Σελίδες

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο Αντίνοος Αλμπάνης αποκαλύπτει...


Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε σε διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή,για πολλά πράγματα!Μεταξύ άλλων και για τα κινηματογραφικά δρώμενα.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης παραβρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο φοιτητικό ραδιόφωνο “Akmi Radio’’ και στην εκπομπή «Τα 2 μας» με τον Παναγιώτη Μουλόπουλο και γκεστ την Εβίτα, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τα κινηματογραφικά δρώμενα, με αφορμή τα όσκαρ και την βράβευση του στην ταινία «Το τανγκό των Χριστουγέννων». Ο ίδιος είδε αποσπάσματα από τα όσκαρ, λόγω ότι δεν έχει καλωδιακή τηλεόραση, ενώ είχε παρακολουθήσει μόνο το ‘’The artist’’ και το ‘’Pina’’ που αφορούσε το έργο της Pina Bausch.

Σε περίπτωση που «Το τανγκό των Χριστουγέννων» πήγαινε για όσκαρ, δήλωσε ότι «Ήταν μία ωραία ταινία, πήραμε βραβεία, είχε μία ωραία ανταπόκριση στο κοινό, αλλά ως εκεί! Μην μπαίνουμε στην διαδικασία να συγκρίνουμε μία ελληνική-βαλκανική ταινία με άλλες…».

Κάντε κλικ για τη συνέχεια...
Ο Αντίνοος Αλμπάνης, πρόσφατα πήρε το βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου, από την διοργάνωση του sevenart.gr. Όπως αποκάλυψε: «Δεν ήταν κάποια επιτροπή που έπρεπε να διαλέξει τις καλύτερες ερμηνείες. Το κοινό, μέσω του site έμπαινε και ψήφιζε τις ταινίες και τους ηθοποιούς που προτιμούσε για την χρονιά που πέρασε. Για μένα είναι μεγάλη χαρά, γιατί νιώθω πώς είναι όμορφο πράγμα να σε ψηφίζει ο κόσμος και όχι μία επιτροπή. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιρνα κάποιο βραβείο. Δε νιώθω κάποια ευθύνη… Με τον όποιο τρόπο που επέλεγα να είμαι σε δουλειές, με αυτό θα συνεχίσω. Με την ίδια πίστη, αγάπη, αφοσίωση…».

Θα υπάρξουν αντίστοιχες κινηματογραφικές ταινίες υψηλού επιπέδου; Ο ίδιος δηλώνει επιφυλακτικός, αλλά και αισιόδοξος!
«Θέλω να πιστεύω πως ναι. Θέλω να ‘μια σίγουρος, ότι θα δοθούν κίνητρα σε παραγωγούς, σε ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να βάλουν λεφτά, ώστε να ξανά γίνουν ταινίες υψηλού budget. Αν και να σου πω την αλήθεια, νομίζω πως μία καλή ταινία μπορεί να ‘ναι καλή ανεξαρτήτως budget. Μπορεί να ‘ναι μία πρόταση, κάτι φρέσκο, μία καινούρια ιδέα, κάτι πρωτότυπο όπως ο «Κυνόδοντας». Κακά τα ψέματα. Όταν βγήκε ήταν μία ταινία πολύ χειροποίητη, δεν είχε από πίσω μία παραγωγή ή έναν πολύ μεγάλο διανομέα. Παρ’ όλα αυτά βρήκε τον δρόμο της, ξεχώρισε και έφτασε μέχρι τα όσκαρ. Οπότε νομίζω ότι κριτήριο στο σινεμά δεν είναι απαραιτήτως τα λεφτά. Καλό είναι να υπάρχουν τα λεφτά, καθώς είναι πολύς ο κόσμος που δουλεύει για να βγει μία ταινία, είναι πολλοί οι άνθρωποι που τρέχουν και δίνουν όλη τους την ψυχή γι αυτό και είναι δίκαιο και έντιμο να αμείβονται, από το να μην παίρνουν τίποτα».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν έχει ζηλέψει καλοπροαίρετα κάποια ταινία που θα ήθελε να είναι. Χωρίς δισταγμό αποκάλυψε πώς θα έπαιζε σε οποιαδήποτε ταινία του Κιούμπρικ, ακόμα και ως κομπάρσος.
«Πολλές. Πάρα πολλές, αλλά άμα ξεκινήσω να λέω δεν θα τελειώσουμε…Σε οποιαδήποτε του Κιούμπρικ θα ήθελα να παίζω. Και πρόσεξε, όχι μόνο να παίζω-παίζω, αλλά να ‘μαι και το γκαρσόνι που περνάει πέμπτο πλάνο με τον καφέ στο χέρι. Δεν θα ‘χα κανένα πρόβλημα…».

Τέλος, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε ότι δεν συζητάει για κάποια νέα κινηματογραφική παραγωγή, καθώς: «Δεν έχω κάποιο πλάνο στην παρούσα φάση, γιατί εκ των πραγμάτων όλες οι παραγωγές έχουν παγώσει. Δεν υπάρχουν χρήματα στην παρούσα φάση για να γίνουν ταινίες. Σκέψου μόνο ότι στο τελευταίο εξάμηνο μία ταινία γυριζόταν και αυτή του Αγγελόπουλου, η οποία σταμάτησε λόγω των γνωστών… Ελπίζω να υπάρχουν χρήματα και να δοθούν στο σινεμά, να γίνουν ξανά ταινίες και να ‘μια και εγώ μέρος σ’ αυτές…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: