Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΟ "ΓΚΛΟΡΙΑ"

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο, το Θέατρο Γκλόρια παρουσιάζει μία τερατώδη μουσικό-θεατρική κωμωδία. Ο λόγος για "Το σπίτι του Φράνκεσταϊν" που άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει τους θεατρόφιλους να απολαύσουν μία τερατώδη μουσικό-θεατρική κωμωδία.

Το έργο του Μάρτιν Ντάουνινγκ δημιουργεί ένα puzzle πολλών και διαφορετικών προσωπικοτήτων. Από φυσιολογικούς (;) ανθρώπους έως τέρατα. Και όλοι πάνε στον Ντόκτορ Φράνκεσταϊν για να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Ο Τάσος Ιορδανίδης σκηνοθετεί μία παράσταση με μπόλικη τρέλα και γέλιο, ενώ "εκμεταλλεύεται" με τον καλύτερο τρόπο όλη τη σκηνή, καθώς και τις υποκριτικές και ερμηνευτικές ικανότητες του θιάσου: Τάκη Παπαματθαίου, Ορέστη Τζιόβα, Σοφία Φαραζή, Γιώργο Χρανιώτη, Μένη Κωνσταντινίδου, Σταύρο Σβήγκο, Ευθύμη Ζησάκη, Λάουρα Νάργες.

Όλοι τους έχουν δυνατές στιγμές, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που σε παρασύρουν στον δικό τους κόσμο και ρυθμό. 

Λίγα λόγια για το έργο:
Μια φορά και έναν καιρό, σε μία παράλληλη διάσταση, σε ένα παράλληλο σύμπαν… Στο σπίτι του Ντόκτορ Βίκτορ Φράνκενστάιν… Ο Ντόκτορ Φρανκενστάιν ζει μαζί με τον πιστό υπηρέτη του Ιγκόρ, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Κουασιμόδο και την οικονόμο του, Μαίρη Ράιλι. Καθημερινά προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιοφυία που γέννησε ποτέ ο κόσμος. Αυτό τον έχει κάνει εμμονικό. Τόσο, που αγνοεί ακόμα και τη Μαίρη, η οποία ουσιαστικά είναι η γυναίκα της ζωής του… Τι πρόκειται να συμβεί όταν θα βρεθούν στο σπίτι του Ντόκτορ για… επίσκεψη, ο Κόμης Δράκουλας, ο λυκάνθρωπος Τάλμποτ, η Σούκι Στακχάουζ του ''True Blood'',μία ανερχόμενη σταρ του Χόλυγουντ και το Φάντασμα της όπερας;

Συντελεστές: Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, Σκηνοθεσία: Τάσος Ιορδανίδης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνάκος,
Σκηνικά: Γκάι Στεφάνου, Κινησιολογία-Χορογραφίες: Ρούλα Κουτρουμπέλη, Ενδυματολόγος: Ειρήνη Τσακίρη, Συνεργάτης ενδυματολόγου: Θάνια Ιορδανίδου,  Σχεδιασμός μαλλιών: Χρόνης Τζήμος, Ειδικές ενδυματολογικές κατασκευές: Δήμητρα Καίσαρη, Μακιγιάζ: Θάνια Ιορδανίδου, Φωτισμοί: Lato V, Μουσική επιμέλεια: Σοφία Φαραζή - Τάσος Ιορδανίδης, Στίχοι Τραγουδιών: Σοφία Φαραζή, Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Μιχαήλ, Μουσική επεξεργασία: Γιάννης Μιχαήλ - Αντώνης Αντωνάκος,  Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς, Προβολή-Επικοινωνία: Αλίκη Δανάλη.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
 Τετάρτη:                απογευματινή – 19:15
Πέμπτη:                 απογευματινή – 19:15
Παρασκευή:        βραδινή – 21:15
Σάββατο:              απογευματινή – 18:15 //  βραδινή – 21:15
Κυριακή:               απογευματινή – 19:15

Δεν υπάρχουν σχόλια: