Σελίδες

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τελικά "Να ζει κανείς ή να μην ζει";

Στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» παρουσιάζεται για 2η χρονιά η ξεκαρδιστική κωμωδία παρεξηγήσεων και… εξηγήσεων, «Να ζει κανείς ή να μην ζει».
Το γνωστό έργο του Μελ Μπρουκς, που έχει διασκευάσει & σκηνοθετήσει με κέφι και μεράκι το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο, Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας, μαζί μ’ ένα λαμπερό θίασο αναλαμβάνουν να απαντήσουν στην ερώτηση αν πρέπει «Να ζει κανείς ή να μην ζει», χαρίζοντας δύο ώρες γέλιου και διασκέδασης.
Η πρεμιέρα της 2ης χρονιάς πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία, με την αίθουσα να είναι γεμάτη από θεατρόφιλους θεατές, αλλά και ανθρώπους του χώρου που έσπευσαν να δώσουν το «παρών». Μερικοί απ' αυτούς ήταν οι: Χριστίνα Αλεξανιάν, Τίνα Σακελλαρίου, Ραλλία Χρηστίδου, Κάτια Νικολαΐδου, Μελίνα Ασλανίδου, Αγγελική Δαλιάνη, Κώστας Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Πωλίνα κ.ά.
Με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Παύλο Χαϊκάλη και τον Μάνο Παπαγιάννη να σχηματίζουν ένα… ερωτικό τρίγωνο, οι εξελίξεις είναι διαδοχικές. Ενώ, το puzzle συμπληρώνουν ο Γερμανός Στρατηγός με το χαϊδευτικό όνομα «Μπούμπης» –Τάσος Κωστής-, η αυστηρή γραμματεύς –Κατιάνα Μπαλανίκα-, ένας υπασπιστής –Σπύρος Μεριανός-, η διπλή κατάσκοπος –Σοφία Βογιατζάκη-, ο αμπιγιέρ της διάσημης ηθοποιού, ο «Σάσα» -Πρόδρομος Τοσουνίδης. Επίσης, επί σκηνής, βρίσκονται και οι: Στέργιος Αντουλας και Διονύσης Κομνηνός.
Μουσικά νούμερα, αγωνιώδεις καταδιώξεις, πυροβολισμοί, λαμπερές τουαλέτες έχουν τον δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευχάριστη, αυτή, παράσταση.
Λίγα λόγια για το έργο:
Λίγα λόγια για το έργο: Πολωνία 1941. Γερμανική Κατοχή. Μια διάσημη ηθοποιός (Κάτια Δανδουλάκη) απατά τον άντρα της (Παύλος Χαϊκάλης ) με έναν πολύ νεότερο της αντιστασιακό (Μάνος Παπαγιάννης ). Μια ερωτική φάρσα στήνεται στα παρασκήνια ενός θεάτρου. Ο αταίριαστος έρωτας της ώριμης πρωταγωνίστριας και του νεαρού αντιστασιακού - ένα από τα κλασσικά θέματα της φάρσας – είναι αστεία αθώος - ροζ. Μόνο που το ροζ αρχίζει να σκουραίνει επικίνδυνα όταν στα γρανάζια της φάρσας πιάνονται ένας Γερμανός στρατηγός (Τάσος Κωστής) μαζί με την αυστηρή γραμματέα του (Κατιάνα Μπαλανίκα ) και τον ηλίθιο υπασπιστή του (Σπύρος Μεριανός), μια διπλή κατάσκοπος (Σοφία Βογιατζάκη) και ο αμπιγιέρ της πρωταγωνίστριας (Πρόδρομος Τοσουνίδης). Το ετερόκλητο αυτό πλήθος μπλέκεται σε ένα τυφώνα από συμπτώσεις, ανατροπές και μεταμφιέσεις, όπου συγχέονται οι ρόλοι και χάνονται τα όρια ανάμεσα στα στρατόπεδα των Πολωνών αντιστασιακών και των κατακτητών τους.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη (Λαϊκή) 19:30
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00 (Λαϊκή) και 21:00
Κυριακή 18:00
Τιμές εισιτηρίων:
 Γενική είσοδος 20,00 ευρώ
Λαϊκή 17,00
Φοιτητικό 15,00
Άνεργοι 12,00
Πέμπτη Γενική είσοδος 15,00

Δεν υπάρχουν σχόλια: