Σελίδες

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έγραψε ιστορία ο Ράφα Ναδάλ!!

«Έγραψε ιστορία» ο Ραφαέλ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός, αφού νίκησε στον τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς και έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος στην «ανοιχτή» εποχή του γαλλικού όπεν, καθώς έφτασε τις επτά κατακτήσεις στο φημισμένο τουρνουά grand slam.
 Με αυτή του επιτυχία ο Ναδάλ ξεπέρασε στη σχετική λίστα τον Μπγιόρν Μποργκ.Ο Ναδάλ νίκησε 3-1 σετ τον Τζόκοβιτς, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε χθες, αλλά διεκόπη λόγω βροχής και συνεχίστηκε σήμερα. Τα σετ: 6-4, 6-3, 2-6, 7-5.
Ο "ιστορικός" και για τους δύο τελικούς, εκτός των άλλων ήταν και συναρπαστικός αφού για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια διεξήχθη σε... δύο δόσεις.
Η βροχή ήταν η υπαίτια για δύο διακοπές αλλά και την αναβολή τελικά της πρώτης ημέρας με τον Ισπανό να προηγείται σε εκείνο το σημείο με 2-1 σετ.
Την δεύτερη μέρα και στην επανέναρξη του τελικού ο Ναδάλ ήταν τελικά αυτός που κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα τις δύσκολες συνθήκες του αγώνα.
Ο Ναδάλ κατάφερε να πάρει τους κρίσιμους πόντους στο τέλος, ενώ το παιχνίδι έληξε με διπλό λάθος από τον Τζόκοβιτς δείχνοντας και την κατάσταση που ήταν ο Σέρβος στο τέλος, χάνοντας το τουρνουά με δικό του σερβίς.
Ο Ισπανός επικράτησε 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 του Νόβακ Τζόκοβιτς, πανηγύρισε τον 7ο τίτλο του στο Παρίσι και 11ο Grand Slam της καριέρας του!
ΠΗΓΗ : woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: