Σελίδες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

H DREAM TEAM ΠΑΕΙ... BADMINTON!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Στο Le Grand Balcon του St. George Lycabettus πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση προγράμματος για την 8η θεατρική περίοδο 2013-2014 του Bandminton. Εκεί, ο κ. Μιχάλης Αδάμ και οι συνεργάτες του υποδέχθηκαν εκπροσώπους των ΜΜΕ, αλλά και πολλούς από τους συντελεστές των φετινών παραγωγών για όλα τα... γούστα. Μεταξύ άλλων το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν οι: Γιώργος Κατσαρός, Στρατής Πασχάλης, Θέμης Πάνου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Φωκάς Ευαγγελινός, Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Γιώργος Καπουτζίδης, Γιάννης Στάνκογλου, Μέμος Μπεγνής, Ελισάβετ Μουτάφη, Τάνια Τρύπη, Χαρά Κεφαλά, Ευαγγελία Μουμούρη, Μίνως Θεοχάρης, Άννα Κουρή, Σύλβια Δελικούρα κ.ά.

Η φετινή σεζόν ξεκινά δυναμικά με τις εμφανίσεις των STOMP (24-29/9). Το show του συγκροτήματος είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και οπτικής κωμωδίας και πρόκειται για την πιο ευφάνταστη επινόηση στον χώρο των μουσικών τεχνών. Έτσι καταργείται ο διαχωρισμός υψηλής και λαϊκής τέχνης και προκαλείται αβίαστα το γέλιο.
Η διοργάνωση είναι της Music Box Productions, ενώ τα εισιτήρια ξεκινούν από 15 ευρώ έως 60 ευρώ. 

Εν συνεχεία, τέσσερα από τα λαμπρότερα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής του flamenco έρχονται στην Ελλάδα και φέρνουν το duende. Το πνεύμα του αληθινού flamenco. Το Gala Flamenca σφραγίζει με την παρουσία του ο χορευτής Antonio Canales, ενώ δίπλα του οι: Karime Amaya, Carlos Rodriguez, Jesus Carmona. Η μέρα του... flamenco έχει οριστεί για τις 5 Οκτωβρίου.

Στις 15, 18,19,20, ,21,22 Οκτωβρίου ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος  και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, έρχεται και πάλι στην χώρα μας με τους 70 συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ, παρουσιάζοντας τη "Λίμνη των κύκνων", αλλά και τη δική του εκδοχή στο μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους "Δον Κιχώτης". 


Από 26 Οκτωβρίου και για 10 παραστάσεις επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Badminton, το μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, "Ποιος τη ζωή μου" που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης. Η παράσταση κατά τη θερινή της περιοδεία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας 100.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα. Στο ρόλο του...Μίκη Θεοδωράκη βλέπουμε τον Άρη Λεμπεσόπουλο, ενώ τον πατέρα του υποδύεται ο Γρηγόρης Βαλτινός σε διπλή διανομή με τον...
βραβευμένο Θέμη Πάνου. Τη μητέρα του υποδύεται η Φιλαρέτη Κομνηνού, τη σύζυγο του Μυρτώ, η Ελισάβετ Μουτάφη και τον αδερφό του ο Χρήστος Πλαΐνης. 


Και το "Θα σε πάρω να φύγουμε" θα επιστρέψει στη κεντρική σκηνή του Badminton αλλά από τις 20 Νοεμβρίου, αφού θα προηγηθούν οι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ((17/10-03/11). Το αφιέρωμα στην αθηναϊκή επιθεώρηση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ο Αντώνης Λουδάρος ως "Κυρία Επιθεώρηση" και τον Γιώργο Καπουτζίδη στο ρόλο του Κομπέρ. Στην εν λόγω παράσταση, της οποίας τα κείμενα υπογράφει ο Άγγελος Πυριόχος και τη σκηνοθεσία ο Φωκάς Ευαγγελινός, πρωταγωνιστούν επίσης οι: Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Χαρά Κεφαλά, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μίνως Θεοχάρης.

Έπειτα (20-22/12) ακολουθούν τα "Εκατό τσιγγάνικα βιολιά" και από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου του '14 το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων. Ο "Καρυοθραύστης"

Μία από τις φιλόδοξες -νέες- παραγωγές της φετινής σεζόν είναι το ελληνικό μιούζικαλ "Μαρινέλλα-Βέμπο" που έγραψε και θα σκηνοθετήσει ο Πέτρος Ζούλιας. Ένα project που ετοιμάζεται χρόνια, όπως είπε ο κ. Αδάμ. Στο πλευρό της σπουδαίας ερμηνεύτριας θα βρίσκεται ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Αντώνης Λουδάρος, η Τζένη Μπότση, η Χριστίνα Αλεξανιάν και ακόμα 50 ηθοποιοί. 
Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιανουαρίου του '14 και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η επιλογή των προσώπων που βρίσκονται στην παραγωγή έγιναν με μεγάλη προσοχή.

Άλλο ένα πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς είναι το μυθικό μιούζικαλ "Cats" που θα παρουσιαστεί στις 26 Φεβρουαρίου-15 Μαρτίου 2014, ενώ θα προηγηθεί το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (12-23 Φεβρουαρίου 2014). 

Το πρόγραμμα του Badminton, όμως, δεν σταματά εδώ. Στις 25 Απριλίου θα παρουσιαστεί το μιούζικαλ "Prischilla: Η βασίλισσα της ερήμου" με Έλληνες ηθοποιούς και τη μετάφραση του έργου να φέρει την υπογραφή του Γιώργου Καπουτζίδη. Μάλιστα, ο γνωστός σεναριογράφος-ηθοποιός έχει ξεκινήσει ήδη να εργάζεται στο απαιτητικό αυτό project, ενώ την Πέμπτη θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να συζητήσει με τους ξένους παραγωγούς για τα στάδια της προετοιμασίας. 

Για το παιδικό-θεατρόφιλο κοινό θα επαναληφθεί "Ο Θησεάς και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων" (από 02/11/2013) σε σκηνοθεσία-χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου και κείμενα του Στρατή Πασχάλη. Στο ρόλο του Θησέα θα βρίσκεται για 2η χρονιά ο Γιάννης Στάνκογλου και η "Αριάδνη" η Ηλέκτρα Νικολούζου, οι οποίοι πέρσι έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνεχίζει τον απαιτητικό μαραθώνιο. Από τις παραστάσεις του "Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά", πέρασε στο "Chicago" ως Μάμα Μόρτον, στη συνέχεια στην "Annie" (διπλή διανομή με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου) και από Γενάρη στην "Τρελή του Σαγιό" που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας για το Εθνικό Θέατρο. Εκτός από αυτά που προαναφέραμε, η γνωστή και επιτυχημένη ηθοποιός θα ξανά συνεργαστεί με την Μαριανίνα Κριεζή για το "Ζέβρα Πιτζάμα" ενώ θα τη σκηνοθετήσει μαζί με τον Φωκά Ευαγγελινό. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους: Αντώνη Λουδάρο, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Σπύρο Παππά, Βανέσσα Αδαμοπούλου και 25 ακόμη ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς -να σημειωθεί ότι τη διεύθυνση ορχήστρας θα έχει ο Διονύσης Τσακνής. 

Badminton Loft θα ονομάζεται το "πρώην" Backstage του πολυχώρου και -μέχρι στιγμής- αναμένεται να φιλοξενηθούν τρεις παραγωγές. 

Ας ξεκινήσουμε με τον "Αλέκο βγήκε από τον Παράδεισο" που σκηνοθέτησε με πολύ κέφι και μεράκι ο Δημήτρης Μαλισσόβας και στο οποίο πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Αλεξανιάν και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Σήμερα ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στον αύλειο χώρο του Badminton και θα επανέλθουν από 5 Νοεμβρίου -και κάθε Τρίτη!- στο... Loft πλέον.

Επίσης, μία παράσταση που κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού είναι το "Γάμοι, κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω" που έγραψε και σκηνοθέτησε η Άννα Χατζησοφιά. Οι ηρωίδες: Νικολέτα Βλαβιανού, Σύλβια Δελικούρα, Άννα Κουρή, Καίτη Παπανίκα, Ελένη Φίλιππα ερμηνεύουν 26 διαφορετικούς ρόλους. Σε video συμμετέχουν και οι: Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Κώστας Κόκλας, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Πάνος Σκουρολιάκος. 

Όπως προαναφέραμε τα βράδια της Τρίτης έχουν "κλειδώσει" με τον "Αλέκο βγήκε από τον Παράδεισο", τα βράδια της Δευτέρας όμως λέμε "(Δε) Σε Θέλω". Μία ποπ ρομαντική κομεντί που έγραψε ο Μίνως Θεοχάρης και θα σκηνοθετήσει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Μαρτάκης, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Άγγελος Μπούρας και η Μυριέλλα Κουρεντή. Η παράσταση θα συνδυάζει το γέλιο και μουσική από τη δεκαετία του '90 -στο μεγαλύτερο μέρος.

Το "puzzle" παραστάσεων που έχει δημιουργήσει ο κ. Αδάμ και οι συνεργάτες του για το Badminton έχει ενδιαφέρον και είναι πολύ υποσχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: