Σελίδες

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΚΑΙ: Με σχέδια διετίας ετοιμάζουν εκπλήξεις αλά ελληνικά

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ορίστηκε το φιλικό γεύμα μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και των τηλεοπτικών συντακτών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε γι’ ακόμη μία χρονιά στην Αίγλη Ζαππείου.

Συζητήσεις, ζεστοί καφέδες, γεύματα και καλό κρασί, «στιγμάτισαν» το μεσημέρι της 21ης Νοεμβρίου, ενώ το «σκηνικό», ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με τις… χαρούμενες ειδήσεις που έδωσαν τα στελέχη του ΣΚΑΪ.

Σε μία δύσκολη τηλεοπτική –και όχι μόνο!- περίοδο, το κανάλι σχεδιάζει και προγραμματίζει διάφορα projects, τα οποία θα εκπλήξουν τους τηλεθεατές. Όλες οι παραγωγές –παλιές & νέες (δες «Γλυκές Αλχημείες», «Traction» κ.ά.) έχουν προσαρμοστεί στα κόστη της εποχής, καθώς τα διαφημιστικά έσοδα «αγγίζουν» τα 210-220 εκατομμύρια ευρώ, στο σύνολο της τηλεοπτικής αγοράς.Βέβαια, όπως επισήμαναν, το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι ακόμα πιο δύσκολο!

Η πρώτη είδηση-βόμβα που «πετάχτηκε» μεταξύ αστείου και σοβαρού, είναι, ότι σε 1,5 χρόνο από τώρα –δηλαδή το 2014!- ο ΣΚΑΙ θα επενδύσει σε σειρές ελληνικής παραγωγής. Και δη, σε μία περίοδο που η μυθοπλασία απουσιάζει αισθητά από τα προγράμματα των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών. Προσεχώς, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει το σαφάρι αναζήτησης, νέων & πρωτότυπων ιδεών. Φυσικά, για να προχωρήσουν στην έγκριση των σειρών αυτών, είναι απαραίτητο, οι προτάσεις να «συνοδεύονται» από χορηγούς.

Σε ερώτηση, μάλιστα, αν πρόκειται να δούμε τούρκικες σειρές από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, η απάντηση ήταν κατηγορηματική και αρνητική, καθώς «δεν ταιριάζουν στο προφίλ μας».

Η δεύτερη είδηση, θα αρχίσει να υλοποιείται, από τις αρχές του 2013. Στο πρόγραμμα θα ενταχθεί μία νέα ενημερωτική εκπομπή και πιο συγκεκριμένα στη ζώνη 13:00-15:00. Το πρόσωπο που θα παρουσιάζει την εν λόγω εκπομπή, δεν έχει βρεθεί ακόμα, καθώς γίνονται διάφορες συζητήσεις. Αυτό που μας διαβεβαίωσαν, ωστόσο, είναι ότι θα είναι «άτομο μέσα από το κανάλι».

Στο πρόγραμμα της σεζόν που διανύουμε, θα ενταχθούν και νέες εκπομπές, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ένταξης ακόμα μίας εκπομπής μαγειρικής -γι' αργότερα.
Επιπλέον, σχετικά με τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και αφορούν τη Σοφία Αλιμπέρτη και την επιστροφή της στην τηλεόραση, κάτι τέτοιο φαίνεται να μην έχει βάση αλήθειας. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε στέλεχος του καναλιού: «Όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά δεν έχει γίνει και κάποια πρόταση».

Τέλος, οι ιθύνοντες έχουν εξασφαλίσει για τους τηλεθεατές, ξένες σειρές, ενώ υπόσχονται να γίνουν καλύτεροι. Στόχος τους; Το κανάλι σιγά-σιγά να «μιλάει» ολοένα και περισσότερο ελληνικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: