Σελίδες

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Χάλκινα τα 3 πρώτα μετάλλια της Ελλάδας!!

Χάλκινα είναι τα πρώτα μετάλλια για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Λονδίνο. Χαράλαμπος Ταϊγανίδης και Αριστείδης Μακροδημήτρης κατέκτησαν τα δύο πρώτα μετάλλια στην κολύμβηση και η Αλεξάνδρα Δημόγλου επίσης το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ.

Το μετάλλιο που περίμεναν όλοι από τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη στους Παραολυμπικούς Αγώνες του Λονδίνου, χάρισε στη χώρα μας ο Έλληνας κολυμβητής!! Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την τρίτη θέση στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο S13, σημειώνοντας χρόνο 1.01.10, που του έδωσε και το χάλκινο μετάλλιο και δέκατο Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του.
Πρώτος ήταν ο Λευκορώσος Ιχάρ Μπόκι με επίδοση 56.97, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Νοτιοαφρικανός Τσαρλς Μπάουερ με χρόνο 59.9 (ρεκόρ Αφρικής).

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα όμως ήρθε λίγο νωρίτερα καθώς ο Αριστείδης Μακροδημήτρης κατέκτησε επίσης το χάλκινο τερματίζοντας στα 100 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S2 με χρόνο δύο λεπτά και 21.4 δευτερόλεπτα.

Η Αλεξάνδρα Δημόγλου, η οποία έχει ανακοινώσει την απόφασή της να εγκαταλείψει τη δράση, κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιό της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ. της κατηγορίας Τ13 σημειώνοντας χρόνο 56.91, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ.

Πηγή : onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: