Σελίδες

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Κεφαλονιά

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές και ξεκούραση, γι'αυτό κι εμείς σας ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Κεφαλονιά. Είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου Πελάγους και το 6ο σε εμβαδόν από τα ελληνικά νησιά. Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου, νότια της Λευκάδας και βόρεια της Ζακύνθου.
 Οι κυριότερες πόλεις είναι το Αργοστόλι (πρωτεύουσα του νησιού), το Ληξούρι (πρωτεύουσα της Παλικής), η Αγ Ευφημία (πρωτεύουσα της Πυλάρου), η Σάμη και ο Πόρος (τα σπουδαιότερα συγκοινωνιακά λιμάνια το νησιού).

  
Στη δυτική ακτή της Ελλάδας, η Κεφαλλονιά έχει μόνο 32.000 μόνιμους κατοίκους. Με τη Λευκάδα στα βόρεια και τη Ζάκυνθο στα νότια, το νησί είναι σταθερή επιλογή τουριστών οι οποίοι αυξάνονται κάθε χρόνο καθώς όλο και περισσότερα καταλύματα γίνονται διαθέσιμα. Παρά την ετήσια εισροή των επισκεπτών, κυρίως Ιταλών, το νησί είναι τόσο μεγάλο που μπορείτε να βρείτε ήρεμα μέρη. Είναι ένα νησί τόσο ελκυστικό για περιήγηση όσο και για χαλάρωση στον ήλιο. Για όσους θέλουν να το εξερευνήσουν υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις και βουνά καλυμμένα από δάση. Για όσους θέλουν να χαλαρώσουν κάτω από τον υπέροχο ήλιο υπάρχουν πολλές παραλίες, με μερικές από αυτές να έχουν χαρακτηριστεί οι ομορφότερες της Μεσόγειου, που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε.
Όμορφες  χρυσές παραλίες, ψηλά βουνά, παράξενοι απότομοι βράχοι, η σπηλιά του Άγιου Γεράσιμου - ο προστάτης Άγιος του νησιού, η σπηλιά Δρογκαράτη, η υπόγεια λίμνη της Μελλισάνης, οι εκκλησίες και τα μοναστήρια χτισμένα στους απότομους βράχους, τα παραδοσιακά χωριά, οι σπηλιές και τα σπήλαια, μερικά από τα οποία έχουν γίνει σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα.
Οι βαριές χειμερινές βροχές κάνουν το τοπίο ακόμα πιο πράσινο. Βουνά με έλατα, τεράστιες εκτάσεις με ελιές και αμπέλια (το κρασί της Κεφαλλονιάς είναι ένα από καλύτερα στην Ελλάδα) έκαναν τους κατοίκους να ασχοληθούν με τη γεωργία πριν από τη σχετικά πρόσφατη άφιξη του τουρισμού. Από το παραδοσιακό Φισκάρδο στη μικρή πόλη Πόρος και τα συναρπαστικά χωριά που γοήτευσαν τον Λόρδο Μπάιρον με την ομορφιά τους, η Κεφαλλονιά αποκαλύπτει στον επισκέπτη μια γεύση παραδείσου σε κάθε μεριά της.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα για το νησί καθώς και τα μέρη που αξίζει να δείτε : 


 Η χλωρίδα και η πανίδα είναι ιδιαίτερα πλούσιες ενώ πολλά σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου βρίσκουν καταφύγιο στο νησί, όπως η φώκια μονάχους-μονάχους και η χελώνα καρέττα-καρέττα που εναποθέτει τα αβγά της στις αμμουδιές της Κεφαλονιάς.
Το ταξίδι ξεκινάει με το φυσικό περιβάλλον. Πρώτα απ'όλα με τις παραλίες της Κεφαλονιάς που είναι από μόνες τους μοναδικά αξιοθέατα. Το έντονο ανάγλυφο του νησιού έχει δημιουργήσει μερικές εκπληκτικές παραλίες. Σε κάθε στροφή του δρόμου θα βρίσκεστε μπροστά σε μια έκπληξη. Μη μείνετε μόνο στα πολύ γνωστά ονόματα, του Μύρτου του Πλατύ Γιαλού ή της Ξι. Τολμήστε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω για να σας αποκαλυφθεί μια άλλη όχι τόσο γνωστή, αλλα το ίδιο υπέροχη, Κεφαλονιά. Στη Κεφαλονιά θα βρείτε και πολλά σπήλαια. Σε μερικά από αυτά λόγω των ισχυρών σεισμών έχουν πέσει οι οροφές τους και έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα γεωλογικά φαινόμενα, όπως στο Λιμνοσπήλαιο της Μελισάνθης. Άλλα θα σας εντυπωσιάσουν με τον εξαίρετο διάκοσμο και την ακουστική τους όπως το σπήλαιο Δρογκαράτη.
Στο ταξίδι σας στη Κεφαλονιά ο Αίνος στέκετε πάντα επιβλητικός σε όλες σας τις διαδρομές. Μια επίσκεψη στον Εθνικό δρυμό, αλλά και στο μουσείο της φυσικής ιστορίας, θα σας φέρει πιο κοντά στη Φύση και στην ανάγκη να κάνουμε όλοι μας ότι είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε το περιβάλλον
Η μονή του Άγιου Γεράσιμου είναι οπωσδήποτε ένα από τα αξιοθέατα που προσελκύει επισκέπτες από όλο το κόσμο. Προσπαθήστε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας εκεί την μια από τις δύο φορές που γιορτάζεται ο Άγιος. Η εμπειρία είναι μοναδική. Όμως και τα υπόλοιπα μοναστήρια της Κεφαλονιάς αξίζουν την επίσκεψη σας, όπως και το μουσείο στη Μονή του Άγιου Ανδρέα.
Τα κάστρα της Κεφαλονιάς, του Αγίου Γεωργίου που υπήρξε και πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς και το Κάστρο της Άσσου, θα σας γνωρίσουν τη ιστορία της Βενετοκρατίας. Ένα ταξίδι στην ιστορία που δυστυχώς στη Κεφαλονιά δεν μπορούν να σας το προσφέρουν πολλές ανθρώπινες κατασκευές καθώς από τους καταστρεπτικούς σεισμούς είναι λίγοστα τα κτήρια που άντεξαν. Όμως τα λίγα αρχιτεκτονικά μνημεία που έχουν διασωθεί και αναστηλωθεί, θα σας μεταφέρουν μνήμες και χαρακτηριστικές εικόνες από τη προσεισμική Κεφαλονιά.

Μύρτος
 Ο Μύρτος είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κεφαλονιάς, αν όχι η γνωστότερη. Ο Μύρτος από πολλούς συγκαταλέγεται σε πίνακες που τον κατατάσσουν στις καλύτερες παραλίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Ο Μύρτος βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι σε ένα μικρό ορμίσκο του ομώνυμου κόλπου. Είναι κοντά στο χωριό Διβαράτα και σε κοντινή απόσταση από την Άσσο και την αγία Ευφημία. Ο Μύρτος έχει σαρώσει όλα τα διεθνή βραβεία και δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην περιλαμβάνεται σε τουριστικά αφιερώματα παντός είδους. Το πράσινο της περιοχής το απότομο ανάγλυφο, τα άσπρα βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά του Ιόνιου δημιουργούν μια μοναδική χρωματική παλέτα που κάθε ώρα της ημέρας είναι διαφορετική.
Η παραλία του Μύρτου είναι πλήρως οργανωμένη και θα βρείτε όλα τα απαραιτήτα ακόμη και για πολύωρη διαμονή. Ο δυτικός προσανατολισμός του Μύρτου, τον κάνει ιδανικό για να απολαύσετε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο.



Παραλία Ξι
Η παραλία Ξι, βρίκεται σε απόσταση περίπου 8 χιλιόμετρα από το Ληξούρι στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς. Η παραλία ονομάστηκε Ξι. γιατί ο όρμος που βρίσκεται μοιάζει στο γράμμα ξι του ελληνικού αλφάβητου.
Η παραλία του Ξι είναι πολύ οργανωμένη και καθώς η περιοχή δεν έχει το απότομο ανάγλυφο της υπόλοιπης Κεφαλονιάς, σε πολύ κοντινές αποστάσεις θα βρείτε τα πάντα. Από καταστήματα να κάνετε τα ψώνια σας, μέχρι δωμάτια για να μείνετε. Στη παραλία θα βρείτε, εκτός από τις κλασικές ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar και θαλάσσια σπόρ. Τα ρηχά της νερά και ο προσανατολισμός της, την κάνουν ιδανική για τα παιδιά.
Αυτό όμως που κάνει την Παραλία Ξι μοναδική είναι το ξεχωριστό κοκκινοκεραμιδί χρώμα της άμμου που μαζί με τον χαρακτηριστικό γκρίζο άργιλο της περιοχής, δημιουργούν μια χρωματική πανδαισία.


Σκάλα
 Η παραλία της Σκάλας στο ομώνυμο χωριό είναι από τις ωραιότερες στη Κεφαλονιά. Στις παραλίες που απλώνονται σε αυτό το νοτιότερο άκρο της Κεφαλονιάς, καθώς και στη εκπληκτική βλάστηση, χρωστάει η περιοχή της Σκάλας την έντονη τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων. Πεντακάθαρα νερά σε όλους τους γαλαζοπράσινους τόνους και πλατιά αμμουδία στους τόνους του κεραμιδιού σας προσκαλούν για ένα καλοκαιρινό χρωματικό ταξίδι. Αξίζει να εξερευνήσετε όλη την περιοχή καθώς θα ανακαλύψετε κι άλλες πανέμορφες παραλίες αλλά και γραφικά χωριουδάκια. Όλα αυτά μέσα στην υπέροχη φύση της Κεφαλονιάς. Κοντά στο χωριό Σκάλα, υπάρχουν και αρχαιολογικά αξιοθέατα. Μια ρωμαική βίλα με ψηφιδωτά που διατηρούνται ακόμη και αρχαιοελληνικός ναός αφιερωμένος στο θεό Απόλλωνα.

Αντίσαμος 
Η παραλία της Αντίσαμου βρίσκεται στο κόλπο στην πίσω πλευρά της Σάμης και βλέπει την νότια Ιθάκη. Πανέμορφη παραλία με τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά και άσπρο ψιλό βότσαλο με το όρος Αυγό να κατεβάζει τις καταπράσινες πλαγίες του μέχρι τη θάλασσα. Η παραλία από τις ομορφότερες της Κεφαλονιάς έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι, καθώς πολλά πλάνα της ταινίας χρησιμοποίησαν το υπέροχο φόντο που προσέφερε η Αντίσαμος. Για να βρεθείτε στη παραλία συνεχίζεται δεξία στον παραλιακό δρόμο της Σάμης.



Λημνοσπήλαιο Μελισσάνης
Εξαιρετικό γεωλογικό φαινόμενο το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης βρίσκεται στον Καραβόμυλο, 2 χιλιόμετρα από τη Σάμη. Η οροφή της κεντρικής αίθουσας του σπηλαίου έχει πέσει. Έτσι έχουν δημιουργηθεί δύο τμήματα, ένα ανοιχτό και ένα σκεπασμένο. Η ξενάγηση στο σπήλαιο γίνεται με βαρκούλες. Ξεκινάει από το ξεσκέπαστο τμήμα του σπηλαίου και όπου το φως παιχνιδίζει στο νερό και τα τοιχώματα και συνεχίζεται στο σκεπασμένο τμήμα.
Το μήκος του λιμνοσπήλαιου στη Μελισσάνη είναι 160 μέτρα και το μεγαλύτερο βάθος της λίμνης είναι 39 μέτρα. Στο κέντρο της λίμνης εκεί όπου αρχίζει το σκεπασμένο τμήμα υπάρχει ένα μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο βρέθηκαν ευρύματα που πιστοποιούν τη λατρευτική λειτουργία του σπηλαίου κατά την αρχαιότητα. Γι'αυτό το λόγο το σπήλαιο Μελισσάνη ονομάζεται και Σπήλαιο των Νυμφών. Η διαδρομή παρόλο που είναι μικρή είναι πανέμορφη και οι οδηγός της βάρκας αναλαμβάνει και τη ξενάγηση. Το σπήλαιο είναι ανοιχτό όλες τις μέρες μέχρι το βράδυ.


Σπήλαιο Δογκαράτης
 Το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι από τα τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε κατά την επίσκεψη σας στη Κεφαλονιά. Το σπήλαιο βρίσκεται σε υψόμετρο 120 μέτρων στην περιοχή των Χαλιωτάτων σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Σάμη. Το βάθος του σπηλαίου της Δρογκαράτης φτάνει τα 95 μέτρα και οι επισκέπτες κατεβαίνουν από ειδικά διαμορφωμένα σκαλοπάτια που λόγω της αυξημένης υγρασίας είναι αρκετά επικίνδυνα, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η θερμοκρασία του σπηλαίου ειναι 18 βαθμοί κελσίου.
Το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι ένα ζωντανό σπήλαιο καθώς συνεχίζεται η δημιουργία του, σταγόνες πέφτουν παντού από τους σταλαγμίτες. Είναι από τα σημαντικότερα σπήλαια στον ελλαδικό χώρο. Η μεγάλη κεντρική αίθουσα έχει διαστάσεις πάνω από 60 επί 40 και μεγαλύτερο ύψος 20 μέτρα. Η κεντρική αίθουσα του σπηλαίου έχει πολύ καλή ακουστική και έχει χρησιμοποιηθεί για συναυλίες. Εκτός από τη κεντρική αίθουσα, στη διαδρομή για τους επισκέπτες, θα θαυμάσετε από κοντά υπέροχους σταλαγμίτες, σταλαχτίτες και μικρές λιμνούλες. Στα πλην του σπηλαίου είναι η φθορά που έχει υποστεί ο εξαιρετικός φυσικός διάκοσμος σε μερικά σημεία, μια βαρβαρότητα που σε μελαγχολεί και ο κακός φωτισμός.


Άσσος - Κάστρο της Άσσου

 Η Άσσος ένας από τους πιο όμορφους και γραφικούς οικισμούς της Κεφαλονιάς, ανήκει στο δήμο Ερίσου. Χαρακτηριστική είναι η χερσόνησος της Άσσου με τις απόκρυμνες πλαγιές, που ενώνεται με το υπόλοιπο νησί με μια στενή λουρίδα στεριάς. Αυτό την έκανε ιδανική για άμυνα ενάντια στις επιθέσεις.
Έτσι στο τέλος του 15ου αιώνα οι Βενετσιάνοι έχτισαν ένα κάστρο που μπορείτε να το δείτε και σήμερα. Το κάστρο της Άσσου είχε σημαντική στρατιωτική σημασία. Μαζί με το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, ήταν τα δύο σημαντικότερα οχυρά της Κεφαλονιάς και έκανε την Άσσο πρωτεύουσα της βόρειας πλευράς του νησιού. Η μεγάλη απόσταση από το υπόλοιπο νησί, έκανε δύσκολη τη δημιουργία ενός μεγάλου αστικού κέντρου στην Άσσο. Στους επόμενους αιώνες που το διοικητικό κέντρο μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι, το κάστρο της Άσσου αλλά και αυτό του Αγίου Γεωργίου, που υπήρξε πρωτεύουσα του νησιού, παρήκμασαν.
Για κάποιες δεκαετίες το κάστρο της Άσσου χρησιμοποιήθηκε από το σύγχρονο ελληνικό κράτος ως φυλακή.  Παρόλο που το κάστρο έχει υποστεί μεγάλες φθορές από το χρόνο, αξίζει να το περπατήσετε. Η θέα του Ιόνιου από τη μια μεριά αλλά και της Άσσου από την άλλη, που είναι χτισμένη στη στενή λουρίδα γης που ενώνει τη στεριά με το κάστρο, είναι μαγευτική.

Ληξούρι
 Το Ληξούρι είναι η πόλη που θα'θελε να είναι χαλίφης στη θέση του Χαλίφη (Αργοστόλι) και το λέμε αυτό κάνοντας λίγο χιούμορ για την προαίωνια έχθρα ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κεφαλονιάς.
Έχει περάσει στο μύθο η αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο κοινότητες για το ποια από τις δύο θα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Στη σημερινή εποχή βέβαια, υπάρχουν νέοι άνθρωποι και νέα μυαλά που έχουν αναλάβει να φέρουν τη σύμπνοια και τη συνεργασία. Έτσι η αντιπαλότητα ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα έχει μείνει ανεκδοτολογική.
Το Ληξούρι είναι μια σύγχρονη μοντέρνα πόλη καθώς ξαναχτίστηκε από την αρχή μετά τους σεισμούς του 1953. Η ρυμοτομία και η αρχιτεκτονική του θυμίζει μια παλιότερη ελλάδα χωρίς τις κιτς τουριστικές υπερβολές. Στην γύρω περιοχή θα συναντήσετε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς. Οι τουριστικές υποδομές είναι πολύ καλές και το Ληξούρι που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από το Αργοστόλι, προσφέρει στον επισκέπτη όλα εκείνα που ζητάει για να περάσει αξέχαστες διακοπές.
Το Ληξούρι είναι η πατρίδα και του μεγάλου μας σατυρικού ποιητή Ανδρεά Λασκαράτου, που το άγαλμά του στη παραλία έχει γυρισμένη τη πλάτη στο Αργοστόλι, όπως θέλει να αναφέρει η παράδοση. 


Φισκάρδο
Ένα από τα πιο διάσημα μέρη της Κεφαλονιάς. Το Φισκάρδο είναι ο βορειότερος οικισμός της Κεφαλονιάς. Εδώ μπορείτε να έρθετε ακτοπλοικά από τη Λευκάδα, την Ιθάκη ή από τον Αστακό και να ξεκινήσετε με αυτό το τρόπο την περιήγησή σας στη Κεφαλονιά.
Είχε την τύχη να μην ισοπεδωθεί όπως η υπόλοιπη Κεφαλονιά στους σεισμούς του 1953 και έτσι θα δείτε παλιά διατηρητέα αρχοντικά που συντηρούν ανέπαφη την αρχιτεκτονική παράδοση του νησιού.
Το Φισκάρδο σύμφωνα με τη παράδοση πήρε το όνομα του από τον πειρατή Γυισκάρδο που το κατέλαβε τον 11ο αιώνα. Τους μετέπειτα αιώνες γνώρισε σημαντική αναπτυξη χάρη στους Ενετούς και λιμάνι του. Σήμερα το Φισκάρδο είναι ένας κοσμοπολίτικος τουριστικός προορισμός που προσφέρει όλες τις ανέσεις στον επισκέπτη καθώς και μαρίνα με τα απαραίτητα για το σκάφος σας.



Σάμη
Η Σάμη είναι το βασικό λιμάνι της Κεφαλονιάς και η πόλη που θα πρωτοαντίκρυσετε αν ταξιδέψετε στο νησί ακτοπλοικά. Η ευρύτερη περιοχή της Σάμης είναι από τα πιο όμορφα κομμάτια της Κεφαλονιάς. Ένας καταπράσινος εύφορος τόπος, με πανέμορφες παραλίες και οικισμούς.
Στην περιοχή της Σάμης υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρύματα, αλλά και σπήλαια που προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικής ομορφιάς γεωλογικά φαινόμενα. Οι τουριστικές υποδομές της Σάμης, το λιμάνι, αλλά και τα πολλά αξιοθέατα, την έχουν αναδείξει σε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς στη Κεφαλονιά.

Αργοστόλι
 Το Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς. Προστατευμένο μέσα σε ένα φυσικό λιμάνι, απλώνεται πανέμορφο σε χαμηλούς λόφους γεμάτους από βλάστηση που φτάνει ως τη θάλασσα. Στην άκρη του κόλπου δίπλα στο Αργοστόλι, υπάρχει η λιμνοθάλασσα του Κούταβου, με την οργιώδη βλάστηση και το δάσος από πανύψηλους ευκάλυπτους. Το Αργοστόλι είναι μια σύγχρονη τουριστική πόλη που προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις ανέσεις. Εδώ θα βρείτε πολλά αξιοθέατα, μουσεία, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, καθώς συγκοινωνίες για ολόκληρη τη Κεφαλονιά. Στο "Λιθόστρωτο" που είναι ένας θαυμάσιος μαρμαροστρωμένος πεζόδρομος στη καρδιά της πόλης, χτυπάει ο σφυγμός της σύχρονης αγοράς. Εδώ θα κάνετε τα ψώνια σας και ενδιάμεσα θα απολαύσετε τον καφέ η το ποτό σας, σε ένα από τα πολλά καφέ που υπάρχουν.



Παραλία Πλατειά Άμμος

 Η Πλατειά Άμμος είναι μια από τις λίγες παραλίες της Κεφαλονιάς που μπορεί να μη συναντήσετε πολύ κόσμο.Έχει μεγάλη αμμουδιά και πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Μύρτο. Βρίσκεται στη Χερσόνησο της Παλικής, λίγο μετά τη Μονή Κηπουραίων. Τα νερά της παραλίας είναι καταγάλανα. Η πρόσβαση μέχρι πριν από λίγα χρόνια γινόταν μόνο μέσω θαλάσσης. Τώρα πια υπάρχει δρόμος που οδηγεί κοντά στην παραλία και σε 400 σκαλοπάτια που αποτελούν και το τελευταίο εμπόδιο. Στη Πλατειά Άμμο ίσως δεν πιάνει το κινητό σας ακόμα και αν έχει "σήμα καμπάνα". 



Παραλία Πετανοί
 Άλλη μια διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς και ακόμη μια γαλάζια σημαία. Οι Πετανοί αποτελούνται από λευκό ψιλό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Η διαδρομή για την παραλία είναι μοναδική. Ξεκινώντας από το Ληξούρι και όσο πλησιάζετε στη παραλία θα μείνετε άφωνοι από την μοναδικότητα και την ομορφιά του τοπίου.  Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με καντίνα, ξαπλώστρες με ομπρέλες, ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα και πολλές καφετέριες. Αν μπορέσετε να μείνετε ως αργά θα δείτε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα ανάμεσα  από τα βουνά.

Φυσικά οι ομορφιές της Κεφαλονιάς δεν είναι μόνο αυτές καθώς το νησί διαθέτει πολλά ακόμη μέρη που αξίζει να δείτε, καθώς και πολλές ακόμα όμορφες παραλίες. Επίσης, δίπλα από την Κεφαλονιά υπάρχει ένα ακόμη πανέμορφο νησί, η Ιθάκη, με καταπληκτικές παραλίες και πολύ πράσινο. Σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σας.

Πηγές : 
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: