Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

"ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΥΤΟ" ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Λίγες μέρες απομένουν για την πολυσυζητημένη πρεμιέρα (09/11) του μιούζικαλ "Μερικοί το προτιμούν καυτό" που θα παρουσιάσει ο Σταμάτης Φασουλής και η Ελληνική Θεαμάτων στο Παλλάς, με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Θοδωρή Αθερίδη, Ζέτα Μακρυπούλια και τον Κώστα Βουτσά με το... κότερο του.

Νωρίτερα, οι συντελεστές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για να δώσουν στα ΜΜΕ μία "γεύση" για όσα πρόκειται να δούμε επί σκηνής, αλλά και για το κλίμα που επικρατεί στις πρόβες της παράστασης. Ο Σταμάτης Φασουλής που υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία δήλωσε: "Επειδή είναι η καλύτερη κωμωδία που έχει γυριστεί ποτέ, δεν επαναπαυόμαστε. Ίσα-ίσα πρέπει να αποδείξουμε ότι όντως είναι έτσι. Ενώ τον Φωκά (Ευαγγελινό) έπρεπε να τον έχουμε για να κάνει και τη μισή σκηνοθεσία. Ανέστησε όλη την αισθητική του μεσοπολέμου και του κραχ", συνεχίζοντας: "Με τους περισσότερους έχουμε ξανά συνεργαστεί, οπότε κάποιες φορές δεν χρειάζεται να ζητήσουν ή να ζητήσω συγγνώμη. Θεωρώ ότι η Ζέτα είναι μία από τις εκπλήξεις της παράστασης".

Στη συνέχεια ο Κώστας Βουτσάς δήλωσε γι' ακόμη μία φορά ότι του αρέσει να κάνει παρέα με νέους ανθρώπους και όχι με τόσο συνομήλικους του και ότι "είμαστε έτοιμοι για μία μεγάλη παράσταση. Χαίρομαι που με διδάσκει ο Σταμάτης Φασουλής".

Ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Θοδωρής Αθερίδης θα συνεργαστούν όλη τη χρονιά φέτος. Αρχικά με το "Μερικοί το προτιμούν καυτό" και έπειτα με νέα κωμωδία που φέρει την υπογραφή του δεύτερου και θα φιλοξενηθεί στο "Μικρό Παλλάς", όπως σας είχαμε γράψει στο παρελθόν. "Είναι σημαντικό να συνυπάρχεις με καλλιτέχνες που εκτιμάς. Εν μέσω κρίσης, δύσκολα γίνονται τέτοιες παραγωγές. Και εσείς, πρέπει να στηρίξετε το θέατρο γιατί είναι το μόνο που δημιουργεί" δήλωσε ο Γ. Ζουγανέλης, για να προσθέσει ο Θ. Αθερίδης ότι ο "Σταμάτης ξέρει να μαζεύει όλα τα καλά παιδιά. Σε κάθε μιούζικαλ ανεβάζει τα στάνταρ. Είμαι καλυμμένος συναισθηματικά, ενώ η προετοιμασία για το μιούζικαλ θυμίζει σαν να είμαστε σε δραματική σχολή".

Τέλος, η Ζέτα Μακρυπούλια που θα υποδυθεί τη Sugar χαρακτήρισε τον Στ. Φασουλή ως "εγκυκλοπαίδεια του ελληνικού και παγκόσμιου θεάτρου. Με έχει αφήσει ελεύθερη και αισθάνομαι 100% την εμπιστοσύνη του. Ενώ, με τον Θοδωρή που έχουμε κάνει θέατρο και τηλεόραση μαζί, νιώθω μία ασφάλεια δίπλα μου".

Να σημειωθεί ότι τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός, την διεύθυνση ορχήστρας-ενορχήστρωση ο Αλέξιος Πρίφτης, τη διδασκαλία η Μελίνα Παιονίδου, τους στίχους η Αφροδίτη Μάνου, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς με τον Γιάννη Μουρίκη, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη και τα φώτα η Ελευθερία Ντεκώ.

Μαζί με τους Ζουγανέλη-Αθερίδη-Βουτσά-Μακρυπούλια, πρωταγωνιστικούς ρόλους
κρατούν και ο Λευτέρης Ελευθερίου με τη Νάντια Κοντογεώργη -που όλοι μιλούν ήδη (!) για τα πρόσωπα που κερδίζουν τις εντυπώσεις από τις πρόβες.

Επίσης, συμμετέχουν οι: Γιάννης Αθητάκης, Χρήστος Σπανός, Άρης Πλασκασοβίτης, Δημήτρης Τσέλιος, Χρήστος Γεωργαλής, Άντεια Ολυμπίου, Σταυρίνα Ψιμοπούλου κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: