Σελίδες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το θεατρικό… ντόμινο του χειμώνα


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των θεατρικών επιχειρηματιών και ηθοποιών, συγγραφέων, σκηνοθετών, προκειμένου να «κλείσουν» τα έργα που θα παρουσιάσουν στο θεατρόφιλο κοινό, τον χειμώνα. Και ενώ τα «μαγειρέματα» καλά κρατούν, δεν θα μπορούσε να λείπει το… ντόμινο εξελίξεων.
- Αν και όλοι περιμέναμε το «Καμπαρέ» με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Τάκη Ζαχαράτο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει, το όλο εγχείρημα «ναυάγησε» και το«Μερικοί το προτιμούν καυτό» ήταν το μιούζικαλ που ήταν επικρατέστερο.
- Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μετά την επιτυχημένη σεζόν στο Θέατρο Βρετάνια με το «Αχ, αυτά τα φαντάσματα», δεν θα συνεχίσει εκεί, αλλά… μετακομίζει στο «Παλλάς», όπου υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Κακλέα και με τη Σμαράγδα Καρύδη στο πλευρό του, θα παρουσιάσουν τον«Σιράνο ντε Μπερζεράκ» από τον Ιανουάριο του 2014. Όπως πληροφορούμαστε, έχει «κλείσει» και ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον “Κριστιάν”, αλλά κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό…
- Η Βίκυ Σταυροπούλου και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ξανά ενώνουν τις δυνάμεις τους, ύστερα από δύο χρόνια, προκειμένου να μεταφέρουν στη σκηνή του Θεάτρου «Αλίκη»… «Ψύλλους στα αυτιά», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης με τη Βίκυ Σταυροπούλου, συνεργάστηκαν  τελευταία φορά στο Θέατρο Λαμπέτη για τις ανάγκες της κωμωδίας των Ρέππα-Παπαθανασίου, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».
Όσο για το κενό στο «Μικρό Παλλάς»; Εκεί επιστρέφει ο Θοδωρής Αθερίδης όπου θα «χτυπήσει» με τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Λευτέρη Ελευθερίου και τη Τζένη Θεωνά, με ένα πρωτότυπο κείμενο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, γράφεται αυτές τις ημέρες!
Στην αρχή αναφερθήκαμε στο Θέατρο «Βρετάνια» και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο… Αν και φήμες ήθελαν τον Λάκη Λαζόπουλο να ετοιμάζει θεατρικό «χτύπημα» στο συγκεκριμένο Θέατρο, καθώς είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής, όπως πληροφορούμαστε κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Ωστόσο, επικρατεί ένα πέπλο μυστηρίου για το τι θα παρουσιαστεί τον χειμώνα.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης από την άλλη, δέχτηκε πρόταση για το «Μερικοί το προτιμούν καυτό»,  αλλά δεν είπε "ναι", καθώς θέλει να παραμείνει στο Θέατρο «Μουσούρη». Βέβαια, ο γνωστός ηθοποιός δεν ξέρει ακόμα ποιο έργο θα παρουσιάσει τη νέα σεζόν.
Τέλος, ο Σταμάτης Φασουλής όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, τον επόμενο χειμώνα δεν θα πρωταγωνιστήσει στο έργο που θα ανεβάσει στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν». Όμως η βόμβα που θα ταράξει τα καλλιτεχνικά δρώμενα, είναι ο ηθοποιός που θα σκηνοθετήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: