Σελίδες

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Νίκη και φύγαμε για τους "8". Απόψε στις 19:00, Ελλάδα - Τσεχία.

Την Τσεχία αντιμετωπίζει σήμερα στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας, ΕΤ1 / Onsports) η Εθνική ομάδα της χώρας μας, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τη «γαλανόλευκη», όπως τόνισε, άλλωστε, ο Φερνάντο Σάντος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι ελπίδες για πρόκριση στην προημιτελική φάση «ψαλιδίζονται» για τα καλά...


Μετά την ισοπαλία στη Βαρσοβία κόντρα στους Πολωνούς, η Εθνική είναι ουσιαστικά «υποχρεωμένη» να νικήσει σήμερα την Τσεχία, καθώς η εμφάνιση της Ρωσίας στο ματς με τους Τσέχους ήταν τέτοια που δεν άφησε πολλές ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική.
Σε ό,τι αφορά στην σύνθεση της 11άδας, ο Φερνάντο Σάντος δεν αποκάλυψε τα πλάνα του κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης, στο γήπεδο του Βρότσλαβ. Εκτός σοβαρού απρόοπτου, ο Πορτογάλος τεχνικός θα ξεκινήσει τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Τη θέση του αριστερού μπακ θα καλύψει ο Χοσέ Χολέμπας, ενώ την αντίστοιχη του δεξιού ο Βασίλης Τοροσίδης. Ανάμεσα τους θα παίξουν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Κώστας Κατσουράνης, τη θέση του οποίου θα καλύψει στα χαφ ο Γρηγόρης Μάκος. Μπροστά του, σε ρόλο εσωτερικών μέσων, θα παίξουν, εκτός σοβαρού απρόοπτου οι Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Καραγκούνης. η τριάδα της επίθεσης αποτελεί «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες, καθώς οι: Κώστας Φορτούνης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γιώργος Σαμαράς και Φάνης Γκέκας διεκδικούν τις τρεις θέσεις. Το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες πάντως είναι να παίξει ο Φορτούνης στην αριστερή πλευρά, ο Σαλπιγγίδης στη δεξιά και ο Σαμαράς στην κορυφή, όπως δηλαδή τελείωσε το παιχνίδι με την Πολωνία. Ο Γιώργος Φωτάκης προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στην διάθεση του Σάντος. Αντίθετα, τιμωρημένος είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που αποβλήθηκε στο πρώτο ματς αλλά και ο μεγάλος άτυχος, Αβραάμ Παπαδόπουλος ο οποίος θα επιστρέψει στα γήπεδα σε 6 μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ματς με την Πολωνία.
Από την άλλη πλευρά, η Τσεχία θα παραταχθεί σε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τσεχ. Στην αριστερή πλευρά της άμυνας θα βρίσκεται Λίμπερσκι και στην αντίστοιχη δεξιά ο Σελασιέ. Το αμυντικό κεντρικό δίδυμο θ’ αποτελέσουν οι: Κάντλετς και Σίβοκ. Μπροστά τους, σε ρόλο αμυντικών χαφ, θα παίξουν οι: Γίρατσεκ και Χούμπσμαν. Στη δεξιά πλευρά της επίθεσης θα παίξει ο Πλασίλ και στην αντίστοιχη αριστερή ο Πίλαρ. Ανάμεσά τους, σε ρόλο «δεκαριού» θα βρίσκεται ο Ροζίτσκι, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπάρος.

ΠΗΓΗ : onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: