Σελίδες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Πέτρος Ζούλιας "μαγειρεύει" το... "Όλα για τη μητέρα μου"

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου


Όλα βαίνουν καλώς για την απόκτηση των δικαιωμάτων της πολυβραβευμένης ταινίας «Όλα για τη μητέρα μου» του Πέδρο Αλμοδοβάρ, ώστε να μεταφερθεί στο θεατρικό σανίδι.
Αν και πολλοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ο επιχειρηματίας κ. Κιρκινέζος Θεοφάνης με τον σκηνοθέτη Πέτρο Ζούλια φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τηςcitypress.gr!
Το φιλόδοξο ανέβασμα –καλώς εχόντων- αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη νέα καλλιτεχνική περίοδο στο Θέατρο «Ακροπόλ», με μία παραγωγή υψηλού επιπέδου.
Να σημειωθεί, ότι για τη συγκεκριμένη ιδέα είχαν γίνει θερμές συζητήσεις προ πενταετίας μεταξύ του σκηνοθέτη και της Ελληνικής Θεαμάτων, χωρίς ωστόσο να αποδώσουν καρπούς. Ενώ, για το ίδιο εγχείρημα συζητούσε πριν λίγο χρονικό διάστημα και η Μαρία Καβογιάννη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Σχετικά με το «Όλα για τη μητέρα μου»:
Πρόκειται για μία πολυβραβευμένη ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ, παραγωγής 2009, με πρωταγωνίστριες την Πενέλοπε Κρουζ και τη Σεσίλια Ροθ. Η ταινία ασχολείται με το θέμα του AIDS, της αλλαγής φύλου, την αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας.
Όλα ξεκινούν όταν η Μανουέλα, δουλεύει ως νοσοκόμα σε ένα νοσοκομείο της Μαδρίτης. Έχει αφιερωθεί στον αγαπημένο 17χρονο γιο της, Εστεμπάν, ο οποίος δεν έχει γνωρίσει τον πατέρα του. Την ημέρα των γενεθλίων του, ο Εστεμπάν σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και η μητέρα του αποφασίζει να ψάξει για τον πατέρα του στη Βαρκελώνη, όπου στη δύσκολη αυτή αναζήτηση θα έρθει αντιμέτωπη με έναν κόσμο μακριά από τη συμβατικότητα. Ο Αλμοδόβαρ καταφέρνει και εισχωρεί βαθιά σε ισχυρά κοινωνικά θέματα όπως η πίστη, το AIDS και ο κόσμος των τραβεστί, μέσω της ξεχωριστής δικής του συγκινητικής και κωμικοτραγικής τεχνοτροπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: