Σελίδες

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο Χρήστος Σπανός,η ψυχανάλυση και η διαφορετική απάντηση...

Στο προσκήνιο βρέθηκε μία ''ψυχαναλυτική'' συνέντευξη που είχε δώσει πριν από 2 περίπου χρόνια,ο Χρήστος Σπανός.Εμείς,σας παραθέτουμε το ''τεστ'' που του είχε γίνει τότε,αλλά και τι μας δήλωσε σε ερώτηση:Aν έχει αλλάξει κάτι από τότε...

Ο τηλεοπτικός ''Περικλής'',όπως θα ξέρετε,δεν είναι πατέρας μόνο για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς (''Πίσω στο σπίτι''),στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Έχει μία κόρη,την μικρή Μαρίνα,η οποία μεγαλώνει μέσα σε ένα απόλυτα καλλιτεχνικό περιβάλλον.Από την μία ο πατέρας της...ηθοποιός και από την άλλη,η μητέρα της,Μελίνα Παιονίδου,υπεύθυνη στο Εθνικό Θέατρο για μουσική διδασκαλία και πολλά άλλα!Όπως είχε εξομολογηθεί,την ημέρα που ήρθε στον κόσμο η μικρή Μαρίνα,ένιωσε την απόλυτη ευτυχία,ενώ υπάρχουν τέτοιες στιγμές ευτυχίας διαφορετικές και υποκειμενικές για τον καθένα.Μάλιστα το γεγονός αυτό,το θεωρεί και την μεγαλύτερη επιτυχία του!

Φοβάται τον θάνατο,θα ήθελε να έχει το προαίσθημα του κινδύνου και να συνεχίσει να εμπιστεύεται την όραση του!Αν του δινόταν η ευκαιρία να αλλάξει κάτι επάνω του;Θα ήταν η δυνατότητα να γίνει πιο ήρεμος.

Παραμένει βιαστικός άνθρωπος,εκτιμά την ειλικρίνεια και το χιούμορ στα δύο φύλλα,ενώ του αρέσει να έχει στο πλευρό του φίλους,που όταν τους χρειάζεται είναι εκεί!


Κάντε κλικ για να διαβάσετε τις υπόλοιπες ''ψυχαναλυτικές'' ερωτήσεις,αλλά και τι δήλωσε στο Magazine of media,σε ερώτηση αν έχει αλλάξει κάτι από τότε...και τι είναι αυτό!

Έχεις χόμπι; Να παίζω με την κόρη μου. Τι μουσική σ’ αρέσει; Ακούω τα πάντα. Από κλασική μέχρι νησιώτικα. Υπάρχει κάποιο τραγούδι που να σε χαρακτηρίζει; “Το τραγούδι της ερήμου”. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συγγραφέας/ποιητής; Είναι πολλοί και κατά περιόδους αλλάζουν τα γούστα μου. Υπάρχει κάποιο βιβλίο που θά’ λεγες ότι «σ’ επηρέασε»; “Η τέχνη της ευτυχίας” του Δαλάι Λάμα. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου εικονοπλάστης (ζωγράφος /φωτογράφος/σκηνοθέτης) ; Και πάλι είναι πολλοί. Ποιον φανταστικό ήρωα (άνδρα/γυναίκα) θαυμάζεις; Τον Γκούφυ. Παρ’ όλες τις γκάφες του είναι πάντα αισιόδοξος και ήρεμος. Υπάρχει κάποιο, εν ζωή, πρόσωπο που εκτιμάς; Πολλοί. Και από αυτούς μαθαίνω. Ένα ποτό που σ’ αρέσει ; Νερό. Ποια εποχή του χρόνου αγαπάς; Περίγραψε μια αγαπημένη εικόνα απ’ αυτή την εποχή; Χειμώνας. Χιόνια. Τζάκι. Μουσική. Κεριά…. Ποια θεωρείς ως την πιο υπερτιμημένη αρετή; Την δόξα. Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη κακοτυχία; Την αρρώστια. Έχεις νοιώσει ποτέ μίσος ; Δεν νομίζω. Όταν απογοητεύεσαι πως αντιδράς; Θυμώνω. Σε ποια λάθη δείχνεις επιείκεια; Σχεδόν σε όλα. Πότε λες ψέματα; Όταν η αλήθεια θα κάνει πιο πολύ κακό. Αν δεν ζούσες στην Ελλάδα που θα ήθελες να ζεις; Στην Κύπρο. Σε ένα ταξίδι στον χρόνο, ποια περίοδο της Ιστορίας θα επιθυμούσες να βιώσεις; Την αναγέννηση. Ένα αγαπημένο ταξίδι; Λονδίνο. Θεωρείς τον εαυτό σου αισιόδοξο ή απαισιόδοξο; Γιατί; Αισιόδοξο. Βλέπω τη θετική πλευρά των άσχημων καταστάσεων. Είναι η ζήλια στον έρωτα προσόν ή μειονέκτημα; Μειονέκτημα. Λες εύκολα συγγνώμη; Ναι. Πολύ. Πότε έκλαψες για τελευταία φορά; Όταν είδα το προηγούμενο «Πάμε πακέτο». Αν συναντούσες το Θεό τι θα του ‘λεγες; Να προσέχει την οικογένεια μου. Αν ξαναγεννιόσουνα τι θα ήθελες να είσαι; Τα ίδια ακριβώς. Ποιο είναι το ωραιότερο σ’ αγαπώ που σου έχουν πει ; Της κόρης μου όταν για κάποιο λόγο ήμουνα στενοχωρημένος.

Εμείς,επικοινωνήσαμε με τον Χρήστο Σπανό και τον ρωτήσαμε,αν του κάναμε αυτές τις ερωτήσεις,σε ποιό σημείο θα έδινε διαφορετική απάντηση;
"Ουσιαστικά,δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε.Το μόνο που έχει αλλάξει,είναι,απ' όταν σταμάτησα το κάπνισμα,προστέθηκε στην ζωή μου η γυμναστική''.

Nα σημειωθεί ότι η συνέντευξη είχε δοθεί στο politikalesvos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: