναι να μπορούμε να κάνουμε όσο καλύτερα τη δουλειά μας γίνεται και να είμαστε αξιοπρεπείς απέναντι στον κόσμο. Να σου πω την αλήθεια, δεν μπαίνω ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ ποιο θα πάει πάνω από το άλλο…»
Οπότε δεν σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης;
 «
Σαφώς και με αφορά να πηγαίνουμε καλά, αλλά τίποτα παραπάνω.»
Έχεις εντοπίσει κοινά στοιχεία με τον ρόλο της «Αλεξάνδρας»; «Από την αρχή είδα ότι η “Αλεξάνδρα” έχει κάτι που έχω και εγώ. Είμαι  ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται και αγαπάει τους ανθρώπους, αλλά και ζει μέσα από αυτούς. Φοβάμαι ότι ως μάνα θα κακομάθουν και τα παιδιά μου (γέλια)».
Έχεις εμπιστευτεί άτομα  που να μην άξιζαν την εμπιστοσύνη σου; «Ναι, αλλά δεν σημαίνει κάτι».
Πιστεύεις ότι υπάρχουν γυναίκες που να βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις όπως η «Αλεξάνδρα»;
 
«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά σχετικά με το παιδί δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί είναι κάτι πιο ακραίο. Σε σχέση όμως με το ότι τους απατάνε οι άντρες τους ή ότι βλέπουν ένα πρόσωπο που στην πραγματικότητα δεν είναι, σε άλλα επίπεδα σίγουρα».
Έχεις βρεθεί σε αντίστοιχη θέση ή να έχεις δείξει ένα άλλο πρόσωπο;
 
«Όχι, αλλά μπορεί να μην το ξέρω (γέλια). Επίσης, δεν είχα δημιουργήσει τέτοιες σχέσεις ποτέ». 
Η απόφαση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ώστε να χωρίσουν είναι εύκολη υπόθεση; Και ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στη μέση.
 
«Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά από κάποια στιγμή και μετά πρέπει να ληφθεί η απόφαση που πρέπει, πρώτον για χάρη των ανθρώπων που υπάρχουν ή δεν θα υπάρχουν μαζί, αλλά και τον μεγάλο αντίκτυπο που θα έχει στα παιδιά. Το να είσαι καλά με τον άνθρωπο σου, έχει μεγάλη σημασία για τη σχέση σου με τα παιδιά. Όταν ζεις με έναν άνθρωπο, είσαι χάλια και τα παιδιά ζουν μία φρίκη, τότε είναι ανθρώπινο να χωρίσουν».
Αν σου συνέβαινε παρεμφερές περιστατικό, θα προχώραγες στο διαζύγιο ή θα το πάλευες;
 
«Αν δεν συμβεί –χτύπα ξύλο- δεν μπορώ να σου πω, αλλά η βασική αρχή μου είναι να συζητάω».
Είναι καλύτερα να επιστρέφεις στο παρελθόν ή να παλεύεις για το παρόν; Σε βλέπουμε να έχεις επιστρέψει στην αγκαλιά ενός εφηβικού έρωτα (σ.σ. Κίμωνα).
 
«Δεν έχει να κάνει με το παρελθόν, το παρόν ή με το μέλλον, αλλά με τις καταστάσεις που ζεις. Θεωρώ ότι είμαι ένας άνθρωπος που παλεύω για όλα στη ζωή μου, από εκεί και πέρα όμως είναι πολύ σχετικό».
Κατά πόσο είναι εφικτό να διατηρηθούν οι ισορροπίες σε μία σχέση, όταν βασίζονται στο ψέμα;

 «
Μία σχέση δεν μπορεί να βασιστεί ποτέ στο ψέμα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση και είμαι πολύ απόλυτη και κάθετη σ’ αυτό. Είναι σαθρό. Δεν έχει κανένα στήριγμα».
Τι είναι αυτό που προσέχεις στον σύντροφο σου ώστε να προχωρήσει σε βάθος χρόνου;
 
«Καταρχάς η εμπιστοσύνη -το οποίο είναι πολύ σημαντικό πράγμα-, η επικοινωνία, η συνεννόηση και ο σεβασμός, αποτελούν τα βασικά κριτήρια».
Το γεγονός ότι ολοκληρώνεται σιγά-σιγά ο κύκλος της καθημερινής σειράς, σε αγχώνει για το επόμενο βήμα;
 
«Σε αυτή τη δουλειά έτσι ζούμε, οπότε έχουμε συνηθίσει. Αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι που με απασχολεί, γιατί έχουμε μάθει να υπάρχουμε».
Έχεις νιώσει να γίνονται εκπτώσεις και στην ποιότητα της δουλειάς εκτός από τα οικονομικά;
 
«Καμία σχέση και το θεωρώ τραγικό λάθος. Σε εμάς δεν έχει γίνει καμία έκπτωση. Δεν το συζητώ».
Παράλληλα συμμετέχεις και στον πολυμελή θίασο της παράστασης «Θα σε πάρω να φύγουμε». Τελικά, η Ελλάδα είναι επιθεώρηση; «Δυστυχώς έχουμε ένα θεματάκι  στην Ελλάδα, όπως έχουμε τα καλά μας, έχουμε και τα κακά μας. Είμαστε πολύ έντονοι σαν λαός, έχουμε μία νοοτροπία που έχει τα καλά της, αλλά δεν μας οδηγεί σε καλά αποτελέσματα (γέλια). Και μιλάω για όλους μας! Αφηνόμαστε στα πράγματα την ώρα που ζούμε κάτι και από εκεί και πέρα δεν κοιτάμε καθόλου τις παρενέργειες και τα αποτελέσματα. Όπως γράφει και ο Άγγελος Πυριόχος στο έργο, έχουμε πάντα το διχασμένο  στην Ελλάδα». Είμαστε σε δύο παρατάξεις, στα δύο άκρα… Από τον τρόπο που υπάρχουμε, από την πολιτική καθημερινότητα».
Ως Ελισάβετ έχεις φτάσει στα άκρα; «Για τον κάθε άνθρωπο τα άκρα είναι σχετικά. Κάποιων μπορεί να ‘ναι κάτι πιο ακραίο σε σχέση με τα άκρα τα δικά μου. Νομίζω ναι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τα ‘χω ξεπεράσει».
Τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει να τα ξεπεράσεις και να σε εξοργίσει; «Με το δήθεν που με ενοχλεί πάρα πολύ, όπως η προδοσία και το ψέμα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα έχει βιώσει».
Στα δήθεν ανήκει και η σόου μπιζ όπου λέγαμε ότι υπάρχει στην Ελλάδα;
 
«Τι είναι η σόου μπιζ; Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό. Δήθεν είναι οτιδήποτε δεν έχει ουσία. Με αυτή τη λογική όσα δεν έχουν ουσία παρά μόνο επιφάνεια, φυσικά».
Πολλοί ηθοποιοί δοκιμάζονται στην παρουσίαση εκπομπών. Θα σε ενδιέφερε;
 
«Μου είχε γίνει πρόταση στο παρελθόν αλλά δεν θεωρώ ότι με αφορά να διαχειριστώ κάτι τέτοιο. Δεν το θεωρώ σνομπικό, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι μες στη λογική μου, δεν είναι δουλειά μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος άνθρωπος και να το κάνει καλά».
Η πρόταση ήταν για πρωινή εκπομπή;
 
«Η πρόταση αφορούσε πρωινό, αλλά δεν με ενδιέφερε. Εγώ δεν ασχολούμαι και δεν πιστεύω στα ζώδια, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, όμως δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω μία πρωινή εκπομπή που θα εμπεριέχει αυτό. Σου λέω κάτι συγκεκριμένο, πέραν του ότι δεν εμπεριέχεται στη δουλειά μου για μένα, αλλά αν δεν τα πιστεύεις, δεν μπορείς να τα υποστηρίξεις κιόλας».
Έχεις μετανιώσει για πράγματα που έκανες στο παρελθόν;
 
«Να μετάνιωσα με την έννοια ευτυχώς όχι, είμαι τυχερή, έχει συμβεί όμως να διαφωνώ σε πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: