Σελίδες

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

''Βαλ' τον υπουργό στην πρίζα'' με ανανεωμένη υπόθεση και θίασο


Όταν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, αποφασίζουν να γράψουν θεατρικό έργο γύρω από την πολιτική της χώρας μας, σίγουρα το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει το κοινό που τους ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. 

Το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο, μετά το «Ράους», παρουσιάζει στο θέατρο «Πειραιώς 131» με την Ελληνική Θεαμάτων στην παραγωγή, την κωμωδία «Βαλ’ τον υπουργό στην πρίζα», όπου κρατά νεκροζώντανο τον πρωθυπουργό της χώρας. Μία φάρσα συναλλαγών και διαπλοκής, με μοναδικό σκοπό, να παραμείνουν όλα ίδια σ’ αυτή την χώρα. 

Στη νέα κωμωδία, πρωταγωνιστούν 7 χαρακτήρες, οι οποίοι υπόσχονται γέλια μέχρι δακρύων. Η σύζυγος του πρωθυπουργού (Χρυσούλα Διαβάτη), η ερωμένη του, μια Ινδή πριγκίπισσα (Σοφία Μουτίδου), η κόρη του (Βάσω Λασκαράκη), ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), ο κουτοπόνηρος Ινδός υπηρέτης του (Μιχάλης Ρέππας), ο υπουργός Αμύνης (Χάρης Γρηγορόπουλος) και ο γραμματέας του (Φώτης Σπύρος) – κάνουν τα πάντα για να συντηρήσουν τις σκουριασμένες δομές. Και όλο αυτό το ένοχο παρασκήνιο το φορτώνουν στην πλάτη ενός αθώου υδραυλικού (Δημήτρης Λέκκος).

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι Ρέππας-Παπαθανασίου, είναι, ότι πρέπει κάποιοι να μπουν στην… πρίζα, για να γίνει κάτι σωστό σ’ αυτή τη χώρα. Και όπως φαίνεται, το μήνυμα θα «μεταφερθεί» από πολλούς θεατές περί τα τέλη Οκτώβρη.

Να σημειωθεί, ότι, πριν από 16 χρόνια, είχε παρουσιαστεί –από τους ίδιους συγγραφείς- η κωμωδία «Βγάλ’ τον υπουργό από την πρίζα», όπου τους είχε εμπνεύσει η περιπετειώδης περίοδος διαδοχής του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη. «Πρωταγωνιστικό» ρόλο, είχε και τότε η διαπλοκή και η σκοτεινή δοσοληψία στο πολιτικό παρασκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: