Σελίδες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τέλος ο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό!!!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη την Πέμπτη το μεσημέρι (19/4 στις 14:30) από τα γραφεία της ΠΑΕ, ευχαριστώντας δακρυσμένος τους συνεργάτες του, τους ποδοσφαιριστές του, τον κόσμο της ομάδας για την αγάπη του και φυσικά τον πρόεδρο για την στήριξή του.

 Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε πως οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί και ο δεύτερος κύκλος του στην ομάδα έκλεισε. Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό τον Βάσκο τεχνικό και η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή γι'αυτόν.Σε ό,τι έχει να κάνει με την επόμενη μέρα, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ τόνισε πως θα κάνει τα πάντα προκειμένου ο Ολυμπιακός να γίνει ακόμα πιο ισχυρός.


Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε τις δηλώσεις τους. 



Αρχικά ο Βαλβέρδε τόνισε :
"Είναι μια δύσκολη μέρα για μένα. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι για να ανακοινώσω ότι δεν θα είμαι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Θέλω να σας εξηγήσω πως φτάσαμε ως εδώ. Πέρυσι όταν ανανεώσαμε τη συνεργασία είχα πει στον πρόεδρο πως μάλλον θα ήταν η τελευταία. Είχαμε συμφωνία να μην πούμε τίποτα, γιατί ο πρόεδρος πίστευε πως μπορούσε να μου αλλάξει γνώμη.
Αυτό το λέω για να δείτε τη σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ του προέδρου και εμένα, καθ' όλη τη διάρκεια της συνεργασίας, αλλά και να αποφύγουμε όλα αυτά που θα πουν για ομάδα που με συνδέουν.
Θέλω να τονίσω πως ο πρόεδρος μου είχε προτείνει να ανανεώσουμε τη συνεργασία για 4-5 χρόνια, έπειτα από δύσκολες στιγμές, όπως με την ισοπαλία στην Δράμα και την ήττα με την Ξάνθη, ως απόδειξη εμπιστοσύνης. Πάντα αυτό με ευχαριστούσε, αλλά η απόφασή μου ήταν σταθερή και περιμέναμε να το ανακοινώσουμε μόλις η ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα και βρεθούμε στον τελικό του Κυπέλλου.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που φτάσαμε εδώ. Ο σημαντικότερος είναι προσωπικός και είναι πράγματα που αφορούν μόνο εμένα και δεν μπορούμε να τα πούμε στην συνέντευξη Τύπου. Το άλλο είναι ότι έχω συμπληρώσει τρία χρόνια με την ομάδα του Ολυμπιακού που είναι απαιτητική. Αυτό ήταν κουραστικό για μένα. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή τρία χρόνια είναι πολύ καιρός.

Θέλω να πω πως το 2008 που υπέγραψα για τον Ολυμπιακό δεν ήξερα τίποτα και εξεπλάγην με όλα. Δεν ήξερα ότι ήταν σωστή η απόφασή μου. Τώρα ξέρω ότι ήταν σωστή και θέλω να ευχαριστήσω πρώτα τον πρόεδρο, επαγγελματικά για τη συνεργασία που είχαμε και πάντα μου έδειχνε σεβασμό, αλλά και προσωπικά γιατί η σχέση μας χαρακτηριζόταν πάντα από εμπιστοσύνη, ακόμα και μετά από δύσκολες στιγμές.
Δεύτερον θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, τους βοηθούς και όσους δουλεύουν στον σύλλογο, είτε εδώ (σ.σ. γραφεία), είτε στον Ρέντη. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τις επιτυχίες που είχαμε αυτά τα χρόνια.
Tρίτον θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού για την στήριξή τους. Έπρεπε να αντέξουν έναν προπονητή που έχανε το πρώτο του παιχνίδι και τους έφερνε σε δύσκολες στιγμές. Μου προσέφεραν απίστευτες στιγμές, τόσο στο "Γ. Καραϊσκάκης", όσο και στο εξωτερικό, στην Γερμανία, την Γαλλία και το Λονδίνο, αλλά και αυτούς που δεν είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που μου έδειξαν σεβασμό.
Τέλος, θέλω να πω πως όσο ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού ήθελα να κάνω τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι πολλοί πιστεύετε πως έχω προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, αλλά εσείς κάνατε περισσότερα για μένα".

Από την πλευρά του, εμφανώς φορτισμένος από τη στιγμή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε τα εξής: 
"Για μένα ο Ερνέστο είναι πρώτα φίλος και μετά συνεργάτης. Είναι ένα κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό που δεν κλείνει σήμερα. Όταν πριν από δύο χρόνια αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε την συνεργασία, ο Ολυμπιακός ήταν εκτός Ευρώπης και 6ος. Με τον Ερνέστο παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, τιμήσαμε την ομάδα στην Ευρώπη και η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια σε όλα τα επίπεδα. Και σαν φίλος και σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού σέβομαι την απόφασή του. Μια απόφαση που δεν έχει να κάνει με χρήματα, με συμβόλαια. Ούτε έχει να κάνει με συμφωνία του και επαφές με άλλες ομάδες. Είναι μία απόφαση που την παίρνει για προσωπικούς λόγους και το σεβόμαστε όλοι στον Ολυμπιακό. Ελπίζουμε πως η αποχώρησή του θα είναι με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και η πόρτα είναι ανοικτή, όπως είπα και προηγουμένως. 
Θα χρησιμοποιήσουμε τις συμβουλές του και τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, για την επιλογή του επόμενου προπονητή και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα μιλήσουμε στις αρχές του Ιουνίου. Γράφονται πολλά αλλά δεν ισχύουν. Θα μιλήσουμε στις αρχές Ιουνίου.

Όσον αφορά στην επόμενη... μέρα, επειδή κάποιοι ανησυχούν, θα κάνω ότι μπορώ για να είναι η ομάδα καλύτερη. Να ανέβουμε πιο ψηλά. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα επόμενα, σε μία συνέντευξη Τύπου που θα κάνουμε στις αρχές Μαΐου και θα μιλήσουμε για όλα. Σήμερα είναι η μέρα του Ερνέστο και να επικεντρωθούμε σε αυτόν. Τον ευχαριστώ για τις επιτυχίες που χάρισε στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: