Σελίδες

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΑΪ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Με αφορμή τη νέα τηλεοπτική σεζόν, τα στελέχη του ΣΚΑΪ προσκάλεσαν τους τηλεοπτικούς συντάκτες σε φιλικό γεύμα, στη Hytra της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών επί της λεωφόρου Συγγρού.

Εκεί παραβρέθηκαν ο διευθυντής ειδήσεων & ενημέρωσης του σταθμού, Σταμάτης Μαλέλης, και ο διευθυντής προγράμματος Βαγγέλης Μαυρογιάννης, αλλά και οι: Κώστας Μπογδάνος, Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Άννα Μπουσδούκου, Γιώργος Αυτιάς, Μάγδα Τσέγκου, Χριστίνα Λαμπίρη, Σία Κοσιώνη, Σοφία Τσίπα κ.ά.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί σε ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, βραβευμένες ξένες σειρές και σπουδαία ντοκιμαντέρ. Από το ξένο πρόγραμμα το πιο "δυνατό" χαρτί θεωρείται το "Game of thrones" που έρχεται τον Οκτώβρη σε πρώτη προβολή, ενώ παράλληλα ή και σταδιακά θα προβληθούν τα εξής προγράμματα: The Borgias, Nursie Jackie, Blue Bloods, Ringer, CSI, The good wife, Hawai 5.0, Dexter, Californication, Chaos, NSCIS: Los Angeles, Mildred, Pierce, Broadwalck Empire.

Το πράσινο "φως" σε ψυχαγωγικές εκπομπές πήραν γι' ακόμη μία χρονιά οι επιτυχημένες εκπομπές μαγειρικής: "Chef στον αέρα" με την Ελένη Ψυχούλη, "Γλυκές αλχημείες" με τον Στέλιο Παρλιάρο και "Γεύσεις στη φύση" με τον Βαγγέλη Δρίσκα, ενώ new entry στο πρόγραμμα αποτελεί η...
 Ντίνα Νικολάου με την εκπομπή "Ελλήνων Γεύσεις". 

Η Σύλβια Κλιμάκη αποδεικνύει "Στην πράξη" την επιτυχία των Ελλήνων, η Σοφία Τσίπα γυρίζει τον "Κόσμο ανάποδα". Σταθερή παρουσία στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ έχουν οι εκπομπές: "Joy", "Traction", "Πράσινες αποστολές", "Μαστορέματα", "Ραντεβού με το γιατρό σας" και -επίσης- new entry η Ντορέττα Παπαδημητρίου με την εκπομπή "Χτύπα ξύλο".

Τα ντοκιμαντέρ του BBC, National Geographic, Discovery Channel, Granada εξακολουθούν να αποτελούν σταθερή αξία στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, καθώς επίσης και οι ενημερωτικές εκπομπές: "Πρώτη γραμμή" με τους Βασίλη Λυριτζή-Γιώργο Οικονόμου, "Τώρα" με την ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη Άννα Μπουσδούκου, "Magazino" με τον Γιώργο Αυτιά, "Live" με την Εύα Αντωνοπούλου, "ΣΚΑΪ με τον Νίκο Ευαγγελάτο", το καθημερινό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη -το Σάββατο με τη Λίδα Μπόλα και την Κυριακή με τον Σπύρο Μάλλη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με το "Ευθέως" και ο Κυριάκος Θωμαΐδης με τη "Δίκη στο ΣΚΑΙ". Όσον αφορά το Σαββατοκύριακο, θα προβάλλονται οι ενημερωτικές εκπομπές "Καλημέρα" με τον Γιώργο Αυτιά και τη Μάγδα Τσέγκου, το "Σαββατοκύριακο με δράση" με τον Σπύρο Μάλλη και το "Eco News" με την Κατερίνα Χριστοφιλίδου. Από αθλητικές εκπομπές συνεχίζουν το "Goal χωρίς σύνορα" με τον Πάνο Βόγλη και το "Goal" με τον Πάνο Βόγλη και τον Νίκο Σταματέλο.

EXTRA NEWS:
* Κατά την περσινή παρουσίαση προγράμματος ο κ. Μαυρογιάννης είχε αποκαλύψει ότι αρχές του '14 ο ΣΚΑΪ θα επιχειρήσει να εισέλθει στην ελληνική μυθοπλασία. Πολλοί όμως δεν πίστεψαν τα λεγόμενα του. Σήμερα, λοιπόν, επιβεβαίωσε αυτό που είχε πει, αλλά με το timing να έχει έρθει νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα: Στις 21 Οκτωβρίου ξεκινάει η πρώτη σειρά ελληνικής παραγωγής στον ΣΚΑΪ, η οποία θα έχει διάρκεια 10' και θα προβάλλεται πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων 3 φορές την εβδομάδα.
Τα στελέχη δεν θέλησαν να "καρφώσουν" συντελεστές (σενάριο, σκηνοθεσία, ηθοποιούς κ.λ.π), απλά μας είπαν ότι "είναι η αρχή. Στοχεύουμε μέσα στο '14 να βγάλουμε κι άλλες σειρές".

* Δεν θα υπάρξει κάποια εκπομπή που να είναι αφιερωμένη στο life style, όπως το ξέραμε μέχρι πρότινος. Όμως θα υπάρχουν -γενικά!- ανάλαφρα θέματα.

* Αυτή την περίοδο ο Σταμάτης Μαλέλης μελετά διάφορα projects τα οποία θα προσεγγίσουν το νεανικό κοινό που ενδεχομένως να γυρίσει την πλάτη στο "νέο" STAR.

* Επιπλέον, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με talk shows, όχι ψυχαγωγικά, αλλά ενημερωτικά.

*Εξετάζεται το ενδεχόμενο, να δημιουργηθεί ένα ολιγόλεπτο ένθετο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που θα είναι αφιερωμένο στην πολιτιστική ζωή της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: