Σελίδες

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ALPHA!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Με δύο σειρές ελληνικής παραγωγής ετοιμάζεται να εμπλουτίσει το φετινό του πρόγραμμα το κανάλι της Κάντζας, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο της επιστροφή της μυθοπλασίας.

H πρώτη σειρά ξεκινά τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου -και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00-, με τίτλο: "Μην αρχίζεις την μουρμούρα". Πρόκειται για μία κωμική σειρά, που σας είχαμε γράψει πρώτοι, η οποία βασίζεται σε ισπανικό format (σ.σ. "Σκηνές γάμου") και το σενάριο υπογράφουν οι: Έλενα Σολωμού, Κωστή Παπαδόπουλο, Βίκυ Αλεξοπούλου και Κωνσταντίνα Γιαχαλή και η σκηνοθεσία ανήκει στον Αντώνη Αγγελόπουλο. Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές; Βλαδίμηρος Κυριακίδης- Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Αντώνης Αντωνίου- Ελένη Κοκκίδου, Πάνος Βλάχος- Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Οι συντελεστές, αλλά και στελέχη του ALPHA είναι άκρως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ενώ γύρω στον Δεκέμβρη θα κληθούν να συζητήσουν για παραπάνω επεισόδια.

Η δεύτερη σειρά που "μαγειρεύουν" τα στελέχη του ALPHA από τον Ιούλιο του 2012 (!) ακούει στον τίτλο
"Δία ταύτα" και βασίζεται στην παλιά, επιτυχημένη σειρά "Ορκιστείτε παρακαλώ". Την επιμέλεια της εν λόγω παραγωγής έχει ο Λάκης Λαζόπουλος και τα αυτοτελή επεισόδια -μεταξύ άλλων- υπογράφουν οι: Έλενα Σολωμού-Κωστής Παπαδόπουλος, Μαρία Γεωργιάδου-Πάνος Έξαρχος.

Τα πρώτα ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων -πριν λίγους μήνες- ήταν: Κώστας Κόκλας, Φάνης Μουρατίδης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης,  Σοφία Μουτίδου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λουκία Μιχαλοπούλου κ.ά. 

Από ότι φαίνεται όμως τα σχέδια άλλαξαν! Και έτσι, εκτός από τον Κώστα Κόκλα -που θεωρείται σίγουρος, στη δουλειά -πρόσφατα!- έκλεισε και ο ανερχόμενος Ευθύμης Ζησάκης που φέτος είναι η χρονιά του.

Έγκυρες πηγές λένε στο magazineofmedia.blogspot.com, ότι οι συγκεκριμένες δύο σειρές είναι μόνο η... αρχή. Πολλοί είναι οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες που έχουν πραγματοποιήσει ραντεβού με υψηλόβαθμα στελέχη τόσο του ALPHA όσο και της Plus Productions καταθέτοντας προτάσεις, που είτε είναι νέες ιδέες -σε πρώτη...ανάγνωση, είτε δεν προχώρησαν σε MEGA-ANT1. Ωστόσο βρίσκονται στην αναμονή καθώς οι προτάσεις εξετάζονται με "σειρά προτεραιότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: