Σελίδες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πόσο μεγάλη μύτη έχει ο Ορέστης Τζιόβας;

Μπορεί η πρεμιέρα του να έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2013, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Γιάννης Κακλέας δεν κάνει τα «μαγειρέματα» του. Ο λόγος για το «Συρανό ντε Μπερζεράκ» που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλλάς και θα αποτελεί την τέταρτη –κατά σειρά- παραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων για το πρώτο μέρος της καλλιτεχνικής περιόδου.
Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Όπως είναι γνωστό, στο «Συρανό» θα πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Σμαράγδα Καρύδη. Ενώ σε συζητήσεις βρίσκεται ο Ορέστης Τζιόβας, σύμφωνα με πληροφορίες του joytv.gr. Ο 30χρονος ηθοποιός, έχει δεχτεί πρόταση για να κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Προς το παρόν, βέβαια, μπορείτε να τον δείτε στην κωμωδία «Ωχ, τι κόσμος γιαγιά» που παρουσιάζεται στην «ταράτσα» του Θεάτρου Λαμπέτη.
Η υπόθεση του Συρανό ντε Μπερζεράκ
Ο Συρανό Ντε Μπερζεράκ (Χοσέ Φερέρ) διάσημος ξιφομάχος, στρατιώτης και ποιητής του 17ου αιώνα, είναι επίσης γνωστός για τη μεγάλη του μύτη, για την οποία συχνά αυτοσαρκάζεται. Ο Συρανό ερωτεύεται την ξαδέλφη του Ρωξάνη (Μάλα Πάουερς), αλλά όταν εκείνη του αποκαλύπτει τον έρωτά της για τον γοητευτικό στρατιωτικό Κριστιάν Ντε Νεβιλέτ, διαπιστώνει ότι δεν έχει καμιά ελπίδα.
Ο Κριστιάν τρέφει επίσης συναισθήματα για τη Ρωξάνη, αλλά δεν μπορεί να τα εξωτερικεύσει. Ζητά τότε την βοήθεια από το Συρανό, ο οποίος συμφωνεί να γράψει εκείνος ποιήματα αγάπης για τη Ρωξάνη με την υπογραφή του Κριστιάν. Αργότερα ο Κριστιάν αποφασίζει να της μιλήσει αυτοπροσώπως χωρίς τη βοήθεια του Συρανό, αλλά αποτυγχάνει. Ο Συρανό κρύβεται στους θάμνους κάτω από το μπαλκόνι της κοπέλας και μιμούμενος τη φωνή του Κριστιάν κι εντυπωσιάζει την κοπέλα. Ο υπερόπτης Ντε Γκις είναι επίσης ερωτευμένος με την Ρωξάνη και της ζητάει να τον παντρευτεί, αλλά ο Συρανό βοηθά την κοπέλα να παντρευτεί τον Κριστιάν. Ο Ντε Γκις θυμώνει με το γεγονός και στέλνει τον Κριστιάν στον πόλεμο, πριν το ζευγάρι περάσει μαζί την νύχτα του γάμου. Ο Συρανό ακολουθεί τον Κριστιάν στον πόλεμο για να τον προστατεύσει και συνεχίζει να γράφει ποιήματα προς την Ρωξάνη για λογαριασμό του. Η Ρωξάνη επισκέπτεται τον Κριστιάν στον πόλεμο και του αποκαλύπτει ότι πλέον είναι ερωτευμένη μαζί του λόγω όλων όσων της γράφει κι ότι θα ήταν ερωτευμένη μαζί του ακόμη κι αν ήταν άσχημος. Ο Κριστιάν τότε διαπιστώνει ότι η κοπέλα είναι ερωτευμένη στην πραγματικότητα με τον Συρανό κι όχι με εκείνον. Τότε ζητά από τον Συρανό να πει την αλήθεια στη Ρωξάνη και να την βάλουν να επιλέξει μεταξύ τους. Αλλά στη συνέχεια ο Κριστιάν σκοτώνεται στον πόλεμο κι ο ποιητής αποφασίζει να κρατήσει το μυστικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: