Σελίδες

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

"Αυτοκτόνησε" ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, έχασε 54-58 από την Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε τις διψήφιες διαφορές που απέκτησε, εγκλωβίστηκε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο (πέτυχε μόνο 17 πόντους) και μοιραία ηττήθηκε 58-54 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για την τέταρτη νίκη του στο Top 16.


Ο Παναθηναϊκός πέτυχε να βάλει τη Ρεάλ των περισσότερων λύσεων στο δικό του ρυθμό. Το δυνατό και άκρως αποτελεσματικό αμυντικό παιχνίδι σε Ρούντι και Μίροτιτς (από Μπράμο και Τσαρτσαρή) χάρισε ξεκάθαρο πλεονέκτημα στο "τριφύλλι", το οποίο αποτυπώθηκε στο 16-9 του 8' και στο 20-11 του 10'.
Από τη στιγμή που οι Μαδριλένοι έφταναν με πολύ κόπο στο καλάθι, ήταν λογικό οι "πράσινοι" να ελέγξουν την κατάσταση. Έχοντας μάλιστα τις περισσότερες φορές ορθές επιλογές στην επίθεση, βγάζοντας συνεργασίες μέσα κι έξω, μετέτρεψε το 22-17 σε 30-19 και 37-23 με σουτ του Μπράμου.
Το κακό άρχισε όταν οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν βρήκαν αντίδοτο στην σκληράδα που προσέθεσε η Ρεάλ στο παιχνίδι της, υποπίπτοντας σε λάθη. Δύο τρίποντα και ο Σχορτσανίτης (με προσωπικούς πόντους) στήριξαν την προσπάθεια ανασύνταξης, για το 40-31 και το 49-38, αλλά μόνο προσωρινά. Η ισπανική ομάδα προσαρμόστηκε στα δεδομένα που ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλει, έπαιξε με ψηλά σχήματα (Μπέγκιτς, Ρέγες) και έφτασε στο σημείο προσπεράσει 55-54 με τρίποντο του Ροντρίγκεθ, ολοκληρώνοντας σερί 9-0.
Οι "πράσινοι" είχαν τις ευκαιρίες τους, αλλά τις έχασαν όλες, μία προς μία. Ο Διαμαντίδης ήταν κουρασμένος στο τελευταίο 10λεπτο, ο Μπανκς έπαιξε λίγο σε αντίθεση με τον Ούκιτς, ο Καπόνο αστόχησε στα ελάχιστα σουτ που πήρε. Συν τοις άλλοις, ο Λάσμε σπατάλησε ένα λέι απ από αυτά που δεν χάνονται και παρόλο που στα τελευταία 2:30 λεπτά επιτεύχθηκε μόνο ένας πόντος, αυτός ήταν από τη Ρεάλ για το 58-54.

contra.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: