Σελίδες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Όλα έτοιμα για το "Chicago"!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για την φιλόδοξη παραγωγή. Μάθετε όσα συνέβησαν... 
 Το «Chicago» αποτελεί μία από τις πιο φιλόδοξες θεατρικές παραγωγές, όπου θα παρουσιαστούν προσεχώς στο θεατρόφιλο κοινό και πιο συγκεκριμένα από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στο Θέατρο «Παλλάς»
Λίγες ημέρες πριν την μεγάλη πρεμιέρα, οι συντελεστές παρουσίασαν στους δημοσιογράφους το νέο «στοίχημα» που θέτει ο καθένας. Το ραντεβού δόθηκε στη 13.00, στο φουαγιέ του θεατρικού «στολιδιού» του Συντάγματος.

Ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος κάνει την απόδοση και την σκηνοθεσία του «Chicago» είπε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε κλεισμένοι 3 μήνες, κάνοντας πρόβες, και έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Αν και μας τη θυμίζει με τον τρόπο της…». Ο γνωστός θεατράνθρωπος, αποκάλυψε ότι του ‘χε ξανά προταθεί να αναλάβει τη «Rolls Royce των musicals» , αλλά «τώρα είναι η ιδανική στιγμή! Είναι ένα έργο για πάντα επίκαιρο». Ο κ. Φασουλής έχει ταξιδέψει πολλές φορές στο Λονδίνο, ενώ έκανε «προσπάθειες, μήπως αντιγράψω κάτι, αλλά δεν τα κατάφερα, γιατί υπάρχουν και πάρα πολύ ακριβές ρήτρες. Όμως, εμείς, είμαστε πολύ κοντά στο έργο που έγραψαν οι Fred Ebb & Bob Fosse».

Σε συνέχεια των δηλώσεων του, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «θέαμα γεμάτο σαρκασμό», συμπληρώνοντας την έκπληξη του με τα «ταλέντα που διαθέτει όλη η ομάδα». Όπως πρόσθεσε, «τα κορίτσια που έχουν τους δύο πιο δύσκολους ρόλους, η Σμαράγδα Καρύδη και η Τάνια Τρύπη, δουλεύουν μεγαλύτερο διάστημα», ενώ εξέφρασε και την "ευχάριστη έκπληξη που του έκανε η Μαρινέλλα, η οποία παίζει με δική της πρωτοβουλία».

Το μικρόφωνο στη συνέχεια πήρε η
Σμαράγδα Καρύδη, με νέο κούρεμα για τις ανάγκες της παράστασης, της οποίας «είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε αυτό το είδος, αν και ήταν κρυφό μου όνειρο το μιούζικαλ. Ωστόσο, τώρα, γίνεται με τους κατάλληλους ανθρώπους, την κατάλληλη στιγμή και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω απ’ αυτό που περίμενα. Η Τάνια είναι καταπληκτική σ’ αυτό που κάνει και να σας πω, ότι όταν ήμασταν συμμαθήτριες στο μπαλέτο –πολύ μικρές- λέγαμε η μία στην άλλη ότι θα γίνουμε ηθοποιοί και όταν πήγαμε στην αίθουσα του Φωκά Ευαγγελινού κάναμε σαν τότε. Θυμηθήκαμε τα παιδικά μας χρόνια και αργήσαμε να λάβουμε σοβαρά αυτό που κάνουμε», είπε γελώντας. «Ωστόσο, είναι μεγάλη και η χαρά μου, που βρίσκομαι στη σκηνή με την κυρία Μαρινέλλα, η οποία εκτός από μύθος είναι και ένα τρομερό παιδί. Με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, επίσης χαίρομαι, γιατί ήμασταν συμμαθητές και πολύ φίλοι, αλλά και με τον Αντώνη Λουδάρο που ξανά συναντιόμαστε μετά από χρόνια και πολλές συνεργασίες», πρόσθεσε η γνωστή ηθοποιός. Μάλιστα, η ίδια πριν πει το «ναι» στην πρόταση, ρώτησε τον Αλέξιο Πρίφτη –ο οποίος έχει την ενορχήστρωση και την μουσική διδασκαλία της παραγωγής- «αν είναι στις δυνατότητες μου», καθώς κάνει μαθήματα τραγουδιού τα τελευταία 3 χρόνια. Όχι για την συγκεκριμένη παραγωγή, αλλά όταν της έγινε η πρόταση λίγο μετά το Πάσχα τα μαθήματα έγιναν πιο εντατικά.

Η Τάνια Τρύπη που έχει ξανά συμμετάσχει με επιτυχία σε μιούζικαλ, ανέφερε ότι «αυτή είναι η οικογένεια μου και ο ρόλος της ‘Βέλμα Κέλυ’ ήταν δώρο, αφού τον ονειρευόμουν».

Έπειτα, τον λόγο πήρε η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού,Μαρινέλλα, η οποία ευδιάθετη και ευτυχής για το νέο, αυτό, στοίχημα αποκάλυψε πώς βρέθηκε στη σκηνή του «Παλλάς» με τον ρόλο της ‘Μάμα Χόρτον’. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη που ο Σταμάτης Φασουλής δέχτηκε να παίξω (γέλια). Ευχαριστώ πολύ τον Σταμάτη Φασουλή, τον Μιχάλη Ρέππα για τους ωραίους στίχους που ερμηνεύω, τον Φωκά Ευαγγελινό, που πάντα ήθελα να με χορογραφήσει και τον Αλέξη Πρίφτη, ο οποίος είναι μοναδικός στο είδος του μιούζικαλ. Όσο για τη Σμαράγδα και τη Τάνια; Είναι ταλαντούχες! Θα τους χαρείτε όλους! Όταν τους παρακολούθησα όλους στις πρόβες ‘έμεινα’! Ήμασταν στο αυτοκίνητο και μιλούσαμε. Τον ρώτησα τι ετοιμάζει φέτος, τι θα κάνει και μου είπε το «Chicago» με αυτούς… Για τη ‘Μάμα Χόρτον’, όμως, δεν μου είπε κάποιο όνομα και τον ρώτησα. Τότε μου είπε: «Ακόμα δεν έχουμε βρει. Την ψάχνουμε». Και του λέω εγώ, τότε: «Εγώ τι δουλειά κάνω;», με ρώτησε «αν μιλάω σοβαρά» και να μην το πάρω πίσω», πρόσθεσε. Η ίδια, όπως παραδέχτηκε, έχει τρακ για το νέο της ρόλο, αφού δεν είναι η δουλειά της.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με την σειρά του, ως δικηγόρος ‘Εϊμος Χάρτ’, συμπλήρωσε στα λεγόμενα της Μαρινέλλας, ότι «είναι η πρώτη που έμαθε τα λόγια της», ενώ χαρακτηριστικά με την μεγάλη παραγωγή, ανέφερε ότι «δεν είναι τυχαίο το μιούζικαλ. Οι λόγοι που δέχτηκα είναι η ταινία επειδή με έχει σημαδέψει, ο Σταμάτης Φασουλής που ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούμε και μαζί στη σκηνή, οι άνθρωποι που βρίσκονται πάνω & κάτω από τη σκηνή –τους χαζεύω όλους και νομίζω ότι οι ρόλοι ήθελαν να τους παίξουν η Σμαράγδα και η Τάνια, ενώ τέλος, το «Παλλάς». Βέβαια, σε κάποια πρόβα είχαμε πει ότι δεν έπρεπε να ανεβάζαμε το «Chicago», αλλά το «Chicago γίναμε». Ο γνωστός ηθοποιός πρόσθεσε ότι το έργο είναι «παρών», αφού σε μελέτες παρατηρείται η ανάγκη για τη διασημότητα. «Διάβαζα πρόσφατα μία μελέτη και πολλά παιδιά από την Αγγλία δεν έλεγαν ότι θέλω να γίνω ηθοποιός ή τραγουδιστής… Αλλά θέλω να γίνω διάσημος», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο Αντώνης Λουδάρος πρόσθεσε ότι είναι η «πολλοστή φορά που συνεργάζομαι με τον Σταμάτη Φασουλή με μεγάλη μου χαρά, αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά όπου έχουμε συνεργαστεί σε πολλές παραστάσεις. Πρόκειται για μία παραγωγή υψηλής αισθητικής».

Στην όλη παραγωγή, σημαντική είναι η συμβολή και των Μιχάλη Ρέππα-Αλέξιου Πρίφτη-Φωκά Ευαγγελινού. Ο Μιχάλης Ρέππας αποκάλυψε ότι είχε γράψει ήδη ένα μεγάλο μέρος των τραγουδιών και μάλιστα είχε «πάρει τηλέφωνο την Αρχοντούλα (η παραγωγός της Ελληνικής Θεαμάτων) και της είπα ότι θα γράψω εγώ τους στίχους. Μην τους δώσει αλλού, γιατί θα σε σκοτώσω. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Σταμάτης, του είπα ότι έχω έτοιμους τους στίχους. Μου αρέσει πολύ το μιούζικαλ. Βέβαια να σας πω, ότι είχα και την βοήθεια της Αφροδίτης Μάνου, στην οποία έλεγα τα τραγούδια για να πάρω την έγκριση της». Ο Φωκάς Ευαγγελινός επισήμανε πόσο αγαπάει το μιούζικαλ και όταν του «είπε ο Σταμάτης ότι δεν θέλω να αντιγράψουμε, αλλά να κάνουμε κάτι δικό μας, απογειώθηκα μέσα μου!». Ενώ, ο Αλέξης Πρίφτης διευκρίνισε τα βασικά σημεία του μιούζικαλ ως προς το κομμάτι του τραγουδιού και της τζαζ μουσικής που «πρωταγωνιστεί» στο «Chicago».

Οι συντελεστές
Απόδοση - Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Ενορχήστρωση - Μουσική Διδασκαλία: Αλέξης Πρίφτης Στίχοι τραγουδιών: Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς - Γιάννης Μουρίκης Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Μπενουβία
Βοηθοί σκηνογράφου: Αλίκη Κυλίκα, Μιχάλης Σαπλαούρας
Βοηθός ενδυματολόγου: Κατερίνα Τσακότα
Βοηθός χορογράφου: Αναστάσης Δεληγιάννης
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν:
Βέλμα Κέλυ η Τάνια Τρύπη
Ρόξυ Χάρτ η Σμαράγδα Καρύδη
Μπίλυ Φλυν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Εϊμος Χάρτ ο Αντώνης Λουδάρος
Και στο ρόλο της Μάμα Μόρτον η Μαρινέλλα
Μαζί τους οι ηθοποιοί-χορευτές:
Αντιγόνη Ψυχράμη, Λήδα Μανουσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Άντεια Ολυμπίου, Δήμητρα Σιγάλα, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Μανόλης Θεοδωράκης, Χρήστος Σπανός, Άρης Πλασκασοβίτης, Αρετή Πασχάλη, Λίνα Εξάρχου, Κωνσταντίνος Καϊκής, Χρήστος Γεωργαλής, Γιάννης Αθητάκης
Τη δεκαμελή ορχήστρα αποτελούν οι μουσικοί (αλφαβητικά):
Αγαλιανός Διονύσης - τρομπέτα
Βογιατζής Νίκος - πιάνο
Γάτσιος Κώστας - Κλαρινέττο, Σαξόφωνο Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης - τρομπόνι
Κασαβέτης Νίκος - Drums
Κατσαρός Μιχάλης - Keyboards
Κίτσος Παρασκευάς - Μπάσο
Μωραϊτης Γιάννης - Tρομπέτα
Σιώρας Παναγιώτης - Κλαρινέτο, Σαξόφωνο

Ημέρες παραστάσεων:
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 50€, 40€, 35€, 30€, 25€, 20€, 15€. Φοιτητικό 20€, ανέργων 15€ μόνο από το ταμείο.
Το γνωστό και επιτυχημένο μιούζικαλ θα παρουσιάζεται από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Παλλάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: