Σελίδες

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ολυμπιακός-Skoda Ξάνθη 4-0

Ο Ολυμπιακός επικράτησε το Σάββατο (20/10) με σκορ 4-0 της Ξάνθης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", έχοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο. "Επτά στα επτά" έχουν οι ερυθρόλευκοι στο Πρωτάθλημα. Σκόρερ οι Μανωλάς (37'), Τζεμπούρ (54', 63') και Χολέμπας (51').
 
 Λίγο η επίσκεψη και τα "γκάζια" του Βαγγέλη Μαρινάκη προ ολίγων ημερών (18/10) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, λίγο η "μαγεία" που έφερε μαζί του στο Φάληρο ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, "βοήθησαν" ώστε οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να δείξουν μεγάλη διάθεση στο ματς και να ικανοποιήσουν τους οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν το απόγευμα στις εξέδρες του γηπέδου.

Ολα έγιναν, εκτός από το τελευταίο. Το ματς θύμισε αρκετά αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Ολυμπιακός έδειχνε εγκλωβισμένος από μία ομάδα που κατέβηκε πρωτίστως για να αμυνθεί και στη συνέχεια -αν βρει τους κενούς χώρους- να απειλήσει. Ο Ολυμπιακός δεν είχε να δείξει κάτι καλύτερο από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο στο 37' βρήκε τη λύση από στημένη φάση. "Δράστης" ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.
Στο δεύτερο μέρος κάτι άλλαξε, λες και τους... τσίμπησε μύγα. Οι παίκτες του Ζαρντίμ έβγαλαν στο γήπεδο όσα δεν είχαν βγάλει τόσο καιρό, έκανε διψήφιο αριθμό τελικών και μετέτρεψαν το εύθραυστο 1-0 σε περίπατο.
Αρχικά, στο 51' ο Χολέμπας με τυχερό σουτ έκανε δύο τα τέρματα των γηπεδούχων, σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ράφικ Τζεμπούρ.
Ο Αλγερινός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 54ο λεπτό, ενώ δέκα λεπτά αργότερα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με υπέροχο γκολ. Σήκωσε και έστρωσε τη μπάλα και σούταρε σε πρώτο χρόνο στέλνοντας για τέταρτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βιβιανί.
Με το 4-0 στην πλάτη η ομάδα του Κωστένογλου δεν είχε να κάνει τίποτα -δεν μπορούσε άλλωστε- εκτός από το να περιμένει καρτερικά να λήξει το ματς. Ο Ολυμπιακός είχε τα ηνία, είχε ανέβει από το εύκολο σκορ και έχανε τη μία φάση μετά την άλλη για να πετύχει ένα διαστημικό σκορ. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τον κόσμο ικανοποιημένο και τον Ζαρντίμ χαμογελαστό βλέποντας ότι η ομάδα του έχει να δώσει.

 Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βράβευσε τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος φόρεσε για μία εξαετία την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, ενώ στα μάτριξ του γηπέδου είδαμε ένα βίντεο με ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές του Ζιοβάνι με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.
 Πριν από την έναρξη του εντός έδρας αγώνα Πρωταθλήματος με την Ξάνθη, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον 40άχρονο, πλέον, "Ζιο".Οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας σηκώθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν τον αγαπημένο τους Ζιοβάνι, ο οποίος πήρε το μικρόφωνο και είπε σε άπταιστα ελληνικά: "Σας αγαπώ πολύ". Κι εμείς σε αγαπάμε, "Ζιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: