Σελίδες

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Προκριματικά Μουντιάλ 2014 : Νίκη με ανατροπή για την Εθνική, 2-1 την Λετονία.

Η Εθνική μας ομάδα με ανατροπή κέρδισε με 1-2 την Λετονία, ξεκινώντας με το... δεξί τα προκριματικά για το Μουντιάλ.Τα γκολ πέτυχαν οι Σπυρόπουλος, Γκέκας, δοκάρι είχε ο Μανιάτης. Προηγήθηκαν με πέναλτι οι Λετονοί.

Στην πρεμιέρα της για τα προκριματικά του Μουντιάλ, η Εθνική μας ομάδα κέρδισε με σκορ 1-2 την Λετονία στην πόλη της Ρίγα, πραγματοποιώντας μάλιστα ανατροπή. Η Ελλάδα ξεκίνησε με το δεξί της προσπάθεια της στο να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014, κατακτώντας με το "καλημέρα" τους τρεις πρώτους της βαθμούς στον όμιλο.


 Αν και η εθνική μας είχε δοκάρι με τον Γιάννη Μανιάτη στο 34', η Λετονία άνοιξε το σκορ στο 40', καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσάουνα, ο οποίος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα "γράφοντας" το 1-0. Στο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος πέρασε εκτός τον Κώστα Μήτρογλου, με τον Γιώργο Σαμαρά να παίρνει την θέση του στην ενδεκάδα.

 Διαβάστε περισσότερα παρακάτω : 



Η Εθνική μας στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση της, έπαιξε καλύτερα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 56', ύστερα από καλοχτυπημένο σουτ του Νίκου Σπυρόπουλου λίγο έξω από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ των Λετονών.
 Λίγο αργότερα ο Γιώργος Σαμαράς τραυματίστηκε σε μια προσπάθειά του, καθώς έπεσε άτσαλα στο χορτάρι και ο Σάντος αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει με τον Σωτήρη Νίνη.

Και αυτή η αλλαγή "βγήκε" του Φερνάντο Σάντος, καθώς στο 69’ από ενέργεια του μέσου της Πάρμα, η μπάλα έφτασε στον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος έδωσε πάσα στον Φάνη Γκέκα, με τον Έλληνα επιθετικό να τελειώνει με ιδανικό τρόπο την φάση, κάνοντας το 1-2 για την Εθνική μας και χαρίζοντας μία πολύτιμη εκτός έδρας νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: