Σελίδες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σλοβακία - Ελλάδα 0-1

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Εθνική μας ομάδα, καθώς νίκησε με σκορ 0-1 την Σλοβακία, χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη (63'). Στην πρώτη θέση η Ελλάδα μαζί με την Βοσνία. Τραυματίστηκε ο Σιόβας.



Για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών παιχνιδιών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας, η Εθνική μας ομάδα σημείωσε μία πολύτιμη νίκη επί της Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα με σκορ 0-1, χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη (63') ύστερα από ασίστ του Κατσουράνη.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα έφτασε τους 10 πόντους στον όμιλο και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Βοσνία με την οποία ισοβαθμεί. Μία εκτός έδρας επικράτηση πολύ σημαντική για την Εθνική μας ομάδα, καθώς με αυτόν τον τρόπο διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο γκρουπ, η οποία ισούται με απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, ενώ παράλληλα άφησε πίσω τους φιλόδοξους Σλοβάκους.
Η Εθνική μας ομάδα δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της, πραγματοποίησε λίγες τελικές προσπάθειες στην επίθεση, ενώ στην άμυνα στάθηκε τυχερή σε ορισμένες φάσεις. Η Ελλάδα, πάντως, είχε ομοιογένεια και πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο και από την στιγμή που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση (63') φρόντισε να διατηρήσει αποτελεσματικά το "μηδέν" στα μετόπισθεν ώστε να φτάσει στη νίκη.

Στα αρνητικά το γεγονός πως τραυματίστηκε και αποχώρησε από την αναμέτρηση ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Σιόβας, στο επίσημο ντεμπούτο του με την "γαλανόλευκη".
 Το γκολ σημειώθηκε με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης δέχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής των Σλοβάκων μία καλοζυγισμένη σέντρα-ασίστ από τα δεξιά από τον Κατσουράνη, με τον 31χρονο επιθετικό με ωραίο πλασέ να σημειώνει το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης.

redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: