Σελίδες

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Χάρης Ρώμας: Η επιστροφή στην TV, το θέατρο και ο κινηματογράφος...

του Παναγιώτη Μουλόπουλου

Πολλά και διαφορετικά θα είναι τα επαγγελματικά στοιχήματα που έχει βάλει ο Χάρης Ρώμας, ενόψει της νέας σεζόν. Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει πρόβες για τρία νέα θεατρικά έργα, αναμένει πράσινο φως για τη νέα πρόταση που έχει καταθέσει στον ΑΝΤ1, ενώ στα συρτάρια του, υπάρχει έτοιμο και ένα σενάριο για τον κινηματογράφο, όπου ευελπιστεί να προχωρήσει στο στάδιο της υλοποίησης. Το citypress.gr, επικοινώνησε με τον γνωστό δημιουργό και έμαθε τα… «μαγειρέματα» που κάνει.

ΤΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ένα πρώτο μέρος των προβών για την παράσταση «Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου», όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε αθηναϊκή σκηνή. Το έργο που παρουσιάστηκε πέρσι σε Ελλάδα και Κύπρο, με μεγάλη επιτυχία, θα «ανέβει» στο θέατρο «Αμιράλ» (από τις 10 Οκτωβρίου) με τον Χάρη Ρώμα και την Άννα Κουρή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στην διανομή, όμως, θα υπάρχουν και κάποιες αλλαγές.
Όπως αποκάλυψε ο Χάρης Ρώμας, στο citypress.gr: «Στην ίδια διανομή, θα βρίσκεται η Πηνελόπη Πλάκα, η οποία θα αντικαταστήσει την Αγγελική Λάμπρη, όπου έπαιζε έναν βασικό ρόλο και ήταν εξαιρετική, λόγω της εγκυμοσύνης. Μαζί μας, ωστόσο, θα είναι και ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος. Πρόκειται για δύο καταπληκτικά παιδιά. Θα ξανά ξεκινήσουμε τις πρόβες από τις 27 Αυγούστου, ενώ μετά την Αθήνα, το έργο θα παρουσιαστεί στην Αυστραλία και έπειτα στην Αμερική, όπου μας έχουν κάνει μία πρόταση και την συζητάμε».

Ο γνωστός δημιουργός, όμως, θα συνεχίσει να ασχολείται και με το παιδικό θέατρο, αφού εκτός από τον «Αυτοκράτωρ της σοκολάτας», που θα παρουσιαστεί στο παιδικό κοινό γι’ ακόμα 10 παραστάσεις, με την ίδια ομάδα, θα «ανεβάσει»  από τις 10-15 Νοεμβρίου,  το «Παιδί που μίλαγε με τα φρούτα», στην παιδική σκηνή του «REX» 
«Το παιδικό θέατρο μου αρέσει πάρα πολύ και συγγραφικά και σκηνοθετικά. Θεωρώ, ότι ένας συγγραφέας, μπορεί να ανθίσει συγγραφικά. Είναι η 6η φορά που κάνω παιδικό θέατρο. Πέρσι μου δόθηκε η ευκαιρία από τον κύριο Μαρασούλη, να παρουσιάσω στο REX ένα έργο και το αποτέλεσμα άρεσε σε όλους», μας είπε ο Χάρης Ρώμας, ενώ τον ρωτήσαμε και για τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος, όταν αποφασίσει να ασχοληθεί με το παιδικό θέατρο.
«Το παιδικό θέατρο είναι δύσκολο όταν αδιαφορείς. Έχω δει πάρα πολλά έργα που γίνονται με την προοπτική να πάρουν τα 5-10 ευρώ και το παιδάκι να αδιαφορήσει  ή να ξεφύγει από την καθημερινότητά του. Εμάς μας ενδιαφέρει να διδαχθεί και ταυτόχρονα να ψυχαγωγηθεί σωστά. Είναι δύσκολο άμα σε ενδιαφέρει να τα κάνεις να προσέξουν και να φύγουν έχοντας  μία πλήρη εικόνα. Με αφορά να πάνε σπίτι και να το συζητήσουν και με τους φίλους τους. Να τους χαράξει βαθιά αυτό που θα δουν και να τους αφορά».

Ο Χάρης Ρώμας, καθ’ όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει αποδείξει πόσο στηρίζει το νέο «αίμα». Έτσι, το τρίτο του θεατρικό έργο, θα το παρουσιάσει μία ομάδα νέων ανθρώπων, που ονομάζεται «Λάσπη» και έχουν κάνει το θέατρο «Λάσπη», στο Γκάζι. Ο τίτλος του έργου είναι «Κάποτε στην Αμερική» και έχει γραφτεί και θα σκηνοθετηθεί από τον ίδιο. Ο ίδιος πιστεύει πάρα πολύ στους νέους ανθρώπους.  «Με κάνουν να αισθάνομαι και εγώ πολύ νεότερος και δημιουργικός. Ανταλλάσσουμε απόψεις, πράγματα και ενέργεια. Θεωρώ ότι θα τα πάμε μια χαρά. Έχω ξανά δουλέψει με κάποιο από τα μέλη της σε παλαιότερη παράσταση, στο «Γηραιά ηθοποιός χάνει τον έλεγχο» όπου είχε ενθουσιώδεις κριτικές, και μ’ ενδιέφερε από τότε η ομάδα. Είχαν ξεκινήσει να συζητάνε από τότε για την ομάδα. Τους εκτιμώ και τους πιστεύω», προσθέτει.

Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1
Εκτός από το θέατρο, στα επαγγελματικά σχέδια βρίσκεται και η τηλεόραση, αφού έχει καταθέσει μία νέα πρόταση στον ΑΝΤ1 και αναμένει το… πράσινο φως.
 Πρόκειται για μία κωμωδία που θα γυρίζεται σε πλατό, με τρεις κάμερες, όπως γυριζόταν πριν από χρόνια το «Κωνσταντίνου & Ελένης» και «Οι μεν και οι δε». Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κρατά ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Ακόμα δεν έχει δοθεί κάποια τελική απάντηση, ενώ ο Χάρης Ρώμας, προτιμά να μην αποκαλύψει στοιχεία, καθώς πιστεύει στο κακό μάτι και θέλει να δει πρώτα «πότε και αν θα γίνει», όπως μας είπε.

Οι συντελεστές που έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην δουλειά, το κάνουν με «πολύ μεγάλη προθυμία και κέφι. Όχι μόνο επειδή είναι δύσκολοι οι καιροί και δεν υπάρχουν πολλές δουλειές. Πάμε να κάνουμε κάτι με ενθουσιασμό».  Ενώ, προσθέτει ότι «δεν είναι όλη η ζωή μου, η τηλεόραση. Ευτυχώς. Είναι κυρίως το θέατρο θα έλεγα. Ωστόσο,  δεν παύει να είναι ένας τομέας που έχω αγαπήσει –και είναι ένα μέρος της δουλειάς μου- και εκείνο τις δουλειές μου. Με έφερε σε επαφή με το πλατύ κοινό και μου ‘χει δώσει μεγάλες χαρές».

ΠΡΟΣΕΧΩΣ...ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Πολλοί καλλιτέχνες στρέφονται στον κινηματογράφο, τα τελευταία χρόνια, και στην ίδια κατηγορία απ’ ότι φαίνεται ανήκει ο Χάρης Ρώμας, αφού, όπως μας αποκαλύπτει «Θα ‘θελα πολύ να κάνω. Πραγματικά. Έχω κάνει ένα σενάριο και ελπίζω να το προωθήσουμε, γιατί και στον κινηματογράφο υπάρχει μεγάλο οικονομικό θέμα.  Ο κινηματογράφος δεν ήταν ποτέ προσοδοφόρο είδος που θα είχε οικονομικά οφέλη.  Θα ήθελα να κάνω κάποιες ταινίες στην καριέρα μου,  επειδή πιστεύω ότι έχω να πω κάποια πράγματα  με αυτό τον τρόπο και μέσα από αυτό το μέσο. Είναι ένα μέσο της δουλειάς μου και με αφορά. Θέλω να ενεργοποιηθώ σε όλα τα μέσα».

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ
Τέλος, ζητήσαμε από τον Χάρη Ρώμα, να μας βάλει τα τρία μέσα προβολής σε σειρά προτίμησης, αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι «Το καθένα έχει την δική του βαρύτητα και αξία στην ζωή ενός καλλιτέχνη», ενώ ως προς τις δυσκολίες: «Το κάθε μέσο έχει τις δικές του δυσκολίες. Όμως, στο θέατρο εργάζομαι με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, λόγω της άμεσης επαφής.  Οι ηθοποιοί που κάνουμε θέατρο είναι μία μαγική στιγμή, που αφήνεσαι εντελώς και νιώθεις λύτρωση. Και τα άλλα δύο μέσα είναι πολύ ωραία. Έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά είναι ωραίο να τις αντιμετωπίζεις και να τις κατακτάς.
Η τηλεόραση είναι ένα είδος οικογένειας, επειδή είναι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα. Εγώ κατά 90% έχω περάσει πάρα πολύ καλά, κάτω από τις συνθήκες, όσο δύσκολες κι αν ήταν. Υπήρχε  μεγάλη προθυμία και αγάπη. Έχω περάσει ανεπανάληπτα»,
ενώ πιστεύει πώς «άμα κάνουμε την σειρά, πάλι ωραία θα περάσουμε. Έχουμε κοινό στόχο και είμαστε καλλιτέχνες. Δεν είναι μόνο το οικονομικό που μας καίει, παρόλο που είναι ένα από τα πράγματα που μας απασχολούν. Δεν παύουμε να είμαστε καλλιτέχνες –πάνω απ’ όλα-, αλλά μας αφορά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα προκύψει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: