Σελίδες

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

''Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα'' ξανά στο θεατρικό σανίδι!


Μπορεί τα γυρίσματα για την οικογενειακή κομεντί του MEGA, «Πίσω στο σπίτι», να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα, ωστόσο, η Άννα Μενενάκου («Άννα») και ο Γιώργος Χριστοδούλου (θα υποδυθεί στα νέα επεισόδια έναν πολιτικό) θα συναντηθούν στο θεατρικό σανίδι!
Σύμφωνα με  πληροφορίες, οι δυο τους, θα παρουσιάσουν σε όλη την Ελλάδα, το βραβευμένο έργο του Βρετανού συγγραφέα, Γουίλι Ράσελ«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη.
Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Κομοτηνής, μιας και πρόκειται για συμπαραγωγή της εταιρείας θεάτρου «Ασύμβατο» με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.
Το έργο παρακολουθεί τη σχέση μίας 26χρονης κομμώτριας, της Ρίτας, από το Λίβερπουλ και του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ενός μεσήλικα καθηγητή Πανεπιστημίου. Η Ρίτα, έχοντας δυσαρεστηθεί από τη ρουτίνα της δουλειάς της, αλλά και από το κοινωνικό της επίπεδο, αποφασίζει να γραφτεί στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για να κάνει καλύτερη τη ζωή της. Κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία του καθηγητή και της νεαρής φοιτήτριας, όπου θα της αλλάξει τη ζωή, αφού θα την «κατασκευάσει», σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Warehouse Theatre τον Ιούνιο του 1980 και από τότε παρουσιάζεται με επιτυχία σε διάφορα θέατρα του κόσμου.
Το θεατρόφιλο κοινό απόλαυσε το συγκεκριμένο έργο την καλλιτεχνική περίοδο 1984-1985 από τον θίασοΑλίκης Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ενώ το 2007 στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσίαΓιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο και την Κατερίνα Παπουτσάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: