Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ολυμπιακός : Θρυλική ανατροπή και πρόκριση στο Final 4!!!

Ο Ολυμπιακός γύρισε από την κόλαση του -15, κέρδισε με 82-72 την Αναντολού Εφές και έκανε το 3-2 στην προημιτελική φάση της Euroleague παίρνοντας το εισιτήριο για το Final-4 του Λονδίνου όπου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του! Ο Σπανούλης είχε 19 "σκληρούς" πόντους στο οπλοστάσιο του, ο Πρίντεζης άλλους 15, ενώ βοήθησαν πολύ στην επανάληψη οι Χάινς (6π., 6ρ.), Λο (7π.) Πάουελ (9π., 4ρ.) και Περπέρογλου (7π.).


Η καρδιά του Πρωταθλητή Ευρώπης "μίλησε" και ο μαχητικός Ολυμπιακός νίκησε την Αναντολού Εφές με 82-72 στο καμίνι του ΣΕΦ, για το πέμπτο ματς των playoffs της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι με αυτόν τον τρόπο έκαναν το 3-2 στην προημιτελική σειρά και πήραν πανάξια το εισιτήριο για το Final-Four του Λονδίνου όπου θα έχoυν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρσι στην Κωνσταντινούπολη. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν... χαρακτήρα στο τρίτο δεκάλεπτο καλύπτοντας τη διαφορά με την όποια οι Τούρκοι είχαν πάει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, διαφορά που είχε φτάσει και τους 14 πόντους. Με αντεπίθεση διάρκειας εκμεταλλεύτηκε το μπλακ άουτ της Εφές, μπήκε ξανά στο ματς και μετά από ένα φινάλε που μόνο για καρδιακούς δεν προσφερόταν ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια νίκη - θρίαμβο που του χαρίζει το εισιτήριο για τον ημιτελικό της Ευρωλίγκας οπού θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με την Εφές να έχει το προβάδισμα και τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να βρει τους διαδρόμους προς το καλάθι, ωστόσο, μείωσε δύο πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου, χάρις σε τρίποντο του Πάουελ (23-21).
Η δεύτερη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Τουρκίας, η οποία κράτησε τους «ερυθρόλευκους» μακριά από το καλάθι για περίπου έξι λεπτά και πήρε σημαντικό προβάδισμα, παίρνοντας διαφορά μέχρι και 14 πόντων, ωστόσο, στο τέλος, οι Πειραιώτες μείωσαν στους οκτώ, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 41-33.
Όμως, όλα άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν δυναμική άμυνα, κατάφεραν να περιορίσουν τα ατού των Τούρκων και κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή, αν και στο τέλος, η Εφές ολοκλήρωσε την περίοδο προηγούμενη με έναν πόντο (55-54).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός με… σύμμαχο την πολύ καυτή έδρα του, κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και έφτασε στη νίκη που του έδωσε την πρόκριση για το Final 4 του Λονδίνου, επικρατώντας 82-72.

Δεν υπάρχουν σχόλια: