Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Fresh news: Νένα Μεντή και Κατερίνα Λέχου μαζί στη σκηνή!

Aπό τον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Την θεατρική μεταφορά της πολυβραβευμένης ταινίας του Πέδρο Αλμοδοβάρ «Όλα για τη μητέρα μου» ετοιμάζει ο Πέτρος Ζούλιας για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014.
Με αυτό το έργο θα «ανοίξει» η σεζόν για το Θέατρο Ακροπόλ, ενώ προσφάτως ο σκηνοθέτης έκλεισε για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τη Νένα Μεντή και την Κατερίνα Λέχου.
Τι διαπραγματεύεται το «Όλα για τη μητέρα μου»:
Πρόκειται για μία πολυβραβευμένη ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ, παραγωγής 2009, με πρωταγωνίστριες την Πενέλοπε Κρουζ και τη Σεσίλια Ροθ. Η ταινία ασχολείται με το θέμα του AIDS, της αλλαγής φύλου, την αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας.
Όλα ξεκινούν όταν η Μανουέλα, δουλεύει ως νοσοκόμα σε ένα νοσοκομείο της Μαδρίτης. Έχει αφιερωθεί στον αγαπημένο 17χρονο γιο της, Εστεμπάν, ο οποίος δεν έχει γνωρίσει τον πατέρα του. Την ημέρα των γενεθλίων του, ο Εστεμπάν σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και η μητέρα του αποφασίζει να ψάξει για τον πατέρα του στη Βαρκελώνη, όπου στη δύσκολη αυτή αναζήτηση θα έρθει αντιμέτωπη με έναν κόσμο μακριά από τη συμβατικότητα. Ο Αλμοδόβαρ καταφέρνει και εισχωρεί βαθιά σε ισχυρά κοινωνικά θέματα όπως η πίστη, το AIDS και ο κόσμος των τραβεστί, μέσω της ξεχωριστής δικής του συγκινητικής και κωμικοτραγικής τεχνοτροπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: