Σελίδες

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η εξομολόγηση της Ελένης Ζιώγα

Η Ελένη Ζιώγα εξομολογείται στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος), «Το Μυστικό της Κυρίας Έλεν» που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Όπως τα κούρντισες Θέ’ μου» του πατέρα της, Βασίλη Ζιώγα.
Η ηρωίδα είναι μία γυναίκα που ανοίγει την «αυλαία» στην πολυκύμαντη και ηρωική ζωή της, διατρέχοντας όλα τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας, κατά τον 20ο αιώνα, αλλά και στην ιδιόμορφη σχέση της με τον συγγραφέα γιο της. Βέβαια, υπάρχει μία αγωνία για την ανακάλυψη της αλήθειας, στο υπαρξιακό ερωτηματικό του θανάτου, που η ίδια δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει.
Αυτή η γυναίκα ξεκίνησε σαν φτωχοκόριτσο στα Γιάννενα του 1914, ενώ στην πορεία κατάφερε να γίνει μία επιτυχημένη αισθητικός, όπου ήταν η ενσάρκωση της θεληματικής προσωπικότητας. Πολέμησε με τα δυσανάλογα για τη φύση της, τη θέση της γυναίκας για την εποχή εκείνη, καθώς και τα εμπόδια που έπρεπε να μεταπηδήσει…

Σ’ αυτό το θεατρικό «στοίχημα», η Ελένη Ζιώγα, «μοιράζεται» με τους θεατές μία αληθινή οικογενειακή ιστορία. Εκείνη της γιαγιάς και του πατέρα της. Μάλιστα, μετά το θάνατο της μητέρας του, το μυθιστόρημα αυτό, ήταν ένας φόρος τιμής, μια χειρονομία αγάπης, αλλά και ένα…ξεκαθάρισμα λογαριασμών με ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής του.
Ένας μονόλογος που υπόσχεται να κερδίσει ακόμα και τον πιο δύσκολο θεατή, με ένα ιδιαίτερο έργο. Μ’ αυτή τη μεταφορά στο θεατρικό σανίδι, η γνωστή ηθοποιός-συγγραφέας-στιχουργός, αποδίδει τον δικό της φόρο τιμής, ολοκληρώνοντας μία ιστορία, μέσα από τα δικά της μάτια και βιώματα.
«Το Μυστικό της Κυρίας Έλεν» αποκαλύπτεται από την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη, μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, σκηνικά-κοστούμια του Κων/νου Ζαμάνη και φωτισμούς της Στέλλας Κάλτσου.
Μαζί με την Ελένη Ζιώγα, εμφανίζεται και η Μυρτώ Καρέκου.
Κάθε Τετάρτη έως Κυριακή, στις 21:30
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 60'
Εισιτήρια: 10€, ενιαίο
8€ Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) &
Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ΑμΕΑ / Άνω των 65
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570

Δεν υπάρχουν σχόλια: