Σελίδες

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

''Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα'' με άκρως κωμικές καταστάσεις


Από τις παραστάσεις που ξεκίνησαν πρόσφατα στη κεντρική σκηνή του θεάτρου «Άλμα» είναι το«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Βρετανού συγγραφέα Γουίλι Ράσελ –και όπως φαίνεται η προσπάθεια των συντελεστών αποδίδει καρπούς.
Ο Γιώργος Χριστοδούλου και η Άννα Μενενάκου ή ο Δρ. Φρανκ Μπράιαντ και η Ρίτα –αν προτιμάτε- είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι που μπλέκεται σε άκρως κωμικές καταστάσεις.
Όλα ξεκινούν όταν η 26χρονη κομμώτρια, Ρίτα, επιχειρεί να ξεκινήσει μία νέα αρχή στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με καθηγητή τον Δρ. Φρανκ Μπράιαντ. Η Ρίτα είναι δυσαρεστημένη με την καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς της και του κατώτερου κοινωνικού επιπέδου.
Από την άλλη, ο Δρ. Φρανκ είναι επιρρεπής στο ποτό και αναλαμβάνει την εκπαίδευση της νεαρής φοιτήτριας. Η πρώτη συνάντηση όμως θα έχει βαθύ αντίκτυπο και στους δύο ήρωες, αναθεωρώντας κάποια πράγματα που πίστευαν.
Μία πολύ ευχάριστη παράσταση που προσφέρει περίπου δύο ώρες ξεγνοιασιάς, ευχαρίστησης και γέλιου –η ώρα περνάει γρήγορα. Η σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη αναδεικνύοντας την κωμική πλευρά του Γιώργου Χριστοδούλου και της Άννας Μενενάκου.
«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: