Σελίδες

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

"Έφυγε" ο Δημήτρης Μητροπάνος!!!

Έφυγε από την ζωή ένας από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές της χώρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος που σε ηλικία 64 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή από πνευμονικό οίδημα την Τρίτη το πρωί. Ο τραγουδιστής έπαθε έμφραγμα και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου υπέστη πνευμονικό οίδημα.


Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε  στις 2 Απριλίου του 1948 στην Αγία Μονή, λίγο έξω από τα Τρίκαλα. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος μέχρι τα 16 του νόμιζε πως ο πατέρας του είχε πεθάνει στον πόλεμο όταν και έλαβε ένα γράμμα από εκείνον που ζούσε στην Ρουμανία. Τον συνάντησε στα 29 του χρόνια.
Σε μια συγκέντρωση που έκανε ο θείος του γνώρισε τον Μπιθικώτση ο οποίος όταν τον άκουσε να τραγουδά είπε: " Εσύ πρέπει να γίνεις τραγουδιστής. Έλα να σε πάω εγώ στην Kολούμπια". Λίγο καιρό μετά πηγαίνει στην δισκογραφική εταιρία  όπου γνωρίζει τον Ζαμπέτα και δουλεύει δίπλα του στα "Ξημερώματα". Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφορεί το 1967 με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Η πορεία του έμελλε να είναι λαμπρή με λαμπρές συνεργασίες και μεγάλες επιτυχίες όπως: "Σ'αναζητώ στη Σαλονίκη", "Σ'αγαπώ σαν αμαρτία", "Πες μου που πουλάν καρδιές", "Καλοκαίρια και χειμώνες" και "Ρόζα".
Η τελευταία του συνεργασία έγινε στο Κέντρο Αθηνών μαζί με τους Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: