Σελίδες

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το... εισιτήριο για 4η χρονιά πήρε η "Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού"


Του Παναγιώτη Μουλόπουλου
Ενώ πολλοί αναζητούν ακόμη το νέο θεατρικό τους «χτύπημα», ο Σπύρος Παπαδόπουλος φαίνεται να έχει καταλήξει τι θα κάνει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, ο γνωστός ηθοποιός αποφάσισε να δώσει το… εισιτήριο στην «γερή» ομάδα του ώστε να συνεχίσουν και για 4η χρονιά την «Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο, όπου σημειώνει μεγάλη επιτυχία.
Έτσι οι: Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου θα ολοκληρώσουν τις παραστάσεις τους στις 28/4 στο Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης», ανανεώνοντας το ραντεβού με το θεατρόφιλο κοινό για τη νέα σεζόν.

Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με  το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!
Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της  «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζουν όλα! Οι άνθρωποι της Ασφάλειας τρομοκρατημένοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού και πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει. Από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά - σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια που δέρνονται και αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους, ενώ είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!
Η εξουσία καλείται να παίξει το ψεύτικο χαρτί της τρομοκρατίας, να μεταδώσει στην πλειονότητα του πληθυσμού την παθητική τρομοκρατία, ώστε να μπορέσει να καλέσει σε συσπείρωση την αστική τάξη …

Δεν υπάρχουν σχόλια: