Σελίδες

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πέτρος Φιλιππίδης... "Υπηρέτης για δύο αφεντικά"

Με δύο θεατρικά έργα θα «χτυπήσει» τον φετινό χειμώνα ο Πέτρος Φιλιππίδης, αφού εκτός από τους «Απατεώνες και τζέντλεμαν» που θα ξανά «ανέβουν» στο «Παλλάς» (20/9), θα είναι και… «Υπηρέτης για δύο αφεντικά» στο «Μουσούρη» -με προγραμματισμένη πρεμιέρα την 25η Οκτωβρίου.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, μαζί με τον στενό του συνεργάτη, Χρήστο Σιμαρδάνη, έχουν διασκευάσει το κλασσικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι, όπου οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Οι δύο ηθοποιοί, εκτός από την μετάφραση-διασκευή, θα κρατούν και πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ στην σκηνή μαζί τους, θα βρίσκονται και οι: Τάκης Παπαματθαίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άννα Μονογιού, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Πάνος Βλάχος, Ηλίας Γιαννάκης, Σταυρίνα Ψιμοπούλου.

Το γέλιο σε συνδυασμό με τα μηνύματα που «στοχεύουν» την ίδια μας την ύπαρξη, την αγάπη, τον έρωτα και φυσικά την εξουσία, εγγυώνται την επιτυχία της παράστασης.

Όσον αφορά την υπόθεση, ένας πανούργος υπηρέτης, που δουλεύει για δύο αφεντικά, περιστοιχισμένος από χαρακτήρες απερίγραπτους. Ένα κορίτσι μεταμφιεσμένο σε δίδυμο αδελφό της, η οποία ψάχνει τον αγαπημένο της που κατηγορείται για φόνο, ένας νεαρός που προσβλέπει σε μια καριέρα στην όπερα για να ξεφύγει από τη μαφιόζικη φαμίλια του, ένας υπερφίαλος δικηγόρος, ένας αρχιμαφιόζος πατέρας και διάφορες άλλες προσωπικότητες, που «απογειώνουν» τη χιουμοριστική διάθεση του έργου, δημιουργώντας σωρεία μπερδεμάτων και παρεξηγήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: