Σελίδες

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Αποχαιρέτησε το Euro η Ελλάδα με ψηλά το κεφάλι!!!

Γι' αυτή την Εθνική Ελλάδας οι Ελληνες σε όλο τον κόσμο δηλώνουμε εθνικά υπερήφανοι. Ναι, η Γερμανία είναι παγκόσμια υπερδύναμη και στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά η Ελλάδα τους ανησύχησε, έστω και για λίγο, πριν καταφέρουν να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στους 4 του Εuro 2012. Έχασε με 4-2 από την ανώτερη Γερμανία αλλά αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το φετινό Euro. MVP της Εθνικής μας αναμφισβήτητα ο τερματοφύλακας Μιχάλης Σηφάκης, ο οποίος έσωσε την εθνική μας ουκ ολίγες φορές από σίγουρα γκολ.



Στο Γκντανσκ και την προημιτελική φάση ολοκληρώθηκε για την Εθνική μας το ταξίδι στο Euro 2012. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στους "8" της διοργάνωσης όπου την Παρασκευή (22/6) το βράδυ γνώρισε την ήττα με 4-2 από το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Γερμανία. Συνεπώς δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για αποτυχία, αφού η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το γκολ της ισοφάρισης για την Ελλάδα :




Από το ξεκίνημα οι Γερμανοί είχαν την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο, με την Εθνική μας να κοιτάζει πως θα προστατέψει τα μετόπισθεν με την ελπίδα να "χτυπήσει" σε κάποια κόντρα. Ωστόσο έπρεπε να περάσουν 39 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και 2-3 καλές αλλά χαμένες ευκαιρίες, πριν τα "πάντσερ" καταφέρουν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Λαμ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σηφάκη που παρά την προσπάθεια δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ.
 Το ημίχρονο βρήκε την Γερμανία μπροστά στο σκορ με 1-0. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του ημιχρόνου ήταν το 82%-18% που είχαν κατοχή μπάλας οι παίκτες του Λεβ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Σάντος πέρασε τον Γκέκα στη θέση του αρνητικού (ξανά) Νίνη, με τον Σαλπιγγίδη να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Φωτάκης πέρασε στη θέση του Τζαβέλα που δεν μπορούσε να συνεχίσει (σφίξιμο στο δικέφαλο).
 Με την συμπλήρωση 10 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, η κίνηση του Πορτογάλου απέφερε καρπούς. Ο Κατσουράνης άνοιξε στον κενό χώρο στον Σαλπιγγίδη, αυτός έκανε μια εξαιρετική κούρσα και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε ιδανικά τον κινούμενο στην πλάτη του Μπόατενγκ, Σαμαρά, ο οποίος με κοντινή προβολή νίκησε τον Νόιερ για το 1-1 και ξεσήκωσε όλους τους Έλληνες στο γήπεδο και σε κάθε γωνιά του πλανήτη!!

Όμως η χαρά των διεθνών δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 61' ο Κεντίρα σκόραρε με εντυπωσιακό σουτ πάνω στην κίνηση. Δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα βγήκε στην κόντρα με τον Τοροσίδη, αυτός τροφοδότησε τον Γκέκα αλλά η ωραία κίνηση του Έλληνα φορ και το σουτ που επιχείρησε δεν είχαν αποτέλεσμα.
 Στο 68', ο Κλόζε εκμεταλλεύτηκε μια παντελώς άστοχη έξοδο του Σηφάκη και με κεφαλιά "'έγραψε" το 3-1. Ο Ρόις στο 74' έκανε το 4-1.
 Στο 88' ο Τοροσίδης κέρδισε πέναλτι, όταν σε σέντρα - σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Μπόατενγκ και ο Σαλπιγγίδης εκτέλεσε άψογα την εσχάτη των ποινών από την άσπρη βούλα, μειώνοντας σε 4-2 για την Εθνική μας, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

 Η πορεία της Ελλάδας για το Euro 2012 ολοκληρώθηκε με την ήττα απέναντι στην Γερμανία, όμως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους διεθνείς μας πως δεν προσπάθησαν. Τηρουμένων των αναλογιών ήταν μεγάλη υπόθεση η πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης, ενώ δεν είναι ντροπή να αποκλείεσαι από το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική αποστολή για την παρουσία στη γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, με την ευχή στο μέλλον να υπάρξουν μεγαλύτερες επιτυχίες. Επόμενο ραντεβού τα προκριματικά για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014...


Δεν υπάρχουν σχόλια: