Σελίδες

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ''Ιππής'' στο Ηρώδειο

Οι «Ιππής» του Αριστοφάνη ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις που παρουσιάστηκαν την θερινή περίοδο σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιάννη Ζουγανέλη να «παντρεύουν» τις δυνάμεις τους, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σταμάτη Φασουλή.

Έτσι, η πολιτική, ξεκαρδιστική και άκρως επίκαιρη κωμωδία, θα παρουσιαστεί στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με σκοπό να χαρίσουν πολύ γέλιο, αλλά και να περιγράψουν τον αγώνα για την εξουσία, μεταξύ του Παφλαγόνα και του Αλλαντοπώλη, διακωμωδώντας τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, ώστε να κερδίσουν την εύνοια των πολιτών.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή παράσταση, όπου κέρδισε αρκετές θετικές κριτικές, αλλά και μεγάλη επιτυχία καθ’ όλη την διάρκεια της περιοδείας.

Εκτός από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιάννη Ζουγανέλη που πρωταγωνιστούν, στην ίδια διανομή βρίσκονται και οι: Τάκης Παπαματθαίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Καύκας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σοφία Καλεμκερίδου, ενώ ο Χορός αποτελείται από τους: Πάνος Αργυριάδης, Δημήτρης Διακοσάββας, Γιάννης Καραούλης, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Γιώργος Κολοβός, Δημήτρης Κοντός, Νίκος Ορτετζάτος, Γιώργος Παπαγεωργίου, Χάρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Σιώνας, Χρίστος Στυλιανού, Νίκος Τουρνάκης, Γιάννης Τσιακμάκης, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης. Χορευτής: Έντγκεν Λάμε.

Οι συντελεστές που συνέβαλλαν στο αποτέλεσμα είναι:
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Χορογραφία: Μπέττυ Δραμισιώτη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Φιλολογική επιμέλεια: Ειρήνη Μουντράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Αθανασία Ανδρώνη
Βοηθός σκηνογράφου: Χαρά Τσουβαλά, Μαρία Φιλίππου
Βοηθός ενδυματολόγου: Κατερίνα Τσακότα
Βοηθός χορογράφου: Έντγκεν Λάμε
Οργάνωση παραγωγής (ΚΘΒΕ): Ηλίας Κοτόπουλος
Οργάνωση παραγωγής (Θέατρο Ακροπόλ): Λαμπρίνα Καραγιαννίδου

Η παραγωγή έχει την «σφραγίδα» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του «Ακροπόλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: