Σελίδες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το ''Venus in fur'' στην Ελλάδα!

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου


Μπορεί η σεζόν να μην έχει τελειώσει ακόμα, ωστόσο τα θεατρικά «μαγειρέματα» για του χρόνου ήδη έχουν αρχίσει! Ενώ συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιοί βάζουν τα δυνατά τους για τα καλύτερα… deals!
Έτσι μετά την πρωτότυπη παρουσίαση του «Σέρλοκ Χόλμς και του σκύλου των Μπάσκερβιλ», οΓιώργος Οικονόμου προχωρά ακάθεκτος και θέτει νέα στοιχήματα!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, ο γνωστός σκηνοθέτης κέρδισε τα δύσκολα δικαιώματα της ''δυνατής'' κωμωδίας, προκειμένου να παρουσιάσει σε κεντρική αθηναϊκή σκηνή το «Venusin fur» του David Ives, ενώ αυτή την περίοδο αναζητά τους ηθοποιούς που θα αποτελέσουν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Venus in fur» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά Off-Broadway  στο Classic Stage Company στις 13 Ιανουαρίου του 2010, ενώ την περίοδο Φεβρουάριος-Ιούνιος 2012 παρουσιάστηκε στο On Broadway- Lyceum Theater. Μάλιστα, από αυτή τη «μετακόμιση» το έργο του David Ives απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ενώ την ίδια χρονιά η πλειοψηφία των  συντελεστών νίκησε στα Tony Awards, όπως οι πρωταγωνιστές Nina Arianda-Hugh Dancy. Τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Walter Bobbie.

Η υπόθεση του έργου:
Επί σκηνής συναντάμε έναν σύγχρονο θεατρικό συγγραφέα/σκηνοθέτη που γράφει την προσαρμογή του μυθιστορήματος «Αφροδίτη στη γούνα» του Leopold Sacher-Masoch, όπου έγινε διαβόητη όταν το επώνυμο του συγγραφέα ενέπνευσε ο όρος «σαδομαζοχισμός», περιγράφοντας την αλληλεπίδραση του φύλου και της εξουσίας στο βιβλίο.
Έτσι, μία ταλαντούχα ηθοποιός φτάνει στην ακρόαση έχοντας στη τσάντα της εργαλεία και κοστούμια εποχής, μεταφέροντας μας στα παρασκήνια μίας οντισιόν. Ένας άνδρας σκηνοθέτης και μία γυναίκα ηθοποιός καθιστούν ασαφή τα όρια μεταξύ της φαντασίας και της πραγματικότητας, αποπλάνησης και δύναμης, αγάπης και σεξ. Μία εξερεύνηση του σεξουαλικού ελέγχου και της επιθυμίας, με το παιχνίδι να συνδυάζει την αυστηρότητα και το πνεύμα του θεατρικού συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: